Tezos kræver investor KYC-information 11 måneder efter ICO’s afslutning

Tezos Guide

Tezos meddelte i sidste uge, at det vil kræve, at alle ICO-deltagere underkastes en fuld KYC-check. Denne meddelelse blev mødt med chok, overraskelse og afsky, da ICO for Tezos sluttede for næsten et år siden. Tezos-projektet har været gennemsyret af kontroverser og retssager lige siden dets tidlige dage og har stadig ikke lanceret sit hovednet eller testnetprodukt. Denne meddelelse kan skade det allerede belejrede ry for dette engang lovende kryptokurrencyprojekt.

Tezos KYC

Hvad er Tezos?

Tezos er på mange måder en Ethereum-konkurrent. Det planlægger at tilbyde smarte kontrakter og support til decentrale applikationer. Systemet vil blive kørt på en proof-of-stake-model, hvor Tezos Foundation hævder på sit officielle websted, at “interessenter styrer protokollen”.

Virksomheden afholdt en ICO for sine Tezos-mønter tilbage i juli 2017. Denne ICO var en utrolig succes og bragte Bitcoin og Ethereum over 250 millioner dollars i værdi. Kort efter ICO’s afslutning begyndte problemerne hurtigt at dukke op efter hinanden.

Mens sagaen bare er for kompliceret til at gå igennem her, omfatter nogle af de største begivenheder retssager, ledere, der træder tilbage eller bliver erstattet, bøder, beskyldninger om at udøve værdipapirbedrageri og en forsinket hovednetlancering, der har sat mange i et vrede af utålmodighed.

Ifølge en artikel der dukkede op på Coin Telegraph tilbage i februar i år, havde en af ​​medstifterne af Tezos lovet, at hun ville “gå slyngel” og lancere platformen uanset igangværende retssager. Dette ser ikke ud til at være sket, da det officielle websted kun indeholder oplysninger om en test net lancering hvilket i sig selv ikke er sket endnu.

Alle dine KYC tilhører os

En af hovedårsagerne til, at investorer er tiltrukket af ICO, er, at deltagelse tidligere var anonym. Man kunne bidrage til en ICO og modtage tokens kort tid efter, alt sammen uden behov for at gennemgå en kedelig eller kostbar kendskab til din kundeprocedure. Tidligere krævede mange ICO’er kun, at deltagerne afkrydsede et enkelt felt, der angiver, at de ikke er amerikanske eller bosiddende i USA.

Hvidvask af Bitcoin

Læs vores guide til hvidvaskning af penge: verdensomspændende regler

Det hele ændrede sig, da US SEC begyndte at intensivere deres retorik med henvisning til ICO’er.

Nu er det ved at blive almindelig praksis for de fleste amerikansk-baserede eller amerikanske bosiddende ICO’er, der ønsker at kræve identitetsdokumenter, der skal indsendes og verificeres, før de får lov til at deltage. Nogle ICO’er går endda så langt, at de kræver akkrediteret investorstatus for alle deltagere uanset bopæl eller statsborgerskab. Dette skyldes, at der er færre SEC-regler, der gælder kun for akkrediterede investeringer.

Hvad der er vigtigt ved, hvad Tezos laver, er at de beder om disse dokumenter næsten et år efter deres ICO afsluttet.

Ethereum-medskaberen Vitalik Buterin lød også på Tezos officielle Twitter-indlæg.

Dette virker baglæns. Hvorfor kan tredjeparter ikke bare køre et script for at scanne BTC / ETH-blokkæderne, se hvor meget alle bidrog, beregne hvor meget XTZ alle skal få og generere genesisblokken uden Tezos Co-involvering?

Sådan fungerede Ethereum-lanceringen.

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 11. juni 2018

Bortset fra buterin var samfundsresponserne på meddelelsen stort set negative. Mange brugere syntes frustrerede over de endeløse forsinkelser og dramaet, og det beder nu om identifikationsdokumenter til alle investorer næsten et år senere synes åbenlyst latterligt for mange af dem.

Og bliver amerikanske borgere ekskluderet af denne KYC eller hvad? Spørgsmål nr. 1, og du kan ikke give svar?

– Charles Douthat (@creiddouthat) 10. juni 2018

En række amerikanske baserede investorer løber tør for tålmodighed og venter på, at Tezos kommenterer, om de vil blive udelukket med tilbagevirkende kraft. Tezos ser ikke ud til at have reageret på nogen bekymringer af denne type, med kommentarer, der kommer inden for få timer før pressetid, der gentager den samme bekymring.

https://twitter.com/meyou5ick/status/1006320546878054400

Andre virker frustrerede over de endeløse skandaler og problemer, som Tezos har været udsat for.

Vil andre gennemførte ICO’er gøre det samme?

Hvad der endnu ikke skal ses, er hvis andre ICO-projekter, der ønsker at forblive inden for rammerne af stadigt skiftende love, også efterfølgende vil udføre lignende krav til KYC-data.

På grund af den måde, hvorpå kryptokurrency er designet til at fungere, hvis et projekt allerede er lanceret, eller hvis mønter eller tokens allerede er distribueret, ville de sandsynligvis blive ignoreret, selvom de skulle stille et sådant krav. Tezos er i en interessant position, fordi det stadig ser ud til at være langt fra en formel lancering. Det, og de formelle Tezos-mønter er stadig ikke frigivet. Derfor ser det ud til, at fonden i det væsentlige kan holde mønterne som en løsesum, indtil investorerne overholder dem.

Vi vil sandsynligvis se flere projekter, der kræver identifikation på forhånd, og vi bør tage dette i betragtning, før vi beslutter at blive involveret i projektet. Imidlertid, Tezos pludselig krævende identifikation efter det faktum virker bare som et beskidt trick og noget, som samfundet sandsynligvis ikke vil tilgive meget let. Måske er det kun de hårdeste af de hårdtliggende troende, der er i stand til at sige, at der ikke er noget galt med denne handling.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me