Som myndighedsbunke på Facebook: Libra Lead David Marcus reagerer på bekymringer

Vægt

Lovgivere, regulatorer, økonomer – næsten alle ser ud til at tænde ild under Facebook over den sociale mediegigantens kommende Libra-kryptokurrency.

Efterhånden som presset er steget, har interessenter inden for og uden kryptoøkonomien spekuleret meget i, hvordan Facebook ville reagere.

Nu, gennem sin blockchain teamleder David Marcus, har virksomheden signaleret, at det er forpligtet til at tackle bekymringerne omkring Vægten resolut og i god tro. Men for at gøre det, vil Facebook og især Marcus ikke have mangel på at svare på at gøre.

Vægt

Der kræves svar i USA.

Amerikanske kongresledere skruer alvorligt op for Facebooks Vægtplaner.

Den 2. juli fik rep. Maxine Waters – formand for House Financial Services Committee – følgeskab af fire af hendes lovgivere i offentliggørelse af et brev til Facebooks ledelse, hvor repræsentanterne krævede, at virksomheden stoppede arbejdet med Vægten, mens kongresmyndighederne holdt høringer om basketcoin.

Maxine Waters ‘anmodning om, at Facebook anbringer en "øjeblikkeligt moratorium" om udviklingen af ​​sin nye kryptokurrency, Libra, vinder damp. Her er brevet sendt til Facebook i dag fra en flok kongresdemokrater: https://t.co/mdlkCOuiCq pic.twitter.com/frZKYw5rHU

– Nathaniel Popper (@nathanielpopper) 2. juli 2019

”Hvis produkter og tjenester som disse efterlades forkert reguleret og uden tilstrækkeligt tilsyn, kan de udgøre systemiske risici, der bringer amerikansk og global finansiel stabilitet i fare,” lyder brevet.

Udfordringen indefra Repræsentanternes Hus kommer efter, at det amerikanske senats øverste bankudvalg i sidste måned meddelte, at det afholdt høringer om Vægten, specifikt om kryptokurrencyens privatlivsimplikationer.

Public Citizen, et amerikansk vagthundkonsortium, der udgav et offentligt brev, der opfordrede tilsynsmyndigheder til at deltage i opfordringerne til et Libra-moratorium i denne uge. blokere Vægt fra at fortsætte ”indtil de dybe spørgsmål, som rejses med forslaget, er behandlet.”

Desuden har selv den amerikanske nobelprisvindende økonom Joseph Stiglitz for nylig gjort det klodset ind på Vægten, argumenterer i en op-ed, at “[bare] en fjols ville stole på Facebook med hans eller hendes økonomiske velbefindende.”

Globale regulatorer ser også dybt ind på Vægten

Lederskab ved Financial Conduct Authority (FCA), Det Forenede Kongeriges vigtigste finansielle regulator, har angivet, at Vægten ikke får lov til at køre skov i Storbritannien, før myndighederne har tilstrækkelig tid til at reagere.

FCAs administrerende direktør for strategi og konkurrence Christopher Woolard bemærkede på en konference i University of Cambridge den 2. juli, at vagthunden ville ikke bare vælte til et så stort tech-firma som Facebook. Woolard sagde:

”Historisk kan dette have været en sektor, der har levet efter mantraet om at” bevæge sig hurtigt og bryde ting ”, men de spørgsmål, der rejses her, kræver dyb tanke og detaljer […] vi står nu over for emner, der kan have en grundlæggende effekt på finansielle servicesystem. ”

I Asien er Bank of Japan tilsyneladende også bekymret for Vægten. Det er ifølge en anonym kilde efter sigende i banken, der fortalte Nikkei Asian Review, at embedsmænd ved institutionen er bekymrede kryptovalutaen vil være en udfordring at regulere.

Lederskab ved Monetary Authority of Singapore (MAS), Singapores øverste bank, har efter sigende udtrykt deres bekymring over for Facebook også over virksomhedens kommende token.

Facebook Blockchain Lead David Marcus svarer

Facebooks blockchain-maestro David Marcus har offentliggjort et foreløbigt svar på det voksende antal Libra naysayers og argumenterede i en onsdag Facebook-note om, at stablecoin-projektet ville være decentraliseret og i sidste ende pålideligt.

David Marcus, leder af Facebooks Libra-projekt, tager til Facebook for at svare på alle de tvivl og spørgsmål, der er kommet siden projektet blev annonceret for to uger siden. https://t.co/s5FEbaxAMR

– Nathaniel Popper (@nathanielpopper) 3. juli 2019

Deri skrev Marcus:

”Facebook styrer ikke netværket, valutaen eller reserven, der bakker det op. Facebook vil kun være en blandt over hundrede medlemmer af Libra Association ved lanceringen. Vi har ingen særlige rettigheder eller privilegier. Facebook oprettede et datterselskab – Calibra – der vil drive en tegnebogstjeneste oven på Libra Network, og mens Facebook, Inc. ejer og kontrollerer Calibra, kan de ikke se økonomiske data fra Calibra. ”

I overensstemmelse hermed sagde ansigtet til det sociale netværks blockchain-indsats, at virksomheden var forpligtet til at samarbejde med internationale tilsynsmyndigheder i de kommende måneder for at lindre deres respektive bekymringer over kryptovalutaen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me