Mød Athereum: Lavinekonsensus til fordel for Ethereum

Athereum

Ethereum er i øjeblikket den førende platform for intelligente kontrakter, og Avalanche er en stærk konsensusmekanisme blandt den nye Snow-Avalanche-familie af protokoller, der blev afsløret af det anonyme Team Rocket-hold sidste år.

Nu ser kryptoøkonomien på en stigende meld mellem de to.

Athereum

Athereum afsløret ved dette års Devcon 5 af Cornell professor og AVA Labs grundlægger Emin Gün Sirer, er et lavinebaseret testnet på AVA, et af de såkaldte “Blockchain 3.0” netværk.

Et lavinebaseret Ethereum testnet annonceret af @ el33th4xor #DevconV – endelighed kan nås på mindre end et andet interval pic.twitter.com/l3nOPKsq9y

– Maya Zehavi – DePi &# 127829; (@mayazi) 11. oktober 2019

Som AVA Labs forklarede i en opfølgning Medium post, projektet vil være en “venlig gaffel”, der skal bruges til gavn for Ethereum-økosystemet gennem nye udviklings- og forskningsmuligheder:

”Athereum er en” ske ”eller en venlig gaffel af Ethereum, som drager fordel af Avalanche-konsensusprotokollen og applikationer i Ethereum-økosystemet. Efter 4 års udvikling kan Ethereum prale af et rigt dapp-værktøjssæt. Udviklere vil blive aktiveret med deres fulde pakke med værktøjer, såsom Remix, Metamask, MyEtherWallet, Web3js, Truffe Suite, Embark framework og andre på Athereum. ”

#Athereum er født! En ske (venlig gaffel) af #Ethereum det vil sige 99% ETH og 1% AVA.

Brug af de samme taster, EVM og værktøj som Ethereum. Alligevel hurtig, meget sikker og skalerbar i dag. https://t.co/vnzxChQ8ZL pic.twitter.com/3Ns2oaeje9

– AVA Labs (@avalabsofficial) 11. oktober 2019

Navnlig vil projektet være det første subnetværk, der er aktivt på AVA.

“Dette er ikke beregnet til at erstatte Ethereum, og gaffelen er simpelthen at give et alternativt miljø til at køre dine decentrale applikationer med en højere gennemstrømning og med hurtigere finalitet,” sagde AVA Labs.

Andre i rummet har overvejet lavine

Bygherrer omkring andre højt profilerede projekter i kryptoøkonomien har hver for sig undersøgt at omfavne Avalanche-konsensusmekanismen for at øge mulighederne i deres egne blockchains.

For eksempel holdt Bitcoin ABC-udvikler Amaury Sechet i 2018 en præsentation om, hvordan Bitcoin Cash (BCH) kunne bruge lavine til mempool-synkronisering, en dynamik, der kunne hjælpe sin blockchain med at opnå hurtige blokrelæer og 0-bekræftelsestransaktioner.

Et andet kryptoprojekt, der har set nogle bemærkelsesværdige lavineintriger, er den smarte kontraktplatform Tezos. Sidste år oprettede udvikleren Edward Tate en eksperimentel lavineimplementering skrevet i OCaml kaldet “Igloo.” Det er et fair spil for Tezos-samfundet at overveje at komme fremad.

“Hvad der adskiller Avalanche fra andre løsninger er dens enkelhed, høje ydeevne og dets mulighed for parametrering for at tilpasse sig forskellige niveauer af tillid,” sagde Tate dengang.

Netværkseffekt i fuld sving

Ethereum var den første intelligente kontraktplatform, der blev realiseret, og netværksudviklerne har konverteret den bly til en stærk netværkseffekt.

Se for eksempel ikke længere end Athereum for at se, hvordan Ethereum-økosystemet tiltrækker øgede mængder innovation til sig selv som en magnet. Alligevel er der også andre nylige eksempler.

Overvej tilfældet med Ethereum 9¾, et bevis på koncept-system, der bringer Mimblewimble techs stærke fortrolighed til Ethereum-token-transaktioner. Mimblewimble er en fortrolighedsprotokol, der er populariseret af kryptokurrencyprojekter som Beam og Grin, som i sig selv kun blev materialiseret i år.

Flere af disse slags melds – hvor Ethereum tech absorberer eller er knyttet til andre nyttige innovationer – kommer. Spørgsmålet er så, om andre konkurrentplatforme kan indhente denne udvidede netværkseffekt, og om det er nok for dem at bygge bro over kløften til at gøre lignende omfavnelser.

Et nyt Ethereum er i nærheden

Nye perifere innovationer kommer til Ethereum hele tiden, og selve platformen foretager starten på en innovativ overgang næste år med starten på sin flerfasede Serenity-opgradering.

Denne overgang, der vil flytte Ethereum fra Proof of Work (PoW) konsensus til Proof of Stake (PoS), kom i yderligere fokus i denne uge takket være forskningsindlæg offentliggjort af Ethereum medstifter Vitalik Buterin.

I disse stykker argumenterede Buterin for, at der ville være begrænsede forstyrrelser for Ethereum-brugere, da skiftet til “Ethereum 2.0” er afsluttet, og at komposibiliteten – som gør det muligt for dApps nemt at interagere med hinanden – forbliver for det meste uforstyrret af overgangen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me