Gladius: Cybersikkerhed ICO rapporterer sig selv til SEC og vil tilbagebetale investorer

SEC

Den 20. februar, den amerikanske Securities Exchange Commission (SEC), den største værdipapir vagthund i Amerika, annonceret at cybersikkerhed spiller Gladius Netværk havde selvrapporteret sit token-salg i 2017 som et uregistreret sikkerhedstilbud, og opstarten ville tage afhjælpende skridt for at rette op på dets overtrædelser af amerikanske værdipapirlove.

Gladius, et Washington D.C.-baseret firma, der fokuserede på at udnytte Ethereum-blockchain for at afbøde Distributed Denial of Service (DDoS) -angreb, havde rejst mere end $ 12 millioner USD i et indledende møntudbud nær toppen af ​​2017-kryptoøkonomityren.

SEC

SEC opretholder position på ICO’er

I løbet af de sidste mange år har SEC dog gentagne gange fastholdt, at mange sådanne tokensalg kvalificerer som uregistrerede værdipapirudbud i henhold til amerikansk føderal lov. Da bekymringer over nedbrydninger af værdipapirer nåede en feberhøjde i Amerikas kryptokurv i 2018, drejede Gladius-teamet sig mod forsigtighed og rapporterede selv en uregistreret ICO til Kommissionen sidste sommer.

Virksomheden samarbejdede med vagthundens efterfølgende efterforskning og forpligtede sig til at træffe afhjælpende handlinger. Nu, “uden at indrømme eller benægte resultaterne,” har Gladius accepteret at registrere sit token som sikkerhed hos SEC og vil returnere midler til nogen af ​​sine ICO-investorer, der anmoder om deres investeringer tilbage.

“SEC har været tydeligt, at virksomheder skal overholde værdipapirlovene, når de udsteder digitale tokens, der er værdipapirer,” sagde SEC Cyber ​​Unit-chef Robert Cohen. “Dagens sag viser fordelen ved selvrapportering og at tage proaktive skridt til at afhjælpe uregistrerede tilbud,”

Den seneste håndhævelsesfleks kommer efter, at Kommissionen har foretaget en række håndhævelsesaktioner over for virksomheder i kryptovalutaområdet i de seneste måneder. Sidste november afviklede agenturet afgifter med EtherDelta-grundlægger Zachary Coburn, efter at regulatoren fastslog, at EtherDelta var startet som en uregistreret værdipapirudveksling.

Samme måned afviklede Kommissionen afgifter med yderligere to token-projekter, Airfox og Paragon Coin, da deres ICO’er blev anset for at være uregistrerede værdipapirudbud. Og i december 2018 bød SEC bød musikproducenten DJ Khaled og bokseren Floyd Mayweather for ulovlig markedsføring af Centra Tech, fordi de ikke havde afsløret, at de fik betalt for at promovere token-spillet..

For nylig sagde de sociale medieforretninger Kik i sidste måned, at de forventede, at SEC ville foretage håndhævelsesaktioner i forbindelse med selskabets kin-token-tilbud fra 2017. Kik-administrerende direktør Ted Livingston sagde, at virksomheden var parat til at bekæmpe enhver forestående reguleringsfleks i retten, en mulighed der ville markere et skarpt stilbrud fra mindre projekters mere udsatte stilling over for Kommissionen i løbet af det sidste år.

Det regulatoriske landskab i Amerika forbliver paradoksalt

Der er flere amerikanske regeringsagenturer, der fører tilsyn med forskellige aspekter af handel i nationen, og til dato har de alle haft forskellige ting at sige om, hvordan kryptovalutaer skal reguleres der.

For eksempel slotter Internal Revenue Service (IRS) kryptovalutaer som “ejendom” til skatteformål, som har virkninger for gevinst og tab. SEC har indtil videre fastholdt, at de fleste tokens er værdipapirer. US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hylder kryptoaktiver som råvarer. Og det amerikanske finansministeriums finansieringskriminalitetsnetværk (FinCEN) ser kryptokurver som penge, en stilling domstole i Amerika er begyndt at pege på med mere frekvens.

Selv i dette labyrintiske, tvetydige landskab er der tilsyneladende mere plads til debat. Sent sidste år udfordrede en føderal domstol i Californien SEC’s udpegelse af Blockvest, en kommende kryptovalutabørs, som værende en uregistreret værdipapirudveksling. Retten foreslog, at Kommissionens fortolkning af værdipapirer var for omfattende.

Uden at vedtage en føderal regning, der fastlægger den formelle status for kryptokurver, er den regulatoriske forvirring kun indstillet til at fortsætte i Amerika. Selvom det stadig er at se, om en sådan regning vil være i stand til at aktualiseres i overskuelig fremtid.

I mellemtiden offentliggjorde Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannien en høringspapir i sidste måned, hvori den foreløbigt argumenterede for, at forsyningstokens ikke var værdipapirer under dens anvendelsesområde, en mere tilladelig position end hvad der er set fra SEC over dammen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me