Det er officielt: den tyske regering har nu en Blockchain-strategi

Tyskland

Den tyske regering har officielt fastlagt sine prioriteter, når det kommer til blockchain-teknologi.

Den 18. september offentliggjorde landets forbundsfinansministerium og forbundsministeriet for økonomi og energi deres ”Blockchain-Strategie,”Der skitserer, hvordan Tyskland – Europas førende økonomi og dets mest indflydelsesrige stat – vil omfavne og arbejde inden for blockchain-økosystemet fremover under kansler Angela Merkels administration.

Tyskland

Ministerierne sagde faktisk, at de ville stræbe efter at gøre landet til et knudepunkt for blockchain-udviklingsaktiviteter:

”Det unge og innovative blockchain-økosystem i Tyskland bør bevares og fortsætte med at vokse. Tyskland skal være et attraktivt sted for udvikling af blockchain-applikationer og investeringer i deres skalering. Samtidig bør store virksomheder, små og mellemstore virksomheder og nystartede virksomheder samt den offentlige sektor, lande, civilsamfundsorganisationer og borgere have mulighed for at træffe informerede beslutninger om brugen af ​​teknologi. ”

Spilplanen

For at nå sine nyligt skitserede blockchain-mål sagde den tyske regering, at en indsats, den ønsker at foretage, er at udvikle en “investerings- og vækstorienteret lovramme” for den indenlandske kryptoøkonomi, så markederne kunne “arbejde uden statslig indgriben og princippet om bæredygtighed er garanteret . ”

Desuden sagde ministerierne, at de ville tage en flerstrenget tilgang til at blive et blockchain-knudepunkt, nemlig ved at fremme iværksættere, tilskynde til investeringer, garantere stabilitet, muliggøre fair konkurrence, fremme internationalt samarbejde, støtte interessenter og garantere privatliv i deres kroge af økosystemet.

Navnlig blev disse mål og deres underliggende strategi skabt gennem konsultationer med mere end 150 kryptoøkonomiske interessenter i løbet af de sidste par måneder. Den aktuelle opgave er at omsætte det hele til handling.

Vi vil forsvare vores penge

I sidste uge slog regeringerne i Tyskland og Frankrig bølger for sammen at erklære, at de var enige om at blokere Facebook Libra-projektet.

Det var et stort skud over stævnen for den højt profilerede stablecoin-indsats, hvor de to europæiske magter på det tidspunkt hævdede, at “ingen privat enhed kan kræve monetær magt, hvilket er iboende for nationernes suverænitet.”

De seneste dårlige nyheder for Vægten, så? Denne erklæring var mere end bare hård snak for Tyskland, hvis nationens nye blockchain-strategi er en indikation.

”På europæisk og internationalt plan vil forbundsregeringen arbejde for at sikre, at stablecoins ikke bliver et alternativ til statsvalutaer,” lyder strategidokumentet.

Så mens landet er fast besluttet på generelt at fremme indenlandsk blockchain-innovation, skal du ikke forvente, at den europæiske magt tager det let på Vægten når som helst snart.

Det store spørgsmål for nu er i overensstemmelse hermed, om andre mindre europæiske lande vil spore Tysklands og Frankrigs føre til at tage en så streng holdning mod Facebooks kryptokurrency. Hvis andre europæiske magter ender med at følge dette, kan Vægten reguleres ud af kontinentet.

Interessante nylige udviklinger

Ud over regeringens friske strategiske omfavnelse af blockchain har Tyskland set sin private sektor i stigende grad bevæge sig mod teknologien.

I sidste måned afslørede landets næststørste bank – den Frankfurt-baserede Commerzbank AG – at den havde testet et maskine-til-maskine-betalingssystem (M2M), der brugte blockchain til at automatisere betalinger mellem lastbiler og ladestationer.

“Til denne transaktion udstedte Commerzbank euro på en blockchain og forsynede Daimler Trucks med” kontanter på hovedbogen “(dvs. pengene på blockchain) til at behandle betalingen,” sagde banken.

En anden vigtig udvikling fandt sted i juli, da BaFin – Tysklands største finansielle vagthund – godkendte et tilbud på € 250 millioner euro af ejendomsobligationer, der blev tokeniseret på Ethereum fra start af digitale investeringer Fundament Group.

”Det har faktisk været første gang, vi godkendte et prospekt vedrørende blockchain-baserede ejendomsobligationer,” kommenterede en talsmand for BaFin om nyheden. Hvis landets nye blockchain-strategi er en succes, kan du forvente lignende udviklinger i kort rækkefølge.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me