Blockchain er fantastisk, men det kan ikke erstatte alt

Blockchain Hype

Kan blockchain gøre sex forældet? Det er det bizarre spørgsmål fra Hackernoon-forfatteren Shawn Gordon. Nå, i det mindste var det titlen på hans tunge-i-kind indlæg hvilket bringer det virkelige spørgsmål op – er vores tro på den almægtige blockchain gået for langt? Er det virkelig alt-til-slut-løsningen på alle menneskets problemer? Og vigtigere er det, at alle disse ICO’er, der kommer ud i dag, virkelig vil være i stand til at opfylde deres fremmede løfter? Ifølge Gordon er vi måske nødt til at rulle ind i vores forventninger.

Blockchain Hype

Blockchain: Hype Vs. Faktum

Det er vores opfattelse her på Blockonomi, at blockchain og kryptokurver (to separate men relaterede begreber) faktisk er nogle af de vigtigste innovationer i vores tid. Og mens blockchain faktisk er en så vigtig teknologi, er det ikke den ultimative løsning på alt. Der er nogle opgaver, som blockchain er ligefrem elendig ved adressering.

Så hvad er blockchain godt for?

Det er en glimrende måde at lagre kritiske, små stykker information på tværs af et distribueret netværk. Det er en glimrende måde at opretholde en uforanderlig oversigt over begivenheder på, og det er en revolutionerende måde at skabe en helt digital form for kontanter, der ikke kræver mellemhandler eller portvagter.

Nye anvendelser til blockchain kommer ud hele tiden. Mens mange af dem virkelig er interessante, er et antal af dem sandsynligvis for halvbagt til at blive en realitet i vores levetid.

Garbage In, Garbage Out

Et punkt, som Shawn Gordon gjorde om blockchain-baserede logistik- og sporingssystemer, er at de kun er så gode eller så pålidelige som de oplysninger, de får. Systemet er stadig stort set afhængig af menneskelig input, og mennesker er berygtede for at producere forkerte, unøjagtige eller forsætligt forfalskede data, når det gavner dem.

Dette refererer til et computerkoncept kendt som affald ind, affald ud. Dybest set, hvis dataene, der leveres til et blockchain-projekt (tilsyneladende af mennesker, men måske endda fra automatiserede kilder), er af dårlig kvalitet, så vil output fra systemet, uanset hvor avanceret det er, også være skrald.

Blockchain Supply Chain Management

Læs: Blockchain & Supply Chain Management

I tilfælde af et logistiksystem, hvis mennesker tilskyndes til at lyve om varernes oprindelse, eller hvor længe de har siddet på et lager, før de blev indgået i et blockchain-system, er det ret rimeligt at antage, at dette vil ske.

Apropos deres oplevelse på en konference skrev Gordon:

En af dem fortalte mig, at blockchain vil sikre, at dine organiske bananer faktisk aldrig har brugt pesticider på dem. Dette er en latterlig påstand og går tilbage til de tidlige dage med computing, nemlig GIGO (Garbage In / Garbage Out).

For langt hentet

Vi vil ikke nævne specifikke projekter her, men i stedet generelle koncepter, der er blevet anvendt på et eller flere forskellige påståede blockchain-projekter eller ICO’er. Vi siger påstået i denne sag, fordi nogle af disse projekter ifølge Gordon muligvis lancerer en ICO, før de endda har en enkelt programmerer eller blockchain-ekspert på deres hold..

Begyndervejledning til ICO'er

Læs: Sådan vælger du gode ICO’er

Om denne alvorlige mangel på kritiske teammedlemmer skrev Gordon:

For nylig var jeg i en Blockchain Meetup-gruppe og blev engageret i en samtale med en fyr, og han fortalte mig om sin kommende ICO. Jeg gjorde en lille djævels advokat med ham for at sikre, at de havde været grundige med udfordringerne, og jeg fandt ud af, at de overhovedet ikke havde nogen blockchain-programmerere eller tekniske eksperter på deres hold overhovedet, men ICO skulle start om uger. Jeg grinede…

Med det i tankerne, lad os gå igennem et par af de mere fjernhentede ideer, som vi synes ret usandsynlige vil blive til virkelighed eller se meget af nogen adoption i det næste årti eller deromkring.

Blockchain erstatter det juridiske system

Et par projekter er kommet ud i det sidste år eller deromkring, der fokuserer på at levere noget, som de enten vil kalde en tvistbilæggelsestjeneste eller endog i nogle tilfælde en jury-tjeneste. Disse systemer hævder, at enkeltpersoner effektivt kan “sagsøge” hinanden, når en forretning eller personlig aftale går dårligt, ved at bruge smarte kontrakter.

Denne digitale pseudo-retssag eller voldgiftssag præsenteres derefter for en tilfældigt valgt gruppe af vælgere, der vil afgøre, hvem der har ret og hvem der er forkert. Hvem der vinder flertallet af stemmer, bestemmes vinderen af ​​sagen, og den smarte kontrakt frigiver eller tilbageholder betaling i overensstemmelse hermed.

Hvad der får denne form for projekt til at virke for urealistisk er, at vælgerne eller jurymedlemmerne typisk er økonomiske incitamenter til at opføre sig på en bestemt måske uretfærdig måde. Når det er, tilskyndes de til at stemme med deres tegnebog og ikke med deres hjerte eller overbevisning.

I et projekt modtager kun de vælgere, der har stemt den vindende side, betaling for deres deltagelse. Dette betyder, at hvis en vælger virkelig mener, at valgmulighed A er det rigtige svar, men valgmulighed B sandsynligvis vinder, tilskyndes de til at vælge mulighed B, selvom mulighed B kunne være objektivt forkert.

Blockchain løser fattigdom

Der er i det mindste en håndfuld projekter, der udråber det ved at uddele deres egne poletter eller mønter gratis til alle og enhver, der på en eller anden måde vil kurere fattigdom. Typisk sammenligner disse projekter sig med det meget omdiskuterede koncept om en universel grundindkomst eller UBI. UBI var et eksperiment, som Finland forsøgte og senere betragtede testen som en fiasko.

Problemet med denne idé er, at mens det måske er velmenende (medmindre det viser sig at være en fidus), poletter eller mønter, der uddeles frit, vil uundgåeligt være værdiløse. Årsagen til, at bitcoin er værdifuldt, er, at det ikke gives frit, og det er svært at komme forbi – eller dyrt at købe.

Kryptovalutaer kan bringe moderne finansiering til underserverede områder, og det kan ændre liv til det bedre, men at kaste rundt værdiløse poletter eller mønter gratis hjælper ikke nogen.

Tokenize ALT

En anden tendens i blockchain-rummet er ideen om, at alt og alt kan, skal det tokeniseres. Biler, huse, kontorbygninger, lufthavne, hære, møbler, kæledyr, du hedder det.

Ideen om at tokenisere fast ejendom er bestemt interessant, men evnen til at begå bedrageri eller lide af GIGO er bare for høj. De fleste tjenester, der ønsker at tilbyde tokenisering, er afhængige af betalte “eksperter” til at verificere det virkelige verdens aktiv, før en split tokeniseret smart kontrakt oprettes og sælges. Men hvordan kan vi stole på disse såkaldte eksperter? Hvad skal forhindre en af ​​dem i at angive en skyskraber, der ikke findes, og derefter lukke de millioner af dollars i provenu og forsvinde?

Blockchain fast ejendom

Læs: Blockchain & Ejendom

Den enkle kendsgerning er, at man ikke kan stole på mennesker direkte, og det er bare et spørgsmål om tid, indtil disse tokeniserede aktiver begynder at repræsentere ting i den virkelige verden, der ikke eksisterede eller aldrig eksisterede i første omgang.

Afsluttende tanker

Som Shawn Gordon sagde:

Blockchain er en teknologi, det er ikke en religion, det er ikke magisk, det vil ikke gøre sex forældet. Med et godt design, korrekt planlægning og solid udførelse kan du løse nogle reelle problemer ved hjælp af blockchain-teknologi.

For os kan det helt sikkert være spændende at tro, at du kommer ind i stueetagen på et helt nyt marked eller ny teknologi. Det er dog vigtigt at huske, at vi stadig lever i den virkelige verden, og blockchain er bare en anden måde at gøre ting, der allerede er gjort i tusinder af år. Det vil sige holde styr på optegnelser og være et medium til udveksling af værdi.

Når det er sagt, skal du sørge for at holde dine fødder godt plantet på jorden, før du bliver involveret i ethvert blockchain-projekt, som du ikke rigtig forstår, eller hvis team du ikke har en meget stærk forståelse for.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me