Ethereum Ecosystem: Open Source Bæredygtighedssamtaler Pick Up Steam

Ethereum

Denne uge gav Gitcoin medstifter Kevin Owocki en præsentation på CoinFunds månedlige Rabbithole Talks om open source bæredygtighedsindsats. Der undersøgte han en række muligheder for udviklingsfinansiering, hvis profiler er steget i Ethereum-samfundet i løbet af den sidste måned, da bygherrer har kæmpet med at finde de bedste finansieringsveje fremad.

Det er et stadig mere relevant emne. Langt størstedelen af ​​projekterne i kryptoøkonomien er open source-ventures eller er direkte afhængige af open source-software, og Ethereums krog er ingen undtagelse.

Virksomheden med open source-virksomheder er entydigt velegnet til kryptovalutaområdet, da frigivelse af gratis og modificerbar software er en stærk driver og facilitator for decentralisering.

Ethereum

Imidlertid er en stor ulempe ved open source, at det kan føre til den såkaldte “tragedie i det fælles” – ressourcer bliver overhalet uden bæredygtig genopfyldning, til skade for alle i et givet samfund.

Da bekymring for denne dynamik for nylig er begyndt at nå en feberhøjde omkring Ethereum, er nogle få finansieringsveje begyndt at få hurtigt opmærksomhed blandt dets talsmænd..

Et par muligheder på bordet til finansiering af Ethereum

I sin tale for kryptoinvestering og forskningsfirma CoinFund, Owocki fremhævede et par muligheder for bæredygtig udvikling af open source Ethereum, der er stigende, nemlig MolochDAO, mikrodonationer, blokudstedelsesfinansiering, Gitcoin og CodeFund.

Sørg for at tjekke CoinFund Analyst @devinawalsh‘s live tweets som en sammenfatning fra gårsdagens Rabbithole Talks med Kevin Owocki (@owocki), @GetGitcoin #blockchainnyc #blockchain #ethereum https://t.co/Pg9OLS3fCy

– CoinFund (@coinfund_io) 27. marts, 2019

Først ud, MolochDAO er en decentral autonom organisation (DAO) centreret omkring koordinering af medlemmers ether (ETH) og færdigheder til at hjælpe med at betale for værdifulde projekter i Ethereum arena.

Lanceret i sidste måned af SpankChain-maestro Ameen Soleimani, DAO’s medlemskab og buzz er støt vokset. 100 ether er den mindste hyldest for at deltage i nu, og en gang imellem kan brugerne indsende og stemme om relevante finansieringsforslag.

Ethvert medlem kan indsende et finansieringsforslag. @ameensol indsendte det første forslag til støtte @kyokan_io for deres indsats for staten ETH 2.0. Medlemmer har 1 uge til at stemme, simpelt flertal ikke beslutningsdygtigt.

Diskussionen om rapporten fortsætter her: https://t.co/hQblpizkRv pic.twitter.com/ysDC6L3Y4A

– &# 128121; Moloch (@molochDAO) 14. marts, 2019

Naturligvis betyder MolochDAO’s begrænsede rækkevidde, at det ikke vil være en alt-i-alt for hele Ethereums finansieringsbehov, så andre alternativer undersøges samtidigt. Et mikrodonationssystem er en sådan mulighed, at Ethereum-medskaberen Vitalik Buterin først flød tidligere denne måned.

I en tilknyttet tweet-tråd voksede Buterin sig på ideen om Ethereum-tegnebøger, der indførte et 1 gwei-gasgebyr pr. Brugertransaktion, med det resulterende hævede beløb – så meget som $ 2 millioner USD om året, anslog han – og kunne derefter omdirigeres til at betale til udviklingsprojekter.

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1103997710057771009

Et mere kontroversielt finansieringsbegreb, der har fået betydelig opmærksomhed denne måned, har været blokudstedelsesfinansiering eller omdirigeret et udsnit af hver Ethereum-blokbelønning (i øjeblikket 2 ether pr. Blok) mod en fond til ETH-udviklere..

Et sådant bemærkelsesværdigt forslag om blokudstedelse fremsat i denne måned er Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1789, som blev medforfatter af Kevin Owocki. Hvis til sidst bestået, dette forslag ville øge Ethereum-blokbelønningen med 10 procent og derefter give 20 procent af de resulterende udstedelsesbelønninger til Ethereums “økosystemforvaltning.”

Andre Ethereum-interessenter som Eric Conner og Evan Van Ness har foreslået alternative ordninger for blokudstedelse de seneste dage. Conners system ville se 0,2 ETH fra hver blok, der gik til Ethereum Foundation (EF) -tilskud, mens Van Ness’s model ville se, at 0,1 ETH gik til EF.

Gitcoin og CodeFund Options, også

Zoom ud fra nylige forslag, Owockis ældre Gitcoin karakteriseres som en decentral Patreon: Ethereum-fortalere kan bruge platformen til at indsende finansieringsdonationer eller få betalt for at arbejde på Ethereum-projekterne efter eget valg.

Ligesom MolochDAO vil Gitcoin sandsynligvis ikke blive en alt for alt spektret af Ethereums finansieringskrav, men det er på forkant med at tackle spørgsmålet om open source bæredygtighed i Ethereum og vinder følgelig betydelig samfundsstøtte.

CodeFund, et open source-projekt under paraplyen af ​​ConsenSys venture-studiet, er en anden relateret finansieringsvej. Det er vært for ikke-invasive og relevante annoncer for at samle midler til udviklere.

Om Ethereum vil gå fuldt ud i gang med en “alt ovenstående” tilgang, skal stadig ses. Men hvad der er klart er, at blockchain-interessenterne kollektivt overvejer bæredygtighed i udviklingen mere end nogensinde, da de holder øje med horisonten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me