Van Eck CEO: Vi er tættere på end at lave en Bitcoin ETF

Bitcoin ETF

Van Eck CEO Jan van Eck bare talte med CNBC om hans virksomheds tredje forsøg på at lancere verdens første bitcoin ETF. Virksomhedens to foregående forsøg blev begge skudt ned af SEC af forskellige årsager, men van Eck er ikke ved at give op endnu. Hans kommentarer antyder, at han er mere selvsikker nu end nogensinde, at hans virksomheds bitcoin-ETF snart vil være en realitet.

Bitcoin ETF

Hvad er en Bitcoin ETF?

En ETF, eller børshandlet fond, er en type investering, der kan købes på aktiemarkederne, og som på mange måder opfører sig som enhver anden aktie. Det købes og sælges som aktier og kan give udbytte.

Typisk er ETF’er en måde at diversificere ens investeringer på. Mange ETF’er tillader f.eks. En investor at have eksponering over for et stort antal virksomheder gennem en enkelt fond. En populær type ETF er det, der kaldes en indeksfond, hvor ETF består af et lige eller vægtet antal aktier fra et bestemt sæt virksomheder såsom S&P 500 eller alle virksomheder fra en bestemt branche eller et felt, der er børsnoteret.

En Bitcoin ETF ville derimod være en fond, der handles i dollars og værdiansættes baseret på bitcoinens handelsværdi. Der er en række grunde til, at dette ville være revolutionerende for investeringsverdenen, så lad os gå igennem nogle af dem nu.

At give gamle penge adgang til nye penge

En vigtig anstødssten for kryptokurver er, at de på mange måder er vanskelige at få adgang til for et stort antal forskellige typer investorer. Dette skyldes, at bitcoin-ejerskab kræver en høj grad af teknisk viden. Ikke kun skal du være i stand til at købe det, men du skal også være i stand til at holde det sikkert. Ikke mange gennemsnitlige investorer forstår nødvendigheden af ​​en hardware-tegnebog eller for at opbevare kryptovalutaer i kølerum.

Yderligere vil din gennemsnitlige investor sandsynligvis ikke have en dyb forståelse af, hvordan bitcoin-adresser eller transaktionsgebyrer fungerer, eller hvad forskellene mellem Bitcoin og Bitcoin Cash er.

Den første Bitcoin ETF vil være revolutionerende, fordi den giver traditionelle investorer og store institutionelle investorer pludselig adgang til denne spændende aktivklasse. Ikke kun det, men de kan gøre det uden behov for teknisk viden eller frygt for at miste private nøgler.

En anden stor fordel er at investere i en Bitcoin ETF ville gøre det nemmere at holde styr på skatter og kapitalgevinster. Dette skyldes, at skatteindberetningskravene til at eje ETF’er er godt forstået af revisorer og skattefagfolk.

Hvad er anderledes denne gang?

Det næste spørgsmål, vi skal stille, er, hvorfor er denne arkivering anderledes end de to foregående, der mislykkedes. Ifølge van Eck var de foregående arkiver alle baseret på bitcoin-futures og ikke bitcoin selv. Den nye fond, der eksisterer gennem et partnerskab med SolidX, vil faktisk have ægte bitcoin direkte og ikke et derivat af bitcoin.

Januar 2018-interview mellem Jan van Eck og CNBC’s Bob Pisani

van Eck sagde:

”Vi fortsætter med at banke på døren, indtil de slipper os igennem. Persistens er spillet her. Dette er en meget anden arkivering end vores andre arkiver. De andre arkiver var på bitcoin futures, der kom ud i december sidste år. Og denne er faktisk, de kalder det bitcoin fysisk selv, som GLD. Så tilliden ville eje bitcoin ikke et derivat af bitcoin. ”

Hvad med at holde bitcoin sikkert, eller hvad hvis hackere er i stand til at få adgang til fondens Bitcoin?

van Eck svarede: ”SolidX-folkene har sørget for forsikring over tabet af den private nøgle, hvilket er det bedste, du får i disse dage med hensyn til forældremyndighed.”

En væsentlig årsag til, at Bitcoin ETF blev nægtet tidligere, er at SEC ikke var i stand til at verificere investeringens art eller hvordan man verificerede dens pris og værdi. Med den nye ETF, der er beregnet til direkte køb og besiddelse af bitcoin, skal det være meget lettere at retfærdiggøre selve fonden såvel som at have en rimelig måde at holde styr på dens pris og deraf følgende værdiansættelse.

Da CNBC rapporterede Bob Pisani, som netop i går interviewede Jay Clayton fra SEC i går for at diskutere kryptokurrency, spurgte, hvor sikker han var på denne tredje arkivering, fortalte van Eck Pisani: ”Vi håber det. Og det er en dialog, og det er det, der er anderledes ved bitcoin end andre ETF’er, som du kan lancere, fordi markedet ændrer sig så meget, markedsinfrastrukturen. ”

God til Bitcoin?

Det eneste punkt, der er tilbage at overveje, er, at en bitcoin-ETF ville være god for bitcoin som helhed?

Generelt skal svaret være et solidt ja. Hvis den første Bitcoin ETF eksisterer, er flere kryptovaluta-baserede ETF’er nødt til at følge. Disse slags ETF’er vil fungere som en stabiliserende kraft for markedet, fordi de vil repræsentere mange millioner dollars af investorfonde, der køber en lige eller større mængde kryptokurrency fra markedet og holder den i et sikkert koldlagringsmedium. Dette vil effektivt reducere den cirkulerende forsyning af valutaen og dermed kunne føre til øgede priser over tid.

Desuden vil disse slags fonde gøre Bitcoin tilgængeligt for et større antal investorer og som følge heraf øge kryptovalutaprofilen som helhed og føre til en potentiel stigning i vedtagelsen..

Endelig vil det at have kryptokurver handlet på større børser globalt uundgåeligt føre til, at kryptokurver ses som en mere legitim og pålidelig investering og kan tilskynde andre større aktører som banker og investeringsselskaber til at blive involveret i krypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me