Van Eck CEO: We zijn dichter dan ooit bij het maken van een Bitcoin ETF

Bitcoin ETF

Van Eck CEO Jan van Eck net sprak met CNBC over de derde poging van zijn bedrijf om ‘s werelds eerste bitcoin ETF te lanceren. De eerdere twee pogingen van het bedrijf werden beide om verschillende redenen neergeschoten door de SEC, maar van Eck is nog niet van plan om op te geven. Zijn opmerkingen suggereren dat hij nu meer dan ooit vertrouwen heeft dat de bitcoin ETF van zijn bedrijf binnenkort werkelijkheid zal worden.

Bitcoin ETF

Wat is een Bitcoin ETF?

Een ETF, of exchange traded fund, is een type belegging dat op aandelenmarkten kan worden gekocht en dat zich in veel opzichten net als elk ander aandeel gedraagt. Het wordt gekocht en verkocht als aandelen en kan dividenden opleveren.

ETF’s zijn doorgaans een manier om iemands beleggingen te diversifiëren. Bij veel ETF’s kan een belegger bijvoorbeeld via slechts één fonds blootstelling hebben aan een groot aantal bedrijven. Een populair type ETF is wat bekend staat als een indexfonds, waarbij de ETF bestaat uit een gelijk of gewogen aantal aandelen van een bepaalde reeks bedrijven, zoals de S&P 500 of alle bedrijven uit een bepaalde branche of vakgebied die worden vermeld.

Een Bitcoin ETF daarentegen zou een fonds zijn dat wordt verhandeld in dollars en wordt gewaardeerd op basis van de handelswaarde van bitcoin. Er zijn een aantal redenen waarom dit revolutionair zou zijn voor de investerende wereld, dus laten we er nu enkele bespreken.

Oud geld toegang geven tot nieuw geld

Een groot struikelblok voor cryptocurrencies is dat ze in veel opzichten moeilijk toegankelijk zijn voor een groot aantal verschillende soorten beleggers. Dit komt omdat bitcoin-eigendom een ​​hoge mate van technische kennis vereist. U moet het niet alleen kunnen kopen, maar u moet het ook veilig kunnen bewaren. Niet veel gemiddelde beleggers begrijpen de noodzaak van een hardwareportefeuille of om cryptocurrencies in koude opslag te bewaren.

Verder heeft uw gemiddelde belegger waarschijnlijk geen diepgaand begrip van hoe bitcoin-adressen of transactiekosten werken, of wat de verschillen zijn tussen Bitcoin en Bitcoin Cash..

De eerste Bitcoin ETF zal revolutionair zijn omdat het traditionele beleggers en grote institutionele beleggers in staat stelt plotseling toegang te krijgen tot deze opwindende activaklasse. Niet alleen dat, maar ze kunnen dit ook doen zonder de noodzaak van enige technische kennis of angst om privésleutels te verliezen.

Een ander groot voordeel is dat investeren in een Bitcoin ETF het bijhouden van belastingen en vermogenswinsten oneindig veel gemakkelijker zou maken. Dit komt omdat de belastingaangiftevereisten voor het bezitten van ETF’s goed worden begrepen door accountants en belastingprofessionals.

Wat is er deze keer anders??

De volgende vraag die we moeten stellen is waarom deze aanvraag anders is dan de vorige twee die mislukten. Volgens van Eck waren de eerdere aanmeldingen allemaal gebaseerd op bitcoin-futures, en niet op bitcoin zelf. Het nieuwe fonds dat bestaat door middel van een partnerschap met SolidX zal in feite rechtstreeks echte bitcoin houden, en niet een derivaat van bitcoin.

Januari 2018 interview tussen Jan van Eck en CNBC’s Bob Pisani

van Eck zei:

“We zullen op de deur blijven kloppen totdat ze ons doorlaten. Doorzettingsvermogen is hier het spel. Dit is een heel andere aanvraag dan onze andere aanvragen. De andere aanmeldingen waren op bitcoin-futures die vorig jaar december uitkwamen. En deze noemen ze het eigenlijk bitcoin fysiek zelf, zoals GLD. Dus de trust zou bitcoin bezitten en niet een derivaat van bitcoin. “

Hoe zit het met het veilig houden van de bitcoin, of wat als hackers toegang kunnen krijgen tot de Bitcoin van het fonds??

van Eck antwoordde: “De SolidX-mensen hebben een verzekering afgesloten voor het verlies van de privésleutel, wat een beetje het beste is wat je tegenwoordig krijgt in termen van bewaring.”

Een belangrijke reden waarom Bitcoin ETF in het verleden werd geweigerd, is dat de SEC niet in staat was om de aard van de investering te verifiëren, of hoe de prijs en waarde ervan te verifiëren. Met de nieuwe ETF gepland om direct bitcoin te kopen en vast te houden, zou het veel gemakkelijker moeten zijn om het fonds zelf te rechtvaardigen, evenals een redelijke manier om de prijs en de daaruit voortvloeiende waardering bij te houden..

Toen CNBC rapporteerde aan Bob Pisani die gisteren Jay Clayton van de SEC interviewde om cryptocurrency te bespreken, vroeg hoe zeker hij was over deze derde indiening, zei van Eck tegen Pisani: “We hopen het. En het is een dialoog en dit is wat er anders is aan bitcoin dan andere ETF’s die je kunt lanceren omdat de markt zo veel verandert, de marktinfrastructuur. ”

Goed voor Bitcoin?

Het enige punt dat nog moet worden overwogen, is of een bitcoin ETF goed is voor bitcoin als geheel?

Over het algemeen zou dat antwoord een solide ja moeten zijn. Als de eerste Bitcoin ETF bestaat, zullen er meer op cryptocurrency gebaseerde ETF’s volgen. Dit soort ETF’s zal dienen als een stabiliserende kracht voor de markt omdat ze vele miljoenen dollars aan investeerdersfondsen zullen vertegenwoordigen die een gelijke of grotere hoeveelheid cryptocurrency van de markt opkopen en deze in een veilig koelmedium bewaren. Dit zal effectief het circulerende aanbod van de valuta verminderen en dus in de loop van de tijd tot hogere prijzen leiden.

Verder zullen dit soort fondsen Bitcoin toegankelijk maken voor een groter aantal investeerders en als gevolg daarvan het profiel van cryptocurrencies als geheel vergroten, wat kan leiden tot een mogelijke toename van de acceptatie..

Ten slotte zal het onvermijdelijk zijn dat cryptocurrencies worden verhandeld op grote effectenbeurzen wereldwijd, waardoor cryptocurrencies worden gezien als een meer legitieme en betrouwbare investering, en dit zou andere grote spelers, zoals banken en beleggingsondernemingen, kunnen aanmoedigen om mee te doen aan crypto..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me