Bitvis optimistisk efter Bitcoin ETF-förnekelse, kommer ansökan att lämnas in när det är “lämpligt”

Crypto ETF

Tidigare denna vecka hade alla sina förhoppningar om Bitwise Asset Managements Bitcoin-börshandlade fond (ETF) -applikation.

Som rapporterats av Blockonomi, sa Matt Hougan, verkställande direktör och global forskningschef på Bitwise, att han tror att utvecklingen med kryptovalutaförvaring, branschförsäkring och tydlig reglering har fört Bitcoin närmare en ETF än någonsin tidigare:

”För två år sedan fanns det inga reglerade, försäkrade vårdnadshavare på bitcoinmarknaden. Idag … finns det stora namn som Fidelity och Coinbase [med] hundratals miljoner dollar i försäkring från företag som Lloyd’s i London … I dag har vi 200 miljoner dollar i volym och reglerade terminer varje dag.”

På onsdag meddelade Securities and Exchange Commission (SEC) äntligen en dom efter månader av väntan och förseningar. Och tyvärr var det inte alltför vackert för Bitwise. Meddelat genom en 112-sidig order publicerad på onsdag eftermiddag har SEC “ogillat” ETF-ansökan från att göra det genom sin tuffa regleringshandsk.

Crypto ETF

Trots detta verkar Bitwise inte vara alltför nedslagen. Tvärtom, verkligen.

Bitwise kommer att arkivera Bitcoin ETF … Så småningom

I en pressmeddelande och Twitter-tråd publicerad i kölvattnet av SEC-domen gjorde Bitwise det klart att det inte böjer sig ur Bitcoin ETF-loppet. Hougan sa att hans team kommer att “arkivera omedelbart så snart det är lämpligt”, innan han tillade att ogillandet är en biprodukt av “nya börshandlade produkter” och det tysta kravet på att de måste vara föremål för “flera års lagstiftningsengagemang. ”

Att ta sig in på de finansiella marknaderna, särskilt en som är så stränga som USA, tar faktiskt tid och investering av humankapital och finansiellt kapital.

Hougan avslutade positivt och påminde Bitcoin-marknaden om att SEC: s oro för kryptovalutamarknaderna kommer att tillgodoses inom en tidsperiod, så länge forskning och ansträngning kastas mot denna orsak:

”Även om vi inte kunde tillgodose SEC: s oro inom det lagstadgade 240-dagars granskningsfönstret som gavs dessa arkiv, och även om de har identifierat behovet av ytterligare data och sammanhang för att tolka våra viktigaste resultat, är vi nöjda med de framsteg som industrin har gjort har gjort och tror att med ytterligare forskning och fortsatta framsteg i det bredare ekosystemet kommer de återstående bekymmerna och utmaningarna i denna ordning i slutändan att tillgodoses. ”

SEC-förnekelse har stora konsekvenser

Medan Bitwise har hållit huvudet högt i kölvattnet av SEC: s dom, har analytiker sagt att förnekelsen har fler konsekvenser än vad många i Bitcoin-samhället kan inse..

Compounds allmänna råd, Jake Chervinsky, faktiskt, Pekat ut att förnekandet “läser som en fördömande anklagelse om Bitcoins marknadsstruktur.”

Som Arcas Philip Liu, en värdepappersadvokat, hävdade i sina egna tankar om beställningen, var SEC “inte övertygad på alla fronter” när det gäller tillståndet för den underliggande Bitcoin-marknaden.

Liu sa att SEC: s kommentarer bekräftade att byråns kommissionärer inte är övertygade om att Bitcoin är osynligt för prismanipulation, antagligen på grund av kryptovalutamarknadens internationella karaktär..

Läs igenom @BitwiseInvest ETF-avslag (https://t.co/Ez6wUVonjs). Det var en punkt för punkt-borttagning av hela ansökan. SEC var inte övertygad på alla fronter. Fokuserade uteslutande på manipulering av priser och ingenting på vårdnad. / 1

– Philip Liu (@PhilipLiu) 10 oktober 2019

En framträdande pseudonym kryptovalutamarknadskommentator, Rptr45, sa att förnekandet är ännu värre än vad Liu nämnde.

De uppgav att inte bara ETF avvisades utan “det finns en stor chans att Bitwise satte tillbaka hela branschen” med sin publicering av den mycket ballyhooed studien att 95% av Bitcoin handelsvolym är tillverkad / tvätt handel.

Rptr45 sa i en svepande Twitter-tråd att Bitvises rapport visar att “oförmågan att samla omfattande marknadsdata har gjort det svårt att bevisa förekomsten av falsk volym på börser.”

Med andra ord anser han att Bitwises metod för att samla in data faktiskt visar att denna marknad har fler hål än kryptovalutainvesterare tidigare visste. Detta, om det är sant, gör det ännu mindre troligt att SEC kommer att godkänna en Bitcoin ETF inom en snar framtid.

0 / Tittar på @BitwiseInvest $ BTC ETF-avslag är klart att det här teamet antingen var illa rekommenderat eller helt okunnigt om ETF-ansökningsprocessen. Chockerande hur lite kryptosamhället någonsin hjälper sig själv i strävan efter legitimitet.

– Rptr45 (@ Rptr45) 10 oktober 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me