Bitcoin: Next Hedge Fund Staple, säger Investment Advisory CEO

Bitcoin

För det mesta har traditionella hedgefonder undvikit Bitcoin som om det är den svarta pesten som återföds. De få individerna i det samhället som har bytt redskap till kryptovaluta har skrattats åt.

Mike Novogratz, en tidigare partner på Fortress Financial och Goldman Sachs, har berättat för podcasts att när han tog steget runt 2013 trodde hans kamrater att han var galen. Travis Kling var också föremål för en liknande upplevelse, med sina medarbetare på punkt 72 att finna sitt beslut att hoppa skepp till krypto ganska förvirrande.

Bitcoin

Den respektlöshet som de flesta Wall Streeters har gentemot kryptovaluta beror till synes på hörsägen som drivs av några av världens mäktigaste ekonomer, investerare och politiker, varav de flesta hatar Bitcoin.

Warren Buffett har till exempel hävdat att Bitcoin är ”råttgift” och inte har mycket mer inneboende värde än hans kappknapp. Donald Trump tror detsamma och kallar kryptovalutan ”tunn luft”.

Sentiment verkar långsamt skifta till kryptos fördel, men särskilt traditionella tillgångar förväntas underprestera på grund av makroekonomiska och geopolitiska risker.

Bitcoin, Hedge Funds Next Frontier

Pratar med CNBC, Don Steinbrugge, verkställande direktören för Agecroft Partners – ett hedgefond och ett institutionellt investeringsrådgivningsföretag – gjorde det klart att det finns ett institutionellt fall att äga Bitcoin.

cnbc: bitcoin kommer att bli en del av många hedgefonder: s vd https://t.co/XDBzNOoIh2

– kryptoflödet (@the_crypto_feed) 6 augusti 2019

Hans första poäng var att BTC hittills har haft en “bra körning”, som tydligen hänvisar till dess decennielånga tid och rykte om långsiktig prisuppskattning, ogenomtränglig säkerhet och tillförlitliga transaktioner. Steinbrugge tillade att han är ett stort fan av tekniken i Bitcoin blockchain.

Han utarbetade inte vilken del av protokollet han gillar, men BTC och liknande har visat sig underlätta transaktioner som är billigare, snabbare och säkrare än deras centraliserade motsvarigheter genom fiatsystemet.

Steinbrugge fortsatte att prisa Bitcoin för dess potentiella och faktiska användningsfall för att avvärja inflationsrisker, med BTC som en iboende deflaterad tillgång på grund av dess 21 miljoner försörjningstak och förmåga att gå vilse. Faktum är att Bitcoin har sett massanvändning i Venezuela, en nation som har sett en häftig inflation av sin suveräna valuta, Bolivar.

Verkställande direktören erkände att Bitcoin som det ser ut nu är ”dyrt” av traditionella åtgärder och är svårt att värdera. Men han avslutade med att säga att kryptovalutan är här på lång sikt och att hedgefonder sannolikt kommer att slutligen inkludera BTC i sina portföljer.

Hans kommentar kom varmt på hälen av liknande retorik som Anthony Pompliano, medgrundare av Morgan Creek Digital Assets, drivit.

På Twitter och genom intervjuer med CNBC och andra försäljningsställen har branschinvesteraren sagt att med hedgefonder och pensioner som underpresterar sina riktmärken kan det vara “oansvarigt” för dessa fonder att inte äga Bitcoin för att förbättra deras portföljers potentiella avkastning.

Pompliano har faktiskt tagit den här berättelsen lite längre och förklarat att centralbanker snart snart kan börja förvärva Bitcoin. Den trogna kryptovalutatjuren, känd för sin kontroversiella fångstfras “Long Bitcoin, Short the Bankers”, hävdar att BTC: s asymmetriska uppåtriktning gör det till en perfekt satsning för centralbanker i en tumult värld.

Det gör bara mening

Det här kanske inte är ett oklokt råd.

I en färsk rapport visade Binance Research, marknadsundersöknings- och analysgrenen för det stora kryptovalutabörsen som delar sitt namn, att inkludering av BTC i ”traditionella portföljer med flera tillgångar ger övergripande bättre riskavkastningsprofiler.”

Binance noterade att även om Bitcoin har ansetts vara en extremt flyktig tillgång, med regelbundna 80% nedgångar och flashkrascher, har den haft några av de största prisuppskattningarna i modern historia, inom korta tidsramar inte mindre.

Det tillades att med låga spreadar, höga volymer och tydliga tecken på priseffektivitet – alla tecken på en mycket likvid marknad – erbjuder Bitcoin en mängd “diversifieringsegenskaper”, även för investerare i det traditionella området:

”Binance Research simulerade olika Bitcoin-allokeringstekniker i befintliga diversifierade portföljer med flera tillgångar. Alla simulerade portföljer som inkluderade Bitcoine ställde överlag bättre riskavkastningsprofiler än traditionella portföljer med flera tillgångar. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me