Wat te Dai? Ethereum-backers worstelen met de toekomst van populaire Stablecoin

Maker Dai

Naarmate er nieuwe technische mogelijkheden ontstaan, zijn de discussies deze week in de Ethereum-gemeenschap opgepikt over wat de Dai stablecoin van het MakerDAO-project zou moeten zijn en worden – en de mogelijkheden zijn wijd open in de open-source DeFi-gemeenschap.

Voor de context zijn er twee opmerkelijke ontwikkelingen die een rol hebben gespeeld in de groeiende dialoog.

Maker Dai

De eerste is de opmars van het MakerDAO-project naar het nieuwe Multi-Collateral Dai (MCD) -systeem, waarmee gebruikers geautomatiseerde Dai-leningen kunnen opnemen met onderpand dat verder gaat dan alleen ether (ETH), het enige onderpand dat is toegestaan ​​door de Maker Lending dApp in het huidige Single-Collateral Dai (SCD) -systeem.

De tweede ontwikkeling zijn de stijgende vooruitzichten van het Tokenized Asset Portfolio-mechanisme van het Fluidity-team, dat zou kunnen worden gebruikt om op een dag ‘vertrouwde’ activa uit de echte wereld te gebruiken, bijv. aandelen – als onderpand om Dai-leningen in het komende MCD-systeem te ondersteunen.

FYI: We hebben speciale gasten @fluidityio morgen met ons meedoen aan de Governance and Risk-oproep. Mocht u nog vragen hebben over https://t.co/pAZ4mQ6ME4 of hoe het Tokenized Asset Portfolio-mechanisme zou kunnen werken in een post-MCD-wereld, overweeg dan om je bij ons aan te sluiten.

– rijk @ makerdao (@richatmakerdao) 19 september 2019

Het gesprek groeit

MakerDAO-oprichter Rune Christensen van zijn kant steunt meer discussies over het gebruik van vertrouwde middelen in de toekomst na de MCD. onlangs gebeld voor het vinden van voor- en nadelen in een Reddit-thread waar een andere gebruiker een argument had uiteengezet waarom deze vertrouwde activa grote risico’s zouden introduceren voor het Maker-ecosysteem.

Die gebruiker, een u / davoice321, schreef:

“Op dit moment is Dai zonder toestemming en niet-bewarend, wat het systeem enorm veel waarde (en bescherming) geeft. Door het nauw aan het oude financiële systeem te koppelen, bestaat het risico dat het project kwetsbaar wordt voor druk van regelgevende instanties, een aanzienlijk minder krachtige agent van financiële verandering wordt en zelfs te maken krijgt met regulering. “

Christensen zette zijn eigen twee gwei in op 23 september, met het argument op Twitter dat Dai “onbetrouwbaar” zou kunnen blijven en zou klinken, zelfs als het echte middelen binnen het MCD-systeem zou gebruiken:

Dai kan worden ondersteund door een behoorlijk risicobeheerd gediversifieerd mandje van cryptovaluta en niet-gecorreleerde gereguleerde activa, en blijft betrouwbaar, omdat het protocol betrouwbaar is.

Net als BTC & ETH kan hun waarde ontlenen aan tether en gecentraliseerde uitwisselingen en vertrouwenloos blijven.

– Rune Christensen (@RuneKek) 24 september 2019

Een nieuwe Dai?

Christensen’s steun voor vertrouwde activa die in de MCD worden gebruikt, werd niet met vergelijkbaar optimisme ontvangen door enkele grote Ethereum-belanghebbenden, waaronder de CEO van SpankChain en de oprichter van MolochDAO, Ameen Soleimani..

Op 24 september reageerde Soleimani op de bovengenoemde opmerkingen van Christensen door het idee van het creëren van een “ETH-only single collateral Dai” te laten zweven, met het argument dat ether moet worden gehandhaafd als de belangrijkste bron van onderpand binnen het Ethereum-ecosysteem, zoals hoe het SCD-systeem van Maker zich heeft ontwikkeld om datum.

“Ik hoop dat je het als vleierij behandelt als we ter ere van jou een ETH-only SCD bouwen”, zei Soleimani tegen de MakerDAO-oprichter.

#Ethereum moeten diversifiëren, weg van stablecoins die worden gedekt door onderpand dat op vertrouwen gebaseerde risico’s introduceert!

ETH is het enige betrouwbare onderpand op Ethereum.

Wie wil helpen bij het bouwen van ETH-only single collateral DAI? https://t.co/DD7yf5dM9W

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 24 september 2019

Christensen was niet afgesloten voor het idee, en benadrukte later de gerelateerde mogelijkheid dat de MakerDAO-bestuursgemeenschap een ‘ETH-purity stablecoin’ lanceerde.

Bedankt @rob_mose voor dit geweldige idee: als er voldoende vraag naar is, kan MakerDAO-governance zijn mogelijkheid gebruiken om synthetische activa uit te geven, om ook een ETH-purity stablecoin uit te geven. Ik had deze mogelijkheid nog nooit overwogen, maar het is eigenlijk een heel interessante grens.

– Rune Christensen (@RuneKek) 24 september 2019

Laat de DAI’s beginnen

Niet iedereen in de Ethereum-gemeenschap vindt dat SCD zou moeten regeren als het enige soort Dai-systeem.

Met de aanstaande komst van de MCD – die open-source is en dus door iedereen kan worden gevorkt – zullen nieuwe soorten Dai-geïnspireerde projecten mogelijk zijn buiten de cDAI- en rDAI-innovaties die Ethereum-gebruikers al zijn gaan omarmen.

Ik wil een wereld van DAI’s.

eDAI = enkel ETH-onderpand

ercDAI = mcd ETH & ERC’s

bDAI = enkel tBTC-onderpand

enz.

– Eva Beylin (@evabeylin) 24 september 2019

Natuurlijk zullen sommige van dergelijke projecten zeker bronnen van discussie worden, maar bouwers hoeven geen toestemming te vragen om in DeFi te bouwen – dat is wat Ethereum, nou ja, Ethereum.

Waarom we Dai: Stablecoin houdt stand op grote dinsdag uitverkoop

Op 24 september kende de overgrote meerderheid van de top 100 cryptocurrency-projecten op basis van marktkapitalisatie aanzienlijke intraday-uitverkoop – bitcoin bleef 10 procent lager op de dag en ether 14 procent lager op het moment dat dit artikel werd geschreven..

De projecten die niet acuut uitliepen? Stablecoins zoals Dai en USDC en nog veel meer.

Zo’n perfecte dag voor DAI. &# 128527;

– $ julien Bouteloup (@bneiluj) 24 september 2019

Daarom zijn dergelijke projecten steeds populairder geworden in de crypto-economie: wanneer ze op hun best werken, bieden ze een bolwerk van stabiliteit in volatiele marktomstandigheden..

Inderdaad, in ieder geval tijdens de periode van dinsdag werkte de Dai stablecoin precies zoals bedoeld, met behoud van zijn $ 1 USD-koppeling tijdens de grote uitverkoop op de markt..

Blijf daar veilig &# 128170; https://t.co/yr6LNUW70a

​ &# 128121; Mariano Conti | conti.eth (@nanexcool) 24 september 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me