Chainlink afslører blandinger: en ny privatlivsløsning til smarte kontrakter

Chainlink Guide

Medlemmer og kolleger fra SmartContract, teamet bag Chainlink decentraliserede oracle-projekt, afslørede forskning i denne uge om et nyt fortrolighedsfremmende DeFi-værktøj kaldet Blandinger.

I et papir udgivet af SmartContract-forskere Sergey Nazarov, Alex Coventry, Steve Ellis, Brendan Magauran og tekniske rådgivere Ari Juels og Lorenz Breidenbach stoler Mixicles på orakler for at “rapportere” om udbetalinger af indbetalte betalinger snarere end randomiseret blanding, som traditionelle kryptokurrencyblandere gør.

Chainlink Guide

Så hvorfor en mixicle og ikke en mixer?

“Mixicles er designet med det formål at bevare privatlivets fred for finansielle instrumenter, ikke skjul af kryptokurrencybevægelser,” forklarede forfatterne.

Med andre ord ville en Mixicle som skitseret være ideel til virksomheder, der ønsker at have operationel revisionsevne, samtidig med at privatlivets fred for sine blockchain-operationer er sikret. Til dette formål bemærkede forskerne:

”På dagens komplekse kapital- og derivatmarkeder er privatlivets fred både et givet og et lovkrav i de fleste kontrakter. Årsagerne til privatlivets fred er forskellige, men involverer ofte beskyttelse mod modstridende handel eller uønskede markedsbegivenheder, der skyldes, at specifikke kontraktvilkår bliver offentlige. Meningsfuld fortrolighed i finansielle instrumenter via kæden skal omfatte transaktioner, oracle-forespørgsler og oracle-rapporter. ”

Det er her Mixicles sigter mod: mod privatlivets fred og overholdelse af lovgivning. Desuden er Mixicles også interessante for “deres undgåelse af dyre kryptografi og komplicerede kontraktstrukturer”, hvilket betyder at de kan køre effektivt uden at være ressourceintensive.

Især er dette nye DeFi-privatlivsværktøj ikke kun designet med effektivitet i privatlivets fred i tankerne – det er også blevet specifikt struktureret til at være kompatibelt med Chainlink-decentrale oracle-netværk.

Det er ikke nødvendigt med en løsning alt sammen, og der kræves mere arbejde

Alligevel er Mixicles kun et forslag til en bredere tilgang til privatlivets fred, da instrumenterne har deres begrænsninger.

For det første giver Mixicles ikke fortrolighed for en inputadresses tidligere aktiviteter eller for en outputadresses senere aktiviteter. Mixicles kan også give brugerne mulighed for at rapportere “oracle malveasance”, men ikke for at forhindre sådan malveasance i første omgang.

Selvom teknologien starter, vil den sandsynligvis blive en velkommen tilføjelse til blockchain-økosystemets voksende privatlivsmuligheder. For eksempel har teknologiforskerne beskrevet det som relativt agnostisk implementeringsmæssigt og i stand til at blive integreret med komplementære løsninger, som Zether-fortrolighedsprotokollen for Ethereum (som JP Morgan har udviklet sin egen version, Anonym Zether).

Uanset hvad der sker, bemærkede forfatterne, at der er mere arbejde at gøre:

”Der er meget lidt arbejde til dags dato med hensyn til sikkerheds- og fortrolighedsegenskaber ved smarte kontrakter kombineret med orakler. I dette indledende papir har vi introduceret Mixicles som en simpel skabelon til sådanne kombinationer og et nyttigt springbræt til oprettelse af en række fortrolighedsbevarende DeFi-instrumenter. ”

En anden udvikling af privatlivets fred for Ethereum: Semaphore

Da decentraliserede autonome organisationer (DAO’er) har gjort et comeback i Ethereum-samfundet i 2019, har et voksende diskussionsemne været, hvordan man beskytter DAO-medlemmers privatliv under organisatoriske stemmer og videre.

En ny potentiel mulighed? Sempahore, en “nul-videns signal gadget” designet af en trio af udviklere for at give Ethereum-brugere fortroligt interaktion med vilkårlige datastrenge. Et sådant system ville give DAO-brugere det privatliv, de har anmodet om på det seneste, selvom Semaphores muligheder går ud over blot signalering.

“I den nærmeste fremtid kan den bruges til andre fortrolighedsfremmende applikationer såsom anonym login, anonyme DAO’er, anonym afstemning og journalistik,” forklarede Ethereum-udvikleren Koh Wei Jie om projektet den 2. september.

Præsentation af Semaphore, en nul-videns signal-gadget bygget på Ethereum.https://t.co/YhHMeGoPns

– Wei Jie (@catallacticised) 3. september 2019

Således er “gadgeten” endnu en domino, der skal falde i Ethereum-samfundets løb mod privatlivsoptimeringer – et løb, der for nylig er blevet opvarmet.

For eksempel indeholder den kommende Istanbul-opgradering til Ethereum nogle optimeringer, der gør det mere overkommeligt at foretage krypterede transaktioner på platformen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me