Zekerheden of nee? Grote cryptobedrijven bundelen hun krachten om cryptocurrency-projecten te beoordelen

CRC

Enkele van de meest populaire bedrijven in de crypto-economie hebben zich verenigd om een ​​organisatie te creëren die de beste cryptocurrency-projecten beoordeelt en beoordeelt op de waarschijnlijkheid dat deze projecten effecten zijn volgens de Amerikaanse federale effectenwetten.

Die organisatie, de Crypto Rating Council (CRC), telt beursbeheerders zoals Bittrex, Coinbase, Kraken en Poloniex-backers Circle tot de eerste leden, evenals de firma’s Anchorage, DRW Cumberland, Genesis en Grayscale Investments.

CRC

Dus waarom de behoefte aan zo’n lichaam?

De zogenaamde Howey-test, een test die is bedacht door het Amerikaanse Hooggerechtshof om te bepalen of een bepaald actief een waardepapier is, leidt gewoonlijk tot ‘oordeeloproepen, inconsistente resultaten en … onenigheid tussen juridische experts’, zei het CRC op Veelgestelde vragen van de nieuwe website.

Dienovereenkomstig is de organisatie beoordelingssysteem – die loopt van 1 tot 5, waarbij 5 aangeeft dat een activum de kenmerken van een beveiliging draagt ​​en 1 het tegenovergestelde betekent – wordt door leden geprezen als een ‘compliance-tool’ die zal helpen om consistentie te brengen in hun respectieve activabeoordelingsprocessen.

Opgericht door vooraanstaande bedrijven in de crypto-industrie, is het onze missie om crypto-financiële dienstverleners te leiden die zich inzetten voor praktische naleving van de Amerikaanse effectenwetten. Wij zijn de Crypto Rating Council en we hebben vandaag gelanceerd: https://t.co/FbdwfSZN9D

– Crypto Rating Council (@CRC_Crypto) 30 september 2019

“De CRC zal een eenvoudige beoordeling publiceren voor de meeste activa die het beoordeelt om de resultaten van zijn analyse aan te geven als referentie voor operators, ontwikkelaars en het publiek”, aldus de organisatie.

Met dat gezegd, zijn de ratings absoluut niet-bindend en zijn ze opgesteld zonder tussenkomst van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dus hoewel duidelijkheid het gestelde doel is, is het enige dat de CRC uiteindelijk duidelijker heeft gemaakt, wat zijn leden vinden van de juridische status van de beste cryptocurrencies in Amerika..

“De score weerspiegelt geen juridische conclusie en is geen indicatie van de kwalitatieve waarde van een actief of de geschiktheid voor belegging of enig ander doel”, aldus de CRC over zijn ratings..

Hoe de eerste scores eruit zien

Verwacht geen verrassingen als het om bitcoin (BTC) gaat. De oudste cryptocurrency, die al lang door verschillende belanghebbenden wordt vastgehouden als standaard voor gedecentraliseerde projecten, kreeg een 1-rating van de CRC.

Andere projecten die volgens de instantie ‘weinig of geen kenmerken hebben die consistent zijn met de behandeling als beveiliging’, waren onder meer DeFi’s lieve Dai stablecoin, de populaire Monero (XMR) privacycryptocurrency en Litecoin (LTC).

De 2-rating werd toegekend aan de volgende reeks projecten die volgens het CRC grotendeels gedecentraliseerd lijken te zijn volgens zijn raamwerk. Deze projecten omvatten Ethereum (ETH), Zcash (ZEC), Numeraire (NMR), ChainLink (LINK) en het prille proof-of-stake-project Algorand (ALGO).

Volgens de groep waren er projecten zoals Augur (3,75), EOS (3,75), Stellar (3,75), Tezos (3,75) en XRP (4). De hoogste inaugurele scores werden gegeven aan Polymath (4,5) en Maker (4,5).

Met name de SEC bekend gemaakt Enkele uren nadat deze beoordelingen waren vrijgegeven, had Block.one, het team achter de EOS-lancering, de aanklacht verrekend en zou het een civiele boete van $ 24 miljoen betalen omdat de ICO een jaar lang een niet-geregistreerd beveiligingsaanbod is.

De Commissie zei dat de effectenstatus alleen van toepassing was op het “IOU” ERC20-token dat tijdens de verkoop werd uitgegeven in plaats van op de huidige EOS-cryptocurrency, die nu op EOS leeft in plaats van op Ethereum.

Zijn beursgenoteerde effecten?

Een vraag die onmiddellijk na de aankondiging van de CRC door het ecosysteem begon te gonzen, was waarom beurzen zoals Coinbase risico’s zouden nemen op activa zoals XRP die aanzienlijke overeenkomsten lijken te hebben met een beveiliging in de VS..?

Een mogelijkheid is dat de leden van de groep van mening zijn dat ‘de beveiligingsstatus binair is’, aldus Jake Chervinsky, de General Counsel van DeFi-leningproject Compound Finance. Met andere woorden, alles minder dan een beoordeling van 5 zou dienovereenkomstig een eerlijk spel zijn.

Mijn beste gok: ze zouden zeggen dat de beveiligingsstatus binair is en het maakt volgens de wet niet uit hoe dicht een token een beveiliging wordt als het er uiteindelijk niet een is.

Vraag op basis van die logica echter de waarde van het publiceren van de vijfpuntsscore in de eerste plaats.

– Jake Chervinsky (@jchervinsky) 30 september 2019

Maar zelfs als de reeds beoordeelde cryptocurrencies later worden verrekend als ‘geen effecten’ volgens de SEC, kan het CRC-ratingsysteem leiden tot toekomstige belangenconflicten, bijv. ledenuitwisselingen zijn liefdadig in hun beoordelingen omdat ze kunnen profiteren van het handelsvolume.

Naar mijn mening zorgt dit beoordelingssysteem voor een enorm belangenconflict. Alle bedrijven die zich bij dit consortium hebben aangesloten, worden massaal gestimuleerd om de overgrote meerderheid van tokens als niet-effecten te beoordelen. Coinbase heeft een aantal zeer twijfelachtige tokens opgesomd, waaronder XRP, Tezos, EOS

– Larry Cermak (@lawmaster) 30 september 2019

Maar er is hier een zilveren voering, volgens Blockchain-directeur en president Marco Santori. In een Twitter-thread over de CRC-aankondiging zei Santori dat de inspanning in sommige opzichten verdacht was, maar ook een positieve poging was tot zelfregulering in een branche die in het algemeen meer duidelijkheid over de regelgeving nodig heeft..

8 / Dus waarom zouden ze dit in vredesnaam publiceren? Waarom zouden we in vredesnaam hun inspanningen toejuichen??

Nou, eigenlijk zouden we dat moeten doen.

Als branche is dit spul eigenlijk het beste dat we hebben.

DAT IS JUIST EEN TWIST

wacht, hoor me uit.

– Marco Santori (@msantoriESQ) 30 september 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me