Weegschaal bevestigt dat 21 oprichtende leden de druk op de regelgeving toenemen

Weegschaal

Weegschaal heeft niet de beste tijden gehad sinds het in juni werd onthuld. Het cryptocurrency-project is, zoals lezers waarschijnlijk wel weten, onderworpen aan een enorme controle van de machthebbers, waarbij toezichthouders de vrees voor financiële stabiliteitsrisico’s en mogelijke criminele activiteiten aanhaalden om te proberen Weegschaal in diskrediet te brengen..

Maar maandag besloot de Libra Association – het ietwat gedecentraliseerde orgaan dat de blockchain bestuurt (als het wordt gelanceerd) – te laten zien dat het nog steeds vastbesloten is om dit project te realiseren, door het handvest van de Libra Association te ratificeren..

Weegschaal

Weegschaal heeft 21 leden

In een persbericht maandagavond gepubliceerd, de Libra Association bevestigde de 21 aangesloten bedrijven – zeven minder dan de oorspronkelijke 28 vermeld in de oorspronkelijke documentatie – die het charter hebben ondertekend.

Deze bedrijven zijn als volgt: Anchorage, Andreessen Horowitz, Bison Trails Co., Breakthrough Initiatives, Calibra (Facebook’s dochteronderneming voor cryptocurrency), Coinbase, Creative Destruction Lab, Farfetch UK, Iliad, Kiva Micorfunds, Lyft, Mercy Corps, PayU, Ribbit Capital, Spotify, Thrive Capital, Uber, Union Square Ventures, Vodafone, Women’s World Banking en Xapo Holdings.

21 eerste leden van de Libra Association ondertekenden formeel het Libra Association-handvest en formaliseerden het #LibraAssoc Council vandaag – een enorme stap in de richting van mondiaal #financiële inclusie. Lees hier het persbericht: https://t.co/OapwKGw039

– Weegschaal (@Libra_) 14 oktober 2019

Hoewel er 21 verenigingsleden zijn, heeft Libra een veel kleinere raad van bestuur aangesteld, die vijf personen heeft gekozen: Matthew Davie (Kiva Microfunds); Patrick Ellis (PayU); Katie Haun (Andreessen Horowitz); David Marcus (Calibra, Inc.); en Wences Casares (Xapo Holdings Limited).

Calibra’s hoofd, David Marcus, was snel om zijn opwinding uit te drukken over deze positieve stap voorwaarts na de bijeenkomst. Hij schreef dat het ‘stimulerend was om vertegenwoordigers van vele bedrijfstakken en belangen’ samen te zien komen om te proberen de volgende missie te volbrengen: ‘[de] toegang verbeteren en kosten verlagen tot digitaal geld en financiële diensten voor iedereen.’

1 / Geweldige dag vandaag bij onze inaugurele ledenraad van de Weegschaal! Het was stimulerend om vertegenwoordigers uit veel verschillende industrieën te zien, en belangen kwamen samen met één missie in het hart: de toegang verbeteren en de kosten verlagen tot digitaal geld en financiële diensten voor iedereen.

– David Marcus (@davidmarcus) 14 oktober 2019

Katie Haun, een partner bij Andreessen Horowitz en een van de nieuwe Libra-regisseurs, herhaalde deze opwinding, beweren dat het mogelijk maken van een “financiële infrastructuur die miljarden mensen in staat stelt om geld te sturen net zo eenvoudig wordt als het versturen van een e-mail” een nieuwe ronde van technologische innovatie zal veroorzaken.

Reeks vertrekken

De formele oprichting van de vereniging komt nadat Facebook een reeks zware klappen heeft gekregen. PayPal verliet het project ongeveer twee weken geleden voor het eerst en haalde de krantenkoppen over de hele wereld.

Toen, afgelopen vrijdag, trokken een aantal partners van Libra hun steun in, waarbij Visa, Mastercard, Stripe, eBay en MercadoLibre onthulden dat ze op dit moment niet verder wilden met Libra. En op maandag onthulde Booking Holdings – de reisboekingsgigant wiens chief executive de voordelen van cryptocurrencies slechts maanden geleden prees – dat het ook zou stoppen.

Volgens de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, die maandagochtend sprak in de ‘Squawk Box’ van CNBC, zei hij dat als Libra niet voldoet aan de Amerikaanse anti-witwasnormen die zijn opgesteld door FinCEN, het het project zou kunnen openstellen voor handhaving door regelgevende instanties. Mnuchin beweert dat het deze angst is dat Weegschaal niet klaar is om deze zorgen aan te pakken die ertoe heeft geleid dat partners op het 11e uur afhaakten.

Er zijn inderdaad gegronde vrees dat de cryptocurrency, als deze al wordt gelanceerd, niet in staat zal zijn om misdaad af te schrikken. De G7 zei in een conceptrapport aan de BBC dat wereldwijde stablecoin-achtige cryptocurrencies, waaronder Weegschaal, een “groot aantal uitdagingen” vormen voor de regelgevende gemeenschap..

Het rapport beweerde dat als voor deze uitdagingen geen goede oplossingen zijn, toezichthouders er snel voor zullen zorgen dat het product niet op de markt komt.

Weegschaal realiseerde zich dat ze er niet klaar voor zijn, dat ze niet in orde zijn, zegt @ stevennuchin1 over het plan van Facebook om een ​​cryptocurrency te starten. "Ik neem aan dat sommige partners zich zorgen maakten en stopten totdat ze aan die normen voldeden." pic.twitter.com/hrtR41LaSJ

– Squawk Box (@SquawkCNBC) 14 oktober 2019

Ondanks deze afwijkingen willen velen erin. In feite vermeldde het bovengenoemde persbericht dat “meer dan 1.500 entiteiten hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in deelname aan het Libra-project.” Een vermeende 180+ van deze entiteiten voldoen aan wat Libra zoekt in termen van partners.

Hoewel de bedrijven / entiteiten die in deze categorie passen niet werden genoemd, staan ​​cryptocurrency-giganten in de Winklevoss Twins ’Gemini en CoinCheck open voor ondertekening van het charter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me