Trump vil udskrive mere Fiat: Understreger Bitcoins “Safe Haven” -status

Donald Trump

I de kommende år kan bitcoin (BTC) muligvis have den høje grund som et unikt ukorreleret aktiv tilflugt, hvis handels- og valutaspændinger fortsætter med at flamme op på verdensscenen.

Den seneste udviklingsmulighed den mulighed kom den 3. juli, da den amerikanske præsident Donald Trump via tweet hævdede, at EU og Kinas regering “spillede [et] stort valutamanipulationsspil.

Donald Trump

Præsidenten fortsatte med at argumentere for, at flere amerikanske dollars skulle udskrives for at “MATCHE” disse enheders valuta.

Bemærkningerne kommer efter, at præsident Trump for nylig har lobbyet Federal Reserve, Amerikas centralbanksystem, for at hæve holder renten nede, samtidig med at han foretager kvantitativ lempelse (QE) – handlingen med at udskrive penge, så de kan injiceres i en økonomi, f.eks. at købe statsgæld.

Kina og Europa spiller et stort valutamanipulationsspil og pumper penge ind i deres system for at konkurrere med USA. Vi bør MATCH, eller fortsætte med at være de dummies, der læner sig tilbage og ser høfligt på, hvordan andre lande fortsætter med at spille deres spil – som de har gjort i mange år!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3. juli 2019

Denne tandem af lave rater og QE er, hvad Trump har kastet som Kinas vigtigste ressourcer i sit forsøg på at overhale Amerikas økonomiske dominans. Indtil videre har Fed-formand Jerome Powell, der opererer uafhængigt af præsidentens autoritet, modstået at give efter for denne strategi.

Alligevel viser det faktum, at præsident Trump fortsat offentligt opfordrede til konkurrencedygtig devaluering af dollaren, hvordan valutakrigsangst i øjeblikket løber højt på den internationale scene, og de kan muligvis gå højere endnu. Denne dynamik kunne spille lige i bitcoins hænder … eller rettere dens markedsværdi.

Dollar ned, Bitcoin op?

Dollarnens hegemoni i verdensøkonomien ser ud til at det kan være i problemer, og præsident Trump, der taler investorer gennem badgering af Fed, kan bare være et lille eksempel på, hvorfor. Imidlertid regner større internationale faktorer naturligvis med i ligningen.

At zoome ud, bid af amerikanske sanktioner og voksende handelskrige har henholdsvis EU, Kina, Cuba og Rusland med til at holde øje med Washington og dets greenbacks. Cuba og Rusland har for eksempel specifikt udforsket cryptocurrency-teknologi som en del af denne indsats.

Naturligvis bliver USD ikke slået ned natten over. Men de nødvendige betingelser for et tilbagegang er allerede sat, da stormagterne ønsker at afdollarisere yderligere.

Denne virkelighed er ikke i den amerikanske regerings rationelle interesser, men det kan medføre en række omstændigheder, der ville gøre bitcoin endnu mere til et sikkert tilflugtssted end det er i dag.

Hvis dollarens unipolære dominans giver plads til et mere multipolært felt, kan valutaer som den kinesiske yuan og EUs euro muligvis se deres profiler stige betydeligt. Men hvis der ikke opnås enighed, og der opstår et nyt hierarki af valutaer, vil bitcoin – som er deflatorisk og ikke-suverænt og dermed ikke tilbøjeligt til planlæggeres konkurrencedygtige devalueringer – have en stor åbning for at blive en valgfri valuta i verden.

Bitcoin som King of the Hill

Den tidligere Fed-formand Ben Bernanke har tidligere bemærket, at en af ​​dollarens største fordele er dens “værdistabilitet”. Som sådan kan langsigtet ustabilitet omkring dollaren udlåne til bitcoins stabilitet i naturalier, hvis BTC bliver et større sikkert havneaktiv.

Alligevel synes bitcoin, stadig spirende og lille i forhold til store valutamarkeder, allerede nyder forankringen af ​​sin position som en økonomisk sikker havn.

I foråret offentliggjorde markedsundersøgelsesfirmaet Delphi Digital en rapport, der undersøger, hvordan bitcoin for nylig har overgået andre almindelige aktiver, der traditionelt betragtes som sikre havne for investorer, f.eks. Amerikanske statskasser, guld og den japanske yen.

Firmaet forklarede:

”I modsætning til sin nylige historie er Bitcoin stort set upåvirket af udsalget i risikoaktiver, skønt forventningerne til markedsvolatilitet er højere. Det er stadig for tidligt at kræve sejr endnu, men BTCs ukorrelerede natur har hidtil vist sig at være sand. “

Fremtiden er stadig uundgåelig, faktisk, men det ser ud til, at et vindue er i kø, hvorigennem bitcoin måske trækkes yderligere skulder til skulder med nogle af verdens største aktiver.

I den sammenhæng kan præsident Trumps nylige inflationære indsats muligvis ende med at hjælpe bitcoin mere, end de hjælper dollaren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me