Ford Motors & IBM bruger Blockchain til at forhindre misbrug af arbejdskraft

Kobolt

Vi lever i en økonomi, der forsyner os med en enorm mængde produkter, men det kan være svært at finde ud af, hvor de alle kommer fra. De forsyningskæder, der findes for produkter som smartphones eller elbiler, er utroligt komplekse. Ford Motor Company går sammen med en gruppe virksomheder, herunder IBM, for at skabe et blockchain-baseret platform der muliggør en meget højere grad af tilsyn med deres koboltforsyning.

Der er en håndfuld obskure metaller, der muliggør moderne teknologi. Ud over Rare Earth Elements (REEs) anvendes mindre metaller som vanadium, lithium og cobalt i langt større mængder. Det meste af kobolt, der udvindes i dag, kommer fra Den Demokratiske Republik Congo (DRC).

Kobolt

I de bedste tider står DRC over for udviklingsmæssige vanskeligheder. I mange tilfælde er kobolt, der strømmer fra DRC til det globale marked, simpelthen ikke sporbart. Selv om det er en næsten sikkerhed, at det udvindes i DRC, er det et komplet mysterium, hvordan det blev udvundet. Gennemsigtighed næsten nul udgør et problem for formidlere som London Metal Exchange (LME), og også for de større virksomheder, der har brug for adgang til vitale metaller i stigende mængder.

Ford ser Blockchain som løsningen

Ford er blandt de globale bilproducenter, der kæmper for at låse forsyninger af batterimetaller. En typisk elbil bruger omkring 20 pund kobolt, hvilket skal illustrere, hvorfor det engang uklare metal er blevet så populært for nylig.

Lisa Drake, vicepræsident for global indkøb og drivaggregat for Ford Motor Company, sagde, “Vi er fortsat forpligtede til gennemsigtighed i vores globale forsyningskæde” og “Ved at samarbejde med andre førende industrier i dette netværk er vores hensigt Brug avanceret teknologi til at sikre, at materialer, der produceres til vores køretøjer, hjælper med at opfylde vores forpligtelse til at beskytte menneskerettighederne og miljøet. ”

Samarbejdet, Drake-referencer ovenfor involverer Huayou Cobalt, IBM, LG Chem og RCS Global. Det vil anvende IBMs hyperledger-drevne blockchain til at skabe en journalføringsplatform for at sikre, at kobolt, der kommer ind i forsyningskæden, kommer fra ansvarlige kilder..

Hvad er Hyperledger

Læs: Hvad er Hyperledger?

IBM er Crafting Accountability

Manish Chawla, general manager for den globale industrielle industri for IBM, kommenterede, at “Med den voksende efterspørgsel efter cobalt er denne gruppe kommet sammen med klare mål for at illustrere, hvordan blockchain kan bruges til større sikkerhed omkring social og miljømæssig bæredygtighed i mineforsyningskæden. ” Chawla fortsatte: “Det oprindelige arbejde fra disse organisationer vil blive brugt som præcedens for resten af ​​branchen, der skal udvides yderligere for at hjælpe med at sikre gennemsigtighed omkring materialerne i vores forbrugsvarer.”

Platformen, som teamet arbejder på, sporer kobolt fra sin kilde hele vejen igennem raffineringsprocessen, indtil den leveres til slutbrugeren. Gruppen har allerede lukket systemet ned. En test sporet teoretisk cobalt produceret i Huayous mine i DRC, da den passerede gennem LG Chems katode- og batterianlæg i Sydkorea og derefter til et Ford-anlæg i USA.

Dr. Nicholas Garret, koncernchef hos RCS Global sagde, at ”Som validator af netværket vil vi medbringe vores enorme erfaring med at arbejde med ansvarlig sourcing på alle stadier af forsyningskæden til enhver tid. Vores kollektive indsats giver deltagende virksomheder mulighed for at udvikle sig fra menneskestyret risikostyring til teknologiledet effektgenerering på en meget effektiv og omkostningseffektiv måde. Forøgelse af afgørende menneskelig ekspertise og erfaring er dette en demonstration af teknologi til gode, der styrker sårbare samfund og beskytter miljøet. Vi er stolte over at være medlem af netværket. ”

Enhver i netværket vil blive valideret ved hjælp af ansvarlige sourcingstandarder oprettet af Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD). Selvom dette ikke er en perfekt løsning, er det langt bedre end noget indtil videre.

Opbygning af en bedre markedsplads

Ex-JP Morgan exec Blythe Masters har været en anden talsmand for at bruge blockchain til at spore globale forsyningskæder.

Sidste år fortalte Masters CoinDesk, at “Anvendelsen af ​​denne teknologi på ingen måde er begrænset til verdens største markedsinfrastrukturer,” og også, “Det går godt i alle finansielle tjenester, langt ud over kapitalmarkederne og ud over finansielle tjenester i alle de andre industrier, der har en interesse i at forbedre effektiviteten af ​​deres orkestrering af deres arbejdsgang. ”

Masters var uden tvivl korrekt, og det ser ud til, at et andet massivt selskab vil udnytte IBMs blockchain-ekspertise for at forbedre ‘effektiviteten af ​​deres workflow-orkestrering’ og også skabe gennemsigtighed i et marked, der er notorisk uigennemsigtigt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me