Midt i nye stramme pengeregler i Argentina: løfte om krypto skinner

Argentina Bitcoin

Skeptikere har kaldt blockchain og tilknyttede innovationer som kryptokurver for “løsninger på jagt efter et problem.”

Og mens rimelige mennesker kan være enige og være uenige om disse nye teknologier, behøver man ikke lede længere end kapitalstyring pålagt i Argentina i løbet af weekenden for at få en fornemmelse for, hvorfor neutrale, tværnationale digitale valutaer, som en given stat ikke direkte kan diktere, har reelle løfter.

Argentina Bitcoin

Her er sammenhængen. Den 1. september vedtog Argentinas centralbank en række indenlandske monetære restriktioner, der havde til formål billedligt at stoppe blødningen i nationens igangværende valutakrise. Den nylige kraterering af den argentinske peso (ARS) har truet centralbankens valutareserver og skubbet landets regering til randen af ​​misligholdelse.

Det her er sindsygt. ICYMI: Argentina var teknisk set standard i 24 timer &# 129327;

8/29: S&P nedgraderede argie til "selektiv standard"

8/30: S&P opgraderede argie til CCC-https://t.co/bkhk62en6g pic.twitter.com/m6vOgtUjEP

– Camila Russo (@CamiRusso) 30. august 2019

Specifikt er de friske kapitalstyringer et nødforsøg på at stoppe pesos frie fald. Reglerne pålægger blandt andet, at argentinske borgere ikke kan købe mere end $ 10.000 dollars hver måned. Det er for at stoppe den udbredte flyvning til en åbenlyst stærkere valuta, da folkets tillid til pesoen akut er tanket.

Med det sagt, bliver argentinere hjørnet ind i en risikovillig valuta for nu, hvilket kan ende med at ødelægge folks indtjening afhængigt af hvordan tingene udfolder sig i den sydamerikanske nation.

Argentina er lige nu under den truende trussel om endnu en kapitalrestriktionskrise (forbud mod gratis valutaveksling).

Argentinere, der bruger Bitcoin / DAI, er ikke berørt. &# 128521;

– ⚡&# 127462;&# 127479; Eduardo&# 127483;&# 127466; ⚡ (@Codiox) 30. august 2019

Naturligvis er hele situationen kompliceret og mangesidet, og der er fordele og ulemper ved enhver handling, som en regering kan tage i en sådan krise. Det er heller ikke, at kryptokurrency er en catch-all-løsning. Men den nye kapitalstyring fremhæver, hvor krypto skinner: ved at være censurresistent og tilladelsesfri at bruge.

Løftet om neutrale penge

Man kan med sikkerhed antage, at der er mange mennesker rundt om i verden, der ville være tilbøjelige til at tro, at en regering ikke skulle være i stand til at diktere, hvornår en privat borger kan sende eller modtage penge, i det mindste i de fleste tilfælde ud over statslig beskatning og kriminel finansiering.

Alligevel er den seneste kapitalstyring i Argentina bare det seneste eksempel, der viser, hvordan regeringer kan og vil udstede sådanne diktater til akut skade for borgerne – på godt og ondt..

lær bitcoin nu. https://t.co/UKiSEibQIx

– santi.eth – devcon2020 &# 129481; (@santisiri) 1. september 2019

Det er her, en bredere diskussion involverer frihed, menneskerettigheder og pengernes natur kommer ind.

Igen kan fornuftige mennesker være enige eller være uenige om et uendeligt antal ting i denne diskussion, men det er klart, at neutrale betalingssystemer som de øverste offentlige kryptokurver tilbyder en nyvej for globale borgere til at “droppe ud” til betalingsskinner, der i høj grad skiller traditionelle institutioner, kan censurere og håndhæve tilladelser efter eget valg.

I de seneste uger har Human Rights Foundation-strategichef Alex Gladstein været gør sagen at bitcoin f.eks. er nøjagtigt en sådan betalingsbane. I et optræden på Laura Shins Unchained podcast tidligere i sommer sagde Gladstein beslægtet:

”Det er […] hvorfor noget i retning af bitcoin er vigtigt. Fordi det i slutningen af ​​dagen er en neutral betalingsplatform. Ingen kan beslutte, om en person kan modtage penge eller sende dem. I en tid med stigende overvågning bliver det stadig vigtigere. ”

At gøre en lignende sag for Ethereum stablecoin Dai har været grundlægger af Democracy Earth Santiago Siri, der kommer fra Argentina. I kølvandet på kapitalstyringen den 1. september tog Siri til Twitter for at argumentere for, at Dai var en ideel måde for argentinske borgere at undgå at få deres indtjening ødelagt. Oversat nogenlunde fra spansk skrev han:

”Jeg tror virkelig, at den bedste mulighed for dem, der ønsker at have dollars, men ikke ønsker, at de konfiskeres af regeringen og ønsker at undgå risikoen for at skulle beholde kontanter i en madras, er at have Dai, den bedste stallecoin i markedet oprettet på Ethereum. ”

Med andre ord? Befolkningen har muligheder – muligheder, de ikke havde kun et årti tidligere. I denne forstand tilbyder offentlige blockchains som Bitcoin og Ethereum en ny måde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me