World Economic Forum (WEF) noemt blockchain als transformatieve technologie

WEF-blockchain

Het World Economic Forum (WEF) onlangs vrijgelaten een paper met de naam ‘Building Block (chain) s for a Better Planet’. Het onderzoekspaper is geschreven in samenwerking met PWC en het Stanford Woods Institute for the Environment van Stanford University. Het is een overweldigend positief stuk voor blockchain en stelt tal van gebieden voor waar blockchain een groot verschil zou kunnen maken.

WEF-blockchain

Volgens het rapport,

“Blockchain use-case-oplossingen die in het bijzonder relevant zijn voor milieutoepassingen hebben de neiging om te clusteren rond de volgende transversale thema’s: de overgang mogelijk maken voor schonere en efficiëntere gedecentraliseerde systemen; peer-to-peer-handel in middelen of vergunningen; transparantie en beheer van de toeleveringsketen; nieuwe financieringsmodellen voor milieuresultaten; en de realisatie van niet-financiële waarde en natuurlijk kapitaal. “

Misschien wel het meest interessante idee dat in de bovenstaande verklaring is vervat, is het idee van ‘niet-financiële waarde’. In veel opzichten is de moderne cultuur lasergericht geworden op het verdienen van geld, terwijl de aard (de onderliggende waarde) van geld zo goed als vergeten is.

Het World Economic Forum ziet belofte in Blockchain

Hoewel het rapport nogal droog is geschreven, werpt het enkele milieukwesties op die niet vaak in de pers aan de orde komen. Blockchain heeft de mogelijkheid om inefficiënties te verminderen, wat ook een groot voordeel kan zijn voor ons wereldwijde ecosysteem.

Het rapport zegt verder: “Ook al hebben we een zeer positieve economische groei meegemaakt (de reële output groeide 20 keer en 700 miljoen mensen zijn overgeschakeld naar de middenklasse), dit is gebeurd ten koste van onze natuurlijke omgeving; het nastreven van economische groei, en dus de vraag, legt een toenemende druk op ons milieu ”, wat een terechte opmerking is.

Voorbij de hype komen

Er is veel hype rond blockchain geweest.

Het woord ‘blockchain’ was tot voor kort bijna synoniem met crypto’s, toen mensen begonnen te ontwaken voor de mogelijkheden van Distributed Ledger Technology (DLT). Het WEF-rapport lijkt de rook en spiegels waar velen in vastzitten te vervagen en drijft naar het onderliggende potentieel dat blockchain biedt voor tal van commerciële gebieden..

Het WEF noemde de energiesector en nutsbedrijven een geweldige plek voor blockchain-toepassingen. Van de honderden ICO’s die vorig jaar op de markt kwamen, had minder dan 1% betrekking op energie of nutsvoorzieningen. Het WEF-rapport identificeerde 65 use-cases voor blockchain, en veel daarvan vallen in de energiesector.

De top 4 gebieden waar blockchain een verschil kan maken

Het WEF identificeerde 8 gebieden waar blockchain een opvallende technologie zou kunnen worden. Hier zijn er vier, die allemaal kunnen leiden tot nieuwe bedrijven die echte sociale waarde creëren voor alle betrokkenen.

EEN transparante toeleveringsketens

Het WEF is misschien wat laat voor de blockchain-partij in de logistieke sector. Ze zien blockchain als het begin van een nieuw tijdperk in de manier waarop wereldwijde toeleveringsketens functioneren, wat overeenkomt met de platforms die bedrijven zoals IBM momenteel in de echte wereld uitrollen..

Blockchain Supply Chain Management

Lees: Blockchain & Voorraadketenbeheer

TWEE Duurzaam en gedecentraliseerd hulpbronnenbeheer

Een gecentraliseerd model voor de distributie van middelen was het beste wat we konden doen. In een wereld waar kolen of aardgas de ruggengraat van het elektriciteitsnet vormden, was centrale distributie door geavanceerde partijen waarschijnlijk de beste weg. Nu niet-traditionele energiesystemen levensvatbaar zijn, is het waarschijnlijk tijd om enkele wijzigingen aan te brengen in de manier waarop we energie toewijzen.

DRIE nieuwe vormen van financieren en investeren

Het financiële systeem heeft lang op zich laten wachten voor een grote revisie. Blockchain is schijnbaar op maat gemaakt voor microfinanciering en microlending, wat de manier waarop mensen overal toegang hebben tot kapitaal zou kunnen veranderen. In plaats van dat aanbieders van groene stroom concurreren om leningen tegen de gangbare markttarieven, zou blockchain mensen in staat kunnen stellen tegen gunstige voorwaarden leningen te verstrekken aan bedrijven die ze willen ondersteunen.

VIER Blockchain maakt gestimuleerde circulaire economieën mogelijk

Raad eens?

Als u een product koopt dat in een plastic verpakking wordt verkocht, betaalt u geen realistisch bedrag. Daar zijn een aantal redenen voor, maar de enorme belastingvoordelen die oliemaatschappijen krijgen, zijn daar een van.

Er is weinig prikkel om de meeste plastic producten te recyclen, daarom drijft er een enorme hoeveelheid plastic in het midden van de Stille Oceaan. Blockchain wordt al door IBM gebruikt om de inzameling van de vuilnisbelt van de Pacific te stimuleren, en er zijn veel andere gebieden die door dezelfde technologie kunnen worden geholpen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me