UK HMRC investerer i teknologi til at spore krypto-skatteunddragere

UK

Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), Storbritanniens skattebureau, har åbnet en kontrakt om at anskaffe et krypto-aktiv- og blockchain-analysesoftware. HMRC har planer om at bruge denne software i sin kampagne for at bekæmpe krypto-skatteunddragelse fra februar 2020.

Britisk skattekontor tager kampen mod krypto-skatteunddragere

Ifølge nyhedsudgangen Nyhederne, Det Forenede Kongeriges skattekontor fordobler antallet af kryptoskatteunddragere fra februar 2020. HMRC søger efter en udbyder af et krypto-aktiv- og blockchain-analysesoftware til at spore bitcoin (BTC) og andre kryptotransaktioner.

Skattebureauet åbnede for nylig en licenskontrakt på $ 130.000 (£ 100.000) til at erhverve en analysesoftware til at overvåge og spore kryptotransaktioner.

Ifølge en erklæring fra HMRC anerkender skattekontoret de betalingsmuligheder, der stilles til rådighed af krypto, samt dets anvendelse af cyberkriminelle til skatteunddragelse og hvidvaskning af penge..

 Et uddrag fra erklæringen lyder:

“Kryptoaktiver, såsom Bitcoin og Ethereum, giver et middel til at overføre værdi mellem interagerende parter. Disse tjenester bruges i stigende grad til en række formål, lige fra internationale pengeoverførsler, salg af digitale tjenester, betalende personale og skatteunddragelse og hvidvaskning af penge. ”

HMRC specificerede også, at leverandører, der tilbyder software, der kan spore fortrolighedsfokuserede digitale valutaer som Dash, Zcash og Monero, foretrækkes..

Interesserede leverandører og udbydere kan begynde at sende deres ansøgninger inden mandag (27. januar 2020).

En deadline på fredag ​​(31. januar 2020) er sat, da HMRC planlægger, at kontrakten officielt starter mandag (17. februar 2020).

HMRC ønsker at spore kryptosvindlere

Skattekontoret erklærede, at dets beslutning om at gå efter et kommercielt produkt stammer fra manglende evne til gratis onlineværktøjer og menneskelig analyse til nøjagtigt at spore kryptotransaktioner og værdifluktuationer i kryptovalutaer.

Skattekontoret bemærkede, at:

”Mange af disse transaktioner med kryptoaktiver registreres offentligt i en hovedbog kendt som en blockchain. Mens transaktionerne typisk er offentlige, er de deltagere, der foretager dem, ikke. ”

HMRC søger at udstyre sin Fraud Investigation Service (FIS) og Digital Support and Innovation (DSI) afdelinger med kryptosporingssoftware til at bygge bro over efterretningskløften og kaste lys over, hvordan kryptohandel i øjeblikket understøtter kriminel aktivitet.

Skattekontoret mener, at dets FIS-DSI-teams vil opnå mere, hvis de er udstyret med kryptosporingssoftware, der er i stand til klyngeanalyse. Med dette vil skattekontoret være i stand til at tilskrive transaktioner til kryptofirmaer, der leverer kryptovaluta, der blander svindel og kører mørke weboperationer.

Skattebureauet sagde:

“Vi søger at få et værktøj, der understøtter efterretningsindsamlingsmetoder til at identificere og samle krypto-aktivtransaktioner i sammenkædede transaktioner og identificere dem, der er knyttet til krypto-aktivtjenesteudbydere.”

Ifølge HMRC vælges leverandøren ud fra deres evne og ekspertise inden for sporing af kryptoaktiver. Skattebureauet sagde også, at tjenesteudbyderen skal have relevante personer og egnede aktiver.

Tilbage i december 2018 udgav HMRC et detaljeret dokument, der beskriver, hvordan kryptoskat ville blive pålagt investorer. Skattebureauet sagde, at dokumentet fungerer som en fortsættelse af tidligere rapporter fra regeringen om kryptoskat og virtuelle aktiver.

Skattemyndigheder opmærksomme på overholdelse

Britains ‘HMRC er den seneste skattemyndighed, der intensiverer sit spil mod det voksende problem med krypto-skatteunddragere og kryptorelaterede cyberkriminalitet.

Der har også været rapporter om enkeltpersoner, der modtager fængselsstraffe for krypto-hvidvaskning af handlinger samt efterforskningsfirmaer, der nøje overvåger falske transaktioner..

Blockonomi rapporterede tidligere, at den amerikanske Internal Revenue Service (IRS) offentliggjorde retningslinjer for beskatning af krypto i oktober 2019. IRS sagde, at de nye love havde til formål at hamre ned på kryptoskatteunddragere.

I april 2019 blev en 33-årig dansk hacker rapporteret at have modtaget en fire års fængselsstraf for bitcoin hvidvaskning af penge og hacking af private digitale aktivtjenester..

Arrestationen af ​​en mistænkt hvidvaskning af krypto blev rapporteret tilbage i april 2019. Den mistænkte skulle angiveligt udvinde kryptokryptovaluta og bruge den til at finansiere narkotikahandel..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me