Verge Style Time Warp Attack: Er Bitcoin, Bitcoin Cash eller andre i fare?

Verge XVG Timewarp Hack

Efter de nylige angreb på Verge har kommentatorer og tekniske analytikere overvejet, om lignende angreb kunne udføres mod bitcoin og Bitcoin Cash. Så hvordan fungerer et tidsfordrejningsangreb, og hvilke andre kryptokurver kan være sårbare? Vi skal se på, hvad der skete med Verge, samt et par af de seneste rapporter om, hvilke andre projekter der er i fare.

Verge XVG Timewarp Hack

Hvad er et tidsfordrejningsangreb?

Før vi går ind på, hvem der kan være i fare næste, lad os kort gennemgå, hvad et tidsskridtangreb er.

Enkelt sagt er et tidsfordrejningsangreb, når en ondskabsfuld aktør indsender forkerte minedata, der antyder til netværket, at blokke tager for lang tid at udvinde. I tilfælde af Verge skal blokke tage ca. 30 sekunder at gennemføre. Dette betyder, at netværket konstant vil justere sine vanskeligheder for at opretholde denne gennemsnitlige blokrate.

Med andre ord, hvis det finder ud af, at det tager for lang tid at blokere det, vil det mindske vanskeligheden. Omvendt, hvis blokke kommer hurtigt ind, vil vanskelighederne forøges.

Hvad der er vigtigt at bemærke er, at med Verge sker denne opdatering næsten konstant. Andre kryptokurver justerer ikke alle vanskeligheder ganske så ofte. For eksempel justerer bitcoin kun vanskelighederne en gang hver anden uge. Verge bruger en teknologi kaldet Dark Gravity Wave til at kontrollere denne vanskelighedsjusteringsproces.

Randen multi-algo et dobbeltkantet sværd

En anden grund til, at angrebet på Verge var så vellykket, er fordi det er en kryptokurrency med flere algoritmer.

De fleste kryptokurver kan kun udvindes ved hjælp af en bestemt type hashingalgoritme, som SHA-256 eller Equihash. Nogle bruger dog flere forskellige algoritmer i et forsøg på at forhindre eller hindre minedriftcentralisering gennem ASIC-fremstilling. DigiByte bruger for eksempel et lignende skema med fem separate minedriftsalgoritmer.

Guide til randenes valuta (XVG)

Få mere at vide om Verge i vores guide

I tilfælde af Verge-tidsfordrejningsangrebene målrettede angriberne specifikt Scrypt-minedriftsalgoritmen (den valgte algoritme for Litecoin og Dogecoin) og var som sådan i stand til at sænke vanskeligheden for Scrypt-minedrift til latterligt lave niveauer. Slutresultatet er, at under angrebet blev en uanstændig mængde blokke udvundet af angriberne, hvilket nettede dem potentielt millioner af dollars.

Verge er ikke den eneste kryptokurrency, der lider af et tidsfordrejningsangreb. For nylig er Bitcoin Gold og Monacoin også med succes blevet angrebet på denne måde.

Bitcoin Cash i fare?

Hacker

Time warp-angreb er lettere at trække på proof-of-work-valutaer, der har en lavere hashrate end andre. Især betyder dette nyere eller yngre blockchain-projekter. Bitcoin Cash kunne potentielt se et tidsfordrejningsangreb opstå mod det, hvis nok minedriftspuljer (eller endda en ASIC-producent) forsøgte at gøre det. Dette skyldes, at Bitcoin Cash bruger den samme minedriftsalgoritme, som bitcoin gør. Dette betyder, at den har en potentielt massiv mængde ASIC-hardware og hashkraft, der kan bruges i et sådant angreb.

Bevidst eller ej, minedrift kan være et kraftfuldt værktøj i denne type angreb, hvis de skulle blive kompromitteret af en angriber. Dette skyldes, at indsatsen fra mange individuelle og industrielle minearbejdere er centraliseret i minepuljer. Dette ville gøre dem til et ideelt mål. Da enheder af Bitcoin Cash i øjeblikket er over $ 1000 hver, ville et sådant angreb, hvis det lykkedes, faktisk være lukrativt.

Indtil videre er et sådant angreb på Bitcoin Cash-netværket kun hypotetisk.

Hvad med bitcoin?

Bitcoin er unik, fordi den i øjeblikket kan prale af den højeste hashrate for enhver kryptovaluta i verden på grund af dens popularitet og høje værdi. På grund af dette vil enhver form for angreb mod det kræve en næsten utrolig mængde computerkraft.

Men forudsat at man var i stand til at samle nok computerkraft til at udføre et tidsfordrejningsangreb, blev bitcoins vanskelighed designet til kun at målrette hver anden uge. Dette betyder, at hvis et sådant angreb skulle forsøges, kunne de, der ser på netværket, let se angrebet komme mange dage i forvejen og således ville have ret lang tid til at svare og forberede et forsvar.

Verge-angrebene startede og sluttede i løbet af få timer hver gang. Selvom flere individuelle angreb var vellykkede, varede hver kun i en kort periode. Et sådant angreb på bitcoin ville være effektivt umuligt, da det simpelthen ville tage for lang tid og give dem, der administrerer netværket, mere end nok tid til at reagere.

Dark Gravity Wave-teknologi er et problem

Et sidste bekymringspunkt vedrører den vanskelighedsretargetingteknologi, der bruges af Verge. Teknologien, kaldet Dark Gravity Wave, er i brug i flere andre kryptokurrencyprojekter, såsom nogle få af dem, der er baseret på Dash (som DGW oprindeligt blev oprettet for). Derfor er det sikkert at sige, at disse projekter muligvis skal overveje at udføre opgraderinger eller endda en hård gaffel for at opdatere eller erstatte denne type vanskeligheder med retargeting..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me