Bitmains Jihan Wu lanserar Crypto OTC-skrivbord mitt i Bitcoin Mining Revival

Jihan Wu

Kinesiska Bitcoin-pionjären Jihan Wu har varit borta från kartorna i flera månader nu.

Sedan slutet av 2018, som var när det så kallade ”hash-kriget” ägde rum mellan två läger i Bitcoin Cash-gemenskapen, har Wu, som var verkställande direktör för kryptohårdvarutillverkaren Bitmain, varit helt tyst på Twitter och har inte ‘ visade inte sitt ansikte vid alla branschevenemang.

Medan vissa föreslog att han kastade in handduken, katalyserad för att sluta på grund av 80% -korrigeringen i Bitcoin-priset, säger nya rapporter att Wu kommer tillbaka. Och han kommer tillbaka med något i ärmen.

Jihan Wu

Möt Matrix, en Crypto OTC Play

Per a rapport från The Block, som citerade källor nära kryptovalutans tungvikt, startar Wus start under de kommande 30 dagarna. Matrix kommer påstås vara en mångfacetterad kryptotjänstverksamhet, som kommer att fokusera på kapitalförvaltning, förvaring och OTC-likviditet för sina institutionsklasser..

Detta bekräftar en marsrapport från CoinDesk och Primitive’s Dovey Wan, som båda uppgav att Matrix kommer att vara en tjänsteleverantör för kryptoföretag och de som vill dyka in i detta utrymme..

Enligt en källa kommer Bitmain, i en udda vridning av ödet, att vara Matrix första anmärkningsvärda klient. Det som är konstigt med detta är att Wu ryktades ha lämnat Bitmain, som han fortfarande äger en påstådd 20,5% av, på dåliga villkor, med vissa på Twitter att han och hans landsmän på företagets C-svit inte var överens om vissa ämnen är viktigt.

Oavsett, säger The Blocks källor att Matrix sannolikt kommer att ge Bitmain depå- och utlåningstjänster, förmodligen för gruvföretagets stora (och ständigt växande) Bitcoin-stash och dess expansionsplaner.

En som känner till saken uppgav till och med att Matrix, med Bitmain i släp, till och med kan bli “den största OTC-skrivbordet och kapitalförvaltaren över en natt”, och noterar att skrivbordet till Wus nya företag borde ha tillgång till likviditet som inte sett tidigare i branschen.

Ytterligare motsäger rapporterna om en byråkratisk krångel, sade en källa, “relationerna är stora mellan de två.” Bortsett från Bitmain är det oklart om Matrix har säkrat några relationer med andra företag, men det antas att företaget diskuterar aktivt med “potentiella kunder globalt”.

Troligtvis ett framgångsrikt företag

Data tyder på att Matrix kan se stor framgång med sitt OTC-erbjudande, vilket ger gruvarbetare möjlighet att ta ut pengar och institutioner att tjäna pengar utan att orsaka onödig volatilitet på den underliggande kryptovalutamarknaden.

Rapporterad av The Trade förra veckan, upp till 60% av alla kryptovalutahandelar 2018 var relaterade till OTC-marknaden, vilket är en siffra som chefer som Binances Changpeng Zhao har citerat tidigare. Eftersom så mycket av Bitcoin-marknaden är baserad på back-room-erbjudanden kommer Matrixs förrätt till institutionella tjänster sannolikt att få dragkraft och mogna marknaden kraftigt.

Dessutom kommer Matrix sannolikt att fokusera på Kina, det är där det har störst inflytande på grund av sina Bitmain-rötter. Qiao Wang från Messari förklarar att även om reglerad kryptovalutahandel är förbjuden i Kina, tror han att den “största Bitcoin-marknaden i världen är OTC i Kina”. Eftersom det finns få respekterade spelare, så är det osannolikt att introduktionen av Matrix går obemärkt förbi.

Jag tror att den största Bitcoin-marknaden i världen är OTC i Kina.

Denna marknad är otroligt ogenomskinlig och det är det som gör analysen av förhållandet mellan makro och Bitcoin så svår.

Rekommenderar starkt denna Bitmex-bit på Kina: https://t.co/HlJqlofX2z

– Qiao Wang (@QWQiao) 27 maj 2019

Matrix plötsliga lansering kommer när Bitcoin-gruvdrift, Bitmains primära inkomstkälla, har sett en massiv återgång. Som forskaren Kevin Rooke har upptäckt har Bitcoin-nätverkets gruvproblem nyligen nått en rekordhög nivå.

Samtidigt har blockchains hashfrekvens börjat närma sig tidigare all-time-toppar, vilket signalerar att gruvarbetarnas förtroende börjar återvända. Detta kommer sannolikt att lova bra för Wus satsning, som till synes samarbetar med Bitmain som nämnts.

Bitcoin-gruvproblem har precis nått en rekordhög nivå.

Nätverket är starkare än någonsin.

&# 128640;&# 128640;&# 128640; pic.twitter.com/cWgMtQ5xZ3

– Kevin Rooke (@kerooke) 31 maj 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me