SWIFT “Militærgrenen i det amerikanske finansministerium” siger BlockTower CIO

Hurtig

SWIFT, det finansielle netværk, der hjælper med at behandle bank-til-bank-overførsler denomineret i amerikanske dollars, er tilsyneladende den militære gren af ​​det amerikanske finansministerium. Det er i det mindste ifølge Ari Paul, Chief Information Officer for BlockTower Capital, et kryptovaluta-investerings- og handelsfirma. Men hvad mener han præcist med det, og er der nogen sandhed i det? I denne artikel vil vi grave i denne påstand og se, hvad Paulus ‘påstand handler om.

Finansiel udelukkelse

I de sidste par år har økonomisk integration været et populært buzzword af slags. Grundlæggende er ideen bag økonomisk inklusion, at der skal træffes skridt, så alle, uanset hvor de bor, kan få adgang til banktjenester. Et eksempel på dette er Ethereum-projektet OmiseGO, som til dels har til formål at fokusere på finansiel inklusionsaktiviteter på steder som Sydøstasien.

En begyndervejledning til omise go

Læs også: Begyndervejledning til OmiseGO

Men hvad handler det om økonomisk udstødelse? Kort sagt betyder det, når en regering eller bank tager skridt til økonomisk at isolere et land eller en gruppe mennesker.

Tænk på det på denne måde. For at få en amerikansk bankkonto skal du højst sandsynligt have mindst en adresse og en eller anden form for ID. På nogle områder kan kravene være endnu højere. Man kan argumentere for, at dette er en form for økonomisk udelukkelse, fordi bankerne begrænser, hvem der kan få bankkonti, selvom adgangskravene kan synes lave. Andre vil hævde, at det at give nogen mulighed for at oprette en bankkonto uden krav til identifikation ville være en garanteret opskrift på hvidvaskning af penge eller svig.

SWIFT versus verden

Så hvad har alt dette at gøre med SWIFT? For det første, hvad er det? SWIFT?

SWIFT er et ældre system, der er designet til at flytte amerikanske dollars mellem banker. Systemet er meget internationalt, og de fleste større banker rundt om i verden har adgang til det. Dette skyldes, at en stor mængde global handel er denomineret i amerikanske dollars, og dollaren er også reservevalutaen for mange forskellige nationer. Man kunne hævde, at adgang til SWIFT-systemet er en nødvendig komponent for at deltage i global handel.

Ifølge Paul har den amerikanske regering gjort det brugte SWIFT-systemet som et middel til at udøve pres på forskellige grupper.

Hans første eksempel på dette er, at systemet i begyndelsen af ​​2000’erne blev brugt til at indsamle data om forskellige europæiske brugere af systemet.

1 / Det ser ud til at være en blanding af blød og hård kraft. USA arbejdede med SWIFT for at få transaktionsdata om europæiske borgere fra 2001-2006. Da dette blev offentliggjort, skiftede USA til hacking og aflytning af meddelelser: https://t.co/V4XEDGD6VL

– Ari Paul ⛓️ (@AriDavidPaul) 27. juni 2018

Ifølge den artikel, som Paul citerede, er systemet et hyppigt mål for NSA til overvågning, og det indsamler enorme mængder data om økonomiske bevægelser globalt. Systemet er tilsyneladende så godt kontrolleret af USA, at det kunne bruges til at opfange og beslaglægge aktiver, når de bevæger sig ind mellem fremmede lande.

Det er ikke alt. Begrænsning af adgangen til systemet kan også være en form for økonomisk angreb, da det på mange måder kan begrænse adgangen til det globale finansielle system. Paul citerer især to steder, Nordkorea og Iran, uden tvivl nogle af de mest isolerede lande i verden. Hvis den amerikanske regering tillod disse to lande at få adgang til SWIFT-systemet, ville de ikke længere være økonomisk udelukket på godt og ondt.

2 / Ved USAs kontrol over SWIFT kan USA økonomisk isolere lande som Iran og Nordkorea. Dette er en førende årsag til, at et fuldstændig forældet og spildende system fortsætter. Hvis verdens lande skabte et nyt system fra bunden, ville USA ikke have sådan kontrol.

– Ari Paul ⛓️ (@AriDavidPaul) 27. juni 2018

Dette er grunden til, at vi har brug for krypto

Et af de største problemer med centraliserede systemer, der kræver tilladelse for at blive medlem, er at økonomisk eksklusion bliver uundgåelig. Enhver, der har ansvaret for systemet og at give adgang, vil uden tvivl komme til bordet med deres egne fordomme og dagsordener, som de vil skubbe på på enhver mulig måde. At give et enkelt land (dvs. USA) total kontrol over et af de vigtigste, omend næsten forældede, finansielle transaktionssystemer er farligt.

Quantum Computing Bitcoin

Man kan argumentere for, at USA hidtil primært har handlet i det globale samfunds bedste. Det betyder stadig ikke, at de skal have total ejerskab over noget lignende. Den amerikanske regering selv er designet, så dens leder ikke med absolut grund har absolut magt.

Det er her, decentrale finansieringssystemer skal træde ind. Som vi alle ved, lider kryptokurver ikke af nogen af ​​disse problemer, da de er tilladelsesløse og kræver ingen autoritet til med vilje at inkludere mennesker, og mangler også en autoritet til specifikt at målrette eller ekskludere mennesker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me