Bitcoin-derivat ser en massiv maj: Varför detta kan vara oroande

Bitcoin

Bitcoin (BTC) har haft galna sju veckor. Efter att ha fördömt döden i över tre månader, med lite prisåtgärd och små volymer att tala om, återvände kryptovalutamarknaden.

Faktum är att vid tidpunkten för detta skrivs 24-timmars volymsiffran på Bitwises BitcoinTradeVolume-indikator på 917 ​​miljoner dollar, mycket högre än de 500 miljoner dollar som ses före all denna prisåtgärd. (Bara förra veckan läste detta på en käftande 2,38 miljarder dollar).

Bitcoin

Eftersom kryptovalutaintresset på spotmarknader, ofta dominerat av investerare i detaljhandeln, har ökat, har derivatplattformar också sett enorma uppgångar. Medan många ser detta som ett tecken på att “kryptovinteren” har upphört, är vissa oroliga för att derivat kan hindra Bitcoins långsiktiga framgång och underliggande värdeproposition..

Bitcoin-derivat Se käftdroppande volymer

Förra veckan såg Chicago Mercantile Exchanges Bitcoin-terminskontrakt sin största dag, ja någonsin. Enligt exakta uppgifter sammanställd av CME själv handlades 33 677 kontrakt den 13 maj, uppgående till 168 385 pappers BTC.

Detta är helt häpnadsväckande, särskilt med tanke på att det senaste rekordet, som sattes i februari, var relativt bara 91.690 BTC. Medan volymen sjönk efter handeln visar data att pengar på derivatplattformar fortfarande strömmar in och ut ur kryptovalutamarknaden.

På tisdag släppte kryptovalutapublikationen Diar sin senaste nyhetsbrevet. I utgåvan avslöjades det att Bitcoin-derivatvolymer har vuxit tillsammans med volymer som ses på spotmarknader. Citerar data från analysstart Skew, Diar noterar att på plattformar som CME, Deribit, BitMEX och Kraken-ägda CryptoFacilities når Bitcoin-fordonsvolymer flera månaders, till och med heltidshöjder..

I själva verket, enligt ett CME-stämplat e-postmeddelande från The Block, “May håller på att forma sig till att bli den starkaste månaden någonsin för CME Bitcoin Futures.” Den Chicago-baserade marknaden såg till att den 13 maj bytte pappers-BTC för 1,3 miljarder dollar händer, och antalet konton som handlar med produkten har vuxit långt över 2500. Utbytet förklarar denna statistik:

“Antalet unika konton fortsätter att växa och visar att marknaden i allt högre grad använder BTC-futures för att säkra bitcoinrisk och / eller tillgångsexponering.”

Det är en liknande syn på de mer kryptovalutaspecifika plattformarna. I maj (hittills) har BitMEX sett en volym på 78,6 miljarder dollar, ungefär hälften av Bitcoins marknadsvärde, medan Deribit har sett nästan 600 miljoner dollar i volym för sitt utbud av optionskontrakt..

Kan finansiering av krypto vara dålig?

Även om många ser att ett växande derivat ekosystem är ett tecken på en mognad marknad, har vissa antagit att för BTC och andra kryptovalutor kan detta vara skadligt på lång sikt. Wall Street-bankiren blev blockchain-förespråkare Caitlin Long skrev förra året att finansieringen av kryptovaluta kan vara ett ”tveeggat svärd”.

Hon skrev att kryptovalutor i sig är aktiebaserade, vilket betyder att de inte liknar aktier, obligationer och liknande.

Detta gör terminsmarknaderna, särskilt de som möjliggör marginal / hävstång, för den här nya tillgångsklassen något kontroversiella genom att de tillåter “utfärdande av fler tillgångar ur luften för att späda befintliga innehavare, eller från skapandet av fler fordringar till tillgång än det finns tillgångar. ” Med Bitcoins förutsättning att det är en brist och en “att hålla sina egna nycklar” kan införandet av institutionellt centrerade hävstångsmarknader på ett artificiellt sätt späda ut kryptovalutans marknad, trots att det inte finns mynt för att stödja dessa fordon.

Även om detta inte är sant har det visat sig att futures, särskilt de som är marginalaktiverade, orsakar oorganisk prisupptäckt på kryptovalutamarknaden. Forskare Willy Woo noterade nyligen att Bitcoins senaste razzia efter 8 000 dollar troligen var ett resultat av “proffs” -handel och att spela denna framväxande marknad till deras fördel.

Han accentuerar att blockchain-data, som bör visa pengar som strömmar från “HODLers” till börser och utbyten till börser i demonstrationer, visade minimal kapitalrörelse. Woo bekräftar alltså att mycket av det senaste mötet var en “orkestrerad kort pressning för att mjölka vinster”, troligen gjort genom en icke-KYC, lättillgänglig, högvolymderivatplattform som BitMEX.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me