Microsoft sigter mod den nye Token Minting-platform til almindelige brugere

Microsoft Azure

I et år, der er set mere end et par blockchain-udviklinger understøttet af Microsoft, fortsætter teknologigiganten med at skubbe regningen, denne gang med en forhåndsvisning af sin nye token-mintingsplatform til sin cloud-servicearm, Microsoft Azure.

Annonceret den 4. november på Microsoft Ignite-konferencen i Florida, platformen – døbt Azure Blockchain-tokens – vil give virksomheder mulighed for at prikke og brænde tokens, først på en godkendt version af Ethereum og derefter senere på den egentlige Ethereum såvel som andre kompatible blockchains.

Microsoft Azure

Ikke helt live endnu, systemet centrerer ikke udelukkende om brugstilfælde af betalinger, men giver i stedet brugerne mulighed for let at vælge og implementere fra en række token-skabeloner, herunder dem, der spænder fra obligationer til belønningspunkter, for eksempel.

Navnlig vil disse disse skabeloner være kompatible med det “blockchain-neutrale” Token Taxonomy Initiative (TTI), der er førende af Enterprise Ethereum Alliance (EEA) og deltager i andre mainstream-industriinteressenter som IBM og JP Morgan. R3, skaberen af ​​den Corda-distribuerede hovedbog, har også samarbejdet om initiativet, der understøtter Microsofts nye token-skabeloner.

“Vi skaber en platform i skyen, hvor ethvert token inden for TTI-rammen kan snappe på plads,” kommenterede Azure Blockchains hovedarkitekt Marley Gray nyhederne.

En voksende interessent i Blockchain-industrien

I år lavede Microsofts strøm af træk, der indikerer, at virksomheden har til hensigt at være en vigtig tidlig virksomhedsaktør i blockchain-økosystemet.

Alene i juni sluttede virksomheden sig til virksomhedens blockchain-konsortium Hyperledger, integrerede Truffle-pakken med Ethereum-værktøjer i sin Azure-platform og rullede VeriSol ud, et verifikationsværktøj til kontrol af sikkerheden for Ethereum-smarte kontrakter..

I foråret slog Microsoft også bølger for at afsløre sit arbejde med en decentral identitetsplatform bygget oven på Bitcoin, der aktiverede Azure-understøttelse af JP Morgan’s tilladte Ethereum fork Quorum og hjalp med at starte det førnævnte Token Taxonomy Initiative-initiativ, som blev ført af EEA, en organisation Microsoft har været en del af siden lanceringen i 1. kvartal 2017.

Tilsvarende er TTI-initiativet ledet fra starten af ​​Azure Blockchain-arkitekten Marley Gray.

Selvfølgelig er Microsoft en massiv virksomhed med mange datterselskaber og fokus, men disse nylige udviklinger taget i kombination viser, at blockchain-teknologi og relaterede innovationer er en ikke-triviel del af firmaets bredere forretningsstrategier fremover.

EEA afslører First Token Framework

Apropos TTI, EEA meddelte også den 4. november, at den første version af Token Taxonomy Framework (TTF) var afsluttet, hvilket betyder, at organisationen nu har grundlæggende universelle definitioner for tokens på tværs af forskellige blockchain-platforme.

Token Taxonomy Initiative (TTI) annoncerede i dag offentliggørelsen af ​​Token Taxonomy Framework (TTF) V 1.0, som muliggør virksomheder & udviklere til universelt at forstå og definere, hvad et token er i ikke-tekniske termer. https://t.co/xCbCTs3pUa #TTI #TFF #definingtokens pic.twitter.com/AOimZ5zwal

– Enterprise Ethereum Alliance (@EntEthAlliance) 4. november 2019

I en mandags pressemeddelelse sagde EEA, at de nye rammer vil gøre det betydeligt lettere for virksomheder at udnytte mulighederne for tokens i deres drift uden selv at være direkte eksperter i tokenisering:

”Brugere af TTF kan oprette en ny type token ud fra et sæt genanvendelige, tværsektorielle komponenter, herunder eksisterende token-definitioner, hvilket skaber en specifikation, der inkluderer alle forretningsingredienser til enhver implementering. Ved hjælp af standardiserede termer og definitioner til både at forstå og opbygge tokenbaserede systemer giver TTF virksomheder og udviklere mulighed for universelt at designe den næste generation af tokenbaserede forretningsgoder og -tjenester uden at kræve en forståelse af branchens jargon eller kodning.

Selvom TTF er platformneutral, kommer frigivelsen af ​​den første TTF i hælene på Microsoft, der deltager i EØS’s “Mainnet Initiative”, som startede i august 2019 som en “teknisk arbejdsgruppe” for at øge virksomhedernes arbejde på Ethereum-mainnet.

Når det er sagt, vil TTI’s indledende ramme være til fordel for flere platforme, selvom måske Ethereum mest, i det mindste i første omgang, for så vidt som platformen for smarte kontrakter er det største hjem for offentlig og privat tokeniseringsindsats i øjeblikket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me