Tysklands 2. største bankforsøg Blockchain-betalinger

Commerzbank AG

En af Tysklands største banker har afsløret, at det har været forsøg på blockchain-teknologi til betalinger fra maskine til maskine (M2M).

Den 8. august erklærede den Frankfurt-baserede Commerzbank AG – Tysklands næststørste bankinstitution – at det er en testet en blockchain-betalingsløsning, der automatiserer betalinger mellem lastbiler og ladestationer.

Som banken bemærkede i deres frigivelse:

”En fuldautomatisk betalingsproces mellem et elektrisk ladepunkt og et Daimler-lastbilsystem har fundet sted. Til denne transaktion udstedte Commerzbank euro på en blockchain og forsynede Daimler Trucks med “kontanter på hovedbogen” (dvs. pengene på blockchain) til at behandle betalingen. “

En sådan M2M-pilot repræsenterer en brugssag, som nogle i kryptoøkonomien længe har kæmpet for, og det er relativt enkelt sammenlignet med bredere muligheder, der kunne være mulige i fremtiden. Commerzbank sagde, at teknologien viste, hvordan ”maskiner i stigende grad er forbundet med hinanden og fungerer med stigende grader af autonomi.”

Commerzbank AG

Takeaway? Udbredte automatiserede betalinger kommer, hvilket betyder, at mennesker ikke længere er forpligtet til at lette transaktioner som formidlere i tusinder af forskellige former for transaktioner.

Stephan Müller, Commerzbanks Divisional Board Member Transaction Banking, sagde banken så blockchain-projektet som en del af sit operationelle mandat:

”Efter fuldstændigt digitaliserede værdipapirtransaktioner i tidligere pilotprojekter skifter fokus nu til DLT-baserede betalingsstrukturer. Som bank ser vi vores mandat som at skabe nye digitale betalingsarkitekturer til vores kunder. ”

For nu er der ikke noget ord fra Commerzbank om, hvilken blockchain-infrastruktur den brugte til sin seneste M2M-pilot, f.eks. en gaffel af Ethereum eller dens egen interne distribuerede hovedbog. Alligevel er den fremadrettede og kundeorienterede omdrejningspunkt temmelig passende for en institution, hvis motto er “Banken ved din side.”

Hvis blockchain-baserede M2M-betalinger ender med at starte, vil Commzerbanks nye indsats blive set tilbage som en af ​​de tidligste mainstream-træk i marken.

Tyskland ser stigende status som Blockchain Hub

Det europæiske kraftværk har travlt med bemærkelsesværdig blockchain-aktivitet i de seneste måneder.

Sidste måned godkendte landets største finansielle vagthund – BaFin – tokenization startup Fundament’s ansøgning om et obligationsudbud på € 250 millioner bundet til fast ejendom, der er blevet tokeniseret på Ethereum.

“Det har faktisk været første gang, vi godkendte et prospekt vedrørende blockchain-baserede ejendomsobligationer,” bemærkede regulatoren i juli.

Tilbage om foråret udgav den tyske kryptovaluta-udlånsplatform Bitbond sit Bitbond Token (BB1) sikkerhedstoken til internationale investorer med tilladelse fra BaFin. Det første sikkerhedstoken, der blev lanceret i Tyskland, blev BB1 især bygget oven på Stellar blockchain.

I december 2018 afslørede Boerse Stuttgart – cirka den 10. største børs i Europa og den næststørste i Tyskland – at den havde indgået et samarbejde med den nybegyndte Berlin-baserede institution solarisBank for banktjenester. Samarbejdet kom, da børsen forberedte sig på at lancere en kryptovaluta-handelsplatform kaldet Bison, som blev frigivet i begyndelsen af ​​dette år.

Sidste efterår sagde Bitcoin Group SE, ejere af P2P-kryptobørs bitcoin.de, at de havde aftalt at erhverve den Frankfurt-baserede Tremmel Securities Trading Bank. Flytningen var en del af koncernens bud på at opnå en traditionel banklicens i landet.

I 2018 så Tyskland også Bitbond bruge bitcoin til internationale kreditoverførsler for første gang. Lige før det blev det tyske nationale turistbureau (GNTB) enige om at begynde at acceptere kryptovalutaer for sine tjenester.

“Ved at acceptere kryptokurver som betalingsmetode og mulig implementering på mellemlang sigt af blockchain-teknologien i vores finanssektor ønsker vores internationale virksomhed at skille os ud som en innovator og tilskyndende inden for turistindustrien,” kommenterede bestyrelsesformand for GNTB Petra Hedorfer.

Denne type omfavnelser bliver mere og mere udbredt i Tyskland, og der er ingen grund til at tro, at dynamikken vil aftage snart.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me