Automatiseret handel: Hvordan 63% af de erhvervsdrivende sikrede fortjeneste under et markedskrasch

Virkningen af ​​COVID-19-pandemien ramte både finansielle og kryptomarkeder hårdt og førte til en større udsalg. Denne bølge af paniksalg udslettede måneders gevinster på få dage og udsatte de fleste af de uforberedte investorer. Var der en måde for den gennemsnitlige detailinvestor at beskytte sig selv på?

Bemærk: Dette er et gæstepost af Ruben Cisternino fra Coinrule.

Intet aktiv var immun fra nedbruddet, men nogle handelsstrategier kunne have forhindret store tab. Som data offentliggjort af Coinrule, en platform, der giver begynderehandlere mulighed for at oprette automatiserede handelsstrategier, viser, at 63% af Coinrule-brugerne stadig har fortjeneste, selv efter en sådan historisk nedtrapning. Automatiske strategier var i stand til med succes at beskytte tegnebøgerne mod markedsvolatilitet.

Ser man på absolutte tal, er de fleste af de aktive Coinrule-brugere stadig i fortjeneste, på trods af et markedskrasch, der en gang i livet er, der endog overskyggede finanskrisen i 2008.

Data pr. 29. april 2020. Kilde: CoinruleData pr. 29. april 2020. Kilde: Coinrule

 

Hvorfor er dette så vigtigt?

Et af de mest almindelige råd til begynderehandlere er at reducere følelsenes indflydelse på deres investering. Frygt, eufori, grådighed og stress er de mest almindelige følelser, der fører til forkerte beslutninger, når det gælder beslutningen om at købe eller sælge på et givet tidspunkt. De er faktisk enhver erhvervsdrivendes værste fjende. Alligevel er det en meget udfordrende opgave at forblive koldblodet, når priserne på dine aktiver styrter ned 20-30% i løbet af få timer.

Når prisen begynder at gå ned, er den typiske første reaktion hos den gennemsnitlige erhvervsdrivende at vente og se, hvordan tingene udvikler sig. Først når nedbruddet bliver kritisk, vil handlende typisk kapitulere. Desværre fører følelser til de nøjagtige modsatte handlinger, der skal tages for at få det bedste ud af denne situation.

De erfarne handlende afbrød straks deres eksponering, når de første tegn på usikkerhed dukker op. Derefter i kapituleringsfasen køber de tilbage og tjener på reboundet.

Markedsnedbrud sker normalt hurtigt, og de, der handler hurtigt, dukker ofte op igen som de virkelige vindere. Når alt kommer til alt, for hver erhvervsdrivende i tab vinder en anden. Det er den enkle og barske virkelighed på ethvert frit handlet marked. Du kan antage, at avancerede investorer, algoritmiske forhandlere og hedgefonde er dem, der deler de største gevinster, og det er stadig mest sandt. Ikke desto mindre har detailinvestorer i dag også meget mere effektive værktøjer til rådighed.

For ikke længe siden tilbød mange børser kun et par ordreindstillinger såsom “markedsordre” og “begræns ordre”. Det var de vigtigste muligheder for den gennemsnitlige erhvervsdrivende at styre sin tildeling af mønter. I dag introducerede alle børser avancerede indstillinger, såsom stopordrer og efterfølgende stop. Ikke alene afspejler dette en stigende efterspørgsel efter mere avancerede handelsmuligheder, men det håndhæver også effektiviteten af ​​sådanne værktøjer.

Data fra Coinrule ser ud til at validere denne hypotese. Med en brugerbase, der hovedsagelig består af detailhandlere, repræsenterer de en perfekt prøve af det gennemsnitlige kryptosamfund, der kæmper hver dag med ustabile markeder. Coinrules brugere var i stand til enten at forblive i fortjeneste eller i det mindste minimere tab og derfor bedre end det nedbrudte marked betydeligt.

Hvordan gjorde de det?

Overpræstation af markedet under et markedskrasch behøver ikke de meget avancerede færdigheder, som du måske synes nødvendige. Alt, hvad der kræves, er at reagere straks og fast, når prisen bryder et centralt supportniveau. Selvom det er let at implementere i teorien, er det kun en automatiseret strategi, der kan udføre opgaven med at beskytte tegnebogen effektivt 24/7.

Et stoptab er den nemmeste måde at beskytte mod alvorlige tab i dine bedrifter. I betragtning af størrelsen af ​​prisfaldet på toppen af ​​nedbruddet ville salg til Stablecoins, såsom USDT, eller fiat-valutaer have tilbudt en øjeblikkelig bedre resultater end en buy-and-hold-strategi.

Som et direkte resultat lykkedes det Coinrule-brugere at afslutte deres positioner med succes, mens forhandlere uden automatiserede strategier ikke var det. De sidder simpelthen fast og forveksles med dilemmaet “at sælge eller ikke sælge”.

En automatiseret strategi, som en af ​​dem, der leveres af Coinrules skabeloner, ville have øget overskuddet endnu mere ved at købe mønten tilbage på prisfald. At købe mønter tilbage til en lavere pris ved hjælp af det samme provenu, der kommer fra at sælge til en højere pris, giver handlende mulighed for at købe mere af det samme aktiv. Det udgør en ekstra gevinstkilde, når prisen springer tilbage. Dette er langt den mest rentable tilgang, når markedet går ned. En handelsbot eller en automatiseret strategi har ikke følelser og er ikke bange for at købe i tider med høj volatilitet.

Vigtigheden af ​​at købe i tider med dråber valideres også af Coinrules data. “Buy the Dip with a Stop Loss and Take Profit” er den mest anvendte handelsskabelon, valgt næsten en ud af tre gange på tværs af alle de aktive regler på platformen. Når alt kommer til alt står det gamle princip om Buy-Low-Sell-High nøjagtigt der.

Buy-the-Dip automatiseret handelsstrategi - Coinrule-skabelonBuy-the-Dip automatiseret handelsstrategi – Coinrule-skabelon

Hvad næste for markedet?

Coronavirus-panikens salg overgik allerede det nedbrud, som markederne led i de tidlige dage af Stor finanskrise i 2008. I betragtning af antallet af lande, der stadig gennemgår lockdown-foranstaltninger og risikoen for nye udbrud, når disse foranstaltninger vil blive ophævet, er det usandsynligt, at et hurtigt opsving vil være. Under den sidste store krise i 2008 tog det omkring et år, før priserne nåede bunden. Mere volatilitet kan opstå når som helst, og kryptokurver kan stadig blive påvirket. Vigtigheden af ​​at holde automatiserede strategier og altid køre for at beskytte erhvervsdrivendes aktiver er stadig meget relevant.

Men et automatiseret handelssystem overpresterer ikke kun i krisetider. Parametrene i en strategi kan justeres og optimeres til alle markedsforhold, og det får deres reelle værdi til at dukke op.

Som skrev Economist i en god artikel sidste år kører algoritmiske bots over 65% af det finansielle marked. Ikke underligt, at de mest rentable institutionelle investorer og hedgefonde kører deres handler ved hjælp af automatiserede bots. Indtil videre havde detailhandlere aldrig reel adgang til sådanne avancerede værktøjer. Avanceret handelserfaring, behovet for professionelle kodningsfærdigheder og en markedsstruktur, der ikke er teknologisk klar til sådanne strategier, plejede at være betydelige barrierer for adgang til denne pengepotte.

Coinrules data beviser nu, at flere hobbyistinvestorer deltager i denne markedsudvikling. Crypto-tjenesteudbydere indser mere end nogensinde, at handlende har brug for flere værktøjer til at automatisere deres handelssystemer.

Nu hvor mere avancerede værktøjer er bredt tilgængelige for massemarkedet, har den gennemsnitlige erhvervsdrivende pålidelige værktøjer til at bekæmpe professionelle markedsdeltagere.

Det mest interessante spørgsmål er, hvor lang tid det tager nu for massemarkedet at omfavne sådanne værktøjer, og hvor langt denne nye bølge af innovation vil gå. Meget muligvis er professionelle investorer ikke villige til at opgive deres markedsprivilegier uden kamp og vil søge at forbedre deres teknikker for at genvinde deres fordel. Ikke desto mindre bør dette repræsentere et nyt skub mod en fornyet markedseffektivitet, selv på kryptomarkeder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me