FinCEN-direktør: Stablecoin-projekter er pengesendere i USA

Stablecoins

I USA klemmer Bank Secrecy Act (BSA) sig ned mod økonomiske forbrydelser ved at kræve pengeservicevirksomheder (MSB’er) – generelt enhver virksomhed, der beskæftiger sig med transmission af penge – registrer som sådan og registrer og rapporter derefter visse transaktioner.

Nu har lederen af ​​netværket for finanskriminalitet (FinCEN), kriminalitetsbekæmpelsesarmen for det amerikanske finansministerium, sagt i nye bemærkninger at vagthunden ser alle cryptocurrency stablecoin-projekter som MSB’er og derfor er inden for agenturets jurisdiktion.

Stablecoins

Det er pr. FinCEN-direktør Kenneth A. Blanco, der i en nylig tale på Chainalysis Blockchain Symposium i New York bemærkede, at stablecoins – uanset om de var “bakket op af en valuta, en vare eller endda en algoritme” var pengesendere og således krævede at tilmeld dig MSB’er:

”[B] fordi vi er teknologineutrale … skal det forstås, at transaktioner i stablecoins, som enhver anden værdi, der erstatter valuta, er dækket af vores definition af ‘pengeoverførselstjenester.’ Dette betyder, at accept og transmission af aktiviteter pålydende i stallecoins. gør dig til en pengesender under BSA. Det betyder ikke noget, om stablecoin er bakket op af en valuta, en vare eller endda en algoritme – reglerne er de samme. Indtil det tidspunkt skal administratorer af stablecoins registrere sig som MSB’er hos FinCEN. ”

En ekstra rynke i Amerikas regulatoriske krat

Indtil videre har de øverste finansielle regulatorer i USA haft forskellige juridiske fortolkninger af krypto. Til tider har denne dynamik ført til, at kryptokurver ses som ejendom (IRS), penge (FinCEN), værdipapirer (SEC) eller råvarer (CFTC), afhængigt af hvilken af ​​disse regulatorer der blev spurgt om..

Når det gælder stabile mønter, har stabiliteten af ​​deres værdiansættelser tilsyneladende udelukket muligheden for, at de bliver sat som værdipapirer i Amerika. Denne antagelse har været en vis trøst for interessenter, idet tankegangen er, at der er flere lag af usikkerhed i overflod for nye kryptoprojekter, men i det mindste synes stablecoins ikke at være uregistrerede værdipapirer.

Men mens beroligende klarhed kan have vist sig på den ene front, indikerer FinCEN-direktør Blancos nye kommentarer en anden, mere skarp klarhed: falder i kø som MSB’er eller står over for vores regulatoriske vrede, stablecoin-projekter.

“Bare fordi du siger, at du er en banan, gør det ikke dig til en banan,” sagde Blanco på et tidspunkt og gravede over forestillingen om, at kryptoprojekter ville være immun over for MSB-regler, bare fordi de siger, at de er.

Hvordan vil Stablecoin-projekter reagere?

Da nyhederne om direktør Blancos seneste stablecoin-kommentarer er begyndt at komme rundt, er der begyndt at spekulere i, hvad der kommer næste gang for projekter som Maker, hvis protokol bakker den automatiserede generation af Dai stablecoin.

Med andre ord ser det ud til, at Dai’s udstedere – Maker’s builders – kan kvalificere sig som pengesendere i henhold til Blancos førnævnte bemærkninger. Vil Maker Foundation lovligt modstå denne holdning eller ende med at underkaste sig FinCENs indflydelse?

Kun tiden vil vise det for nu, men tidlige diskussioner om det bredere emne har allerede fanget øjet hos Ethereum-medskaberen Vitalik Buterin, der sagde om Blancos kommentarer, at “[det] synes vigtigt” og spurgte yderligere, om et aktiv, der forsøgte at være knyttet til en valuta (f.eks. Dai) ville opfylde FinCEN-direktørens tærskel for en “erstatning for valuta.”

Dette synes vigtigt. Så "forsøger at være knyttet til en valuta" ville kvalificere sig som "erstatninger for valuta"? Hvad med derivater af noget, hvor det underliggende ikke gør det "eksisterer", ligesom CPI? https://t.co/amQ7TJwwS6

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 19. november 2019

Krypto i det regulerede dagslys nu

Borte er de dage, hvor kryptokurver kunne falde under radaren i USA.

Hvis den seneste FinCEN-udvikling ikke var bevis nok for det, indikerer ny rapportering også, at Internal Revenue Service i øjeblikket har efterforskere, der ser på indenlandske bitcoin- og kryptovaluta-pengeautomater.

Specifikt undersøger IRS, om disse virksomheder følger de regerende know-your-customer (KYC) og anti-hvidvaskning af penge (AML) – nøjagtigt de samme regler, som FinCEN ønsker, at stablecoin-udstedere nu entydigt skal tå.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me