Næste Mastercard Blockchain Move? En betalingsplatform med R3

Mastercard

Mainstream betalinger titan Mastercard fortsætter med at gøre bemærkelsesværdige strejker ind i blockchain-rummet.

Den seneste omfavnelse blev annonceret den 11. september, da virksomheden afslørede, at den havde indgået en strategisk partnerskab med virksomhedens blockchain-konsortium R3, bakkerne til open source Corda blockchain-projektet.

Samarbejdet vil nemlig se, at de to organisationer “pilot en ny blockchain-aktiveret grænseoverskridende betalingsløsning” til “at forbinde globale hurtigere betalingsinfrastrukturer, ordninger og banker understøttet af et clearing- og afviklingsnetværk, der drives af Mastercard.”

Mastercard

Meldingen handler om at holde sig på spidsen af ​​globale betalinger, sagde Peter Klein, Mastercards administrerende vicepræsident for nye betalingsplatforme:

”Udvikling af en ny og bedre grænseoverskridende B2B-betalingsløsning ved at forbedre verdensomspændende tilslutningsmuligheder i konto-til-konto-rummet er central for Mastercards ambition. Vores mål er at levere det globale valg af betalingsinfrastruktur og forbindelse som vist gennem vores nylige strategiske opkøb og partnerskaber, herunder vores forhold til R3. Det bekræfter vores forpligtelse til innovation, både hjemmefødte og gennem partnerskaber og erhvervelser, for at støtte fremskridt og innovation i det stadig mere komplekse globale betalingsinfrastrukturområde ”

Dybere ned i Blockchain kaninhul

Nyheden kommer efter, at flere store blockchain-centrerede jobåbninger dukkede op på Mastercards interne jobsporingsportal i sidste måned. De stillinger, der blev søgt, omfattede “Blockchain Solutions Architect” og “Director, Cryptocoin / Wallet Product Management.”

Disse indlæg viste, at virksomheden forberedte sig på at styrke sine blockchain-aktiviteter yderligere, så R3-partnerskabet ser ud til at være den første af mange relaterede aktiviteter, der kommer, da Mastercard fortsætter med at dykke dybere ned i blockchain-økosystemet.

Naturligvis slog Mastercard også bølger tilbage i juni, da Facebook afslørede, at virksomheden var blandt de første 29 organisationer, der havde aftalt at tilslutte sig Libra Association, det styrende organ, der administrerer Facebooks foreslåede Libra stablecoin-kryptovaluta. Og mens rygter for nylig har hvirvlet om, at nogle af disse organisationer har overvejet at bakke ud af projektet, har Mastercard endnu ikke givet nogen indikation af, at det er blandt det parti, hvis interesse er aftaget.

Der sker meget omkring grænseoverskridende betalinger

Med Mastercard-R3 meld som bare det sidste eksempel, har der været masser af bevægelse i de seneste måneder med hensyn til store spillere, der udforsker blockchain-teknologi for effektivt at lette internationale betalinger.

For eksempel brød nyheden i juli ud om, at japanske myndigheder overvejede, om de skulle oprette et grænseoverskridende netværk for kryptokurrencybetalinger, ikke i modsætning til SWIFT til almindelige bankbetalinger.

En måned før det annoncerede Mastercard-konkurrent VISA Visa B2B Connect-netværket, som blev bygget oven på Hyperledger Fabric-blockchain og designet til at hjælpe virksomheder med at lave billige internationale overførsler.

I foråret investerede et dusin store banker samlet $ 50 millioner USD i Fnality, en opstart med fokus på at bruge hjælpeafviklingsmønten (USC) til interbankbetalinger. Og ikke længe før afslørede den amerikanske bankgigant J.P.Morgan sin JPM-mønt, som sandsynligvis vil blive brugt inden for bankens interbank-blockchain-jernbane, Interbank Information Network (IIN).

Samlet set lover denne udvikling en vis alvorlig konkurrence for Ripple, støttemændene til XRP-kryptokurrency – en kryptokurrency, hvis hovedanvendelse almindeligvis siges at være grænseoverskridende betalinger.

Firmaet føler utvivlsomt presset, eller i det mindste at fortsætte med at kæmpe for sin position nær forsiden af ​​kryptoøkonomiens pakke, da XRP i øjeblikket er den tredje største kryptokurrency ifølge markedsværdi. Sidste måned sagde Ripples administrerende direktør Brad Garlinghouse, at virksomheden undersøgte en række opkøb og investeringer for at hjælpe med at forbedre sin position.

“Vi har en meget stærk position, vores forretning vokser stærkt, vi har en stærk balance, og jeg har til hensigt at presse vores fordel,” sagde Garlinghouse.

Som følge heraf bliver Garlinghouse og hans medarbejdere nødt til at flytte sådanne intentioner til at virke foran sine ligesindede konkurrenter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me