Technische reuzen verbieden reclame voor cryptocurrency – wat betekent dit?

Verbod op cryptocurrency-advertenties

De cryptocurrency-industrie is de afgelopen jaren gegroeid en verschillende activiteiten om hen heen zijn enorm populair geworden.

Initial Coin Offerings (ICO’s), cryptocurrency-mijnbouw en blockchain-services zijn de sectoren van de cryptomarkt die het meest profiteren. Een deel van deze virale groei werd geholpen door de populariteit van cryptogerelateerde informatie en de verspreiding van het bewustzijn op sociale medianetwerken zoals Twitter, Facebook, Reddit en Google.

Verbod op reclame voor cryptocurrency

In de afgelopen maand hebben we echter gehoord dat deze sociale netwerken hebben besloten om cryptocurrency-gerelateerde advertenties te verbieden. Waarom is dat gebeurd? Wat zijn de redenen achter het verbod? Wat verwachten deze netwerken van cryptogerelateerde advertenties? Dit is wat we in dit artikel zullen bespreken.

Google verbiedt cryptocurrency-advertenties

Google, het gigantische bedrijf, heeft besloten om op te treden tegen cryptocurrency-gerelateerde advertenties. De informatie is in maart 2018 door Google vrijgegeven in een uitspraak geüpload door het bedrijf op zijn website.

De beperking heeft niet alleen invloed op cryptocurrencies en gerelateerde inhoud, maar ook op contracten voor verschil, rolling spot forex, wedden op financiële spreiding en binaire opties en aanverwante producten. De maatregel is van kracht sinds juni 2018.

Google-verbod

Scott Spencer, Google’s directeur duurzame advertenties, uitgelegd dat bedrijven die ICO’s uitvoeren, portefeuilles promoten en handelsadvies geven, niet in staat zullen zijn om op Google te blijven adverteren.

De heer Scott legde uit:

“We hebben geen glazen bol om te weten waar de toekomst met cryptocurrencies naartoe gaat, maar we hebben genoeg potentiële schade voor consumenten gezien dat dit een gebied is dat we met uiterste voorzichtigheid willen benaderen.”

Blijkbaar heeft Google meer dan 3,2 miljard advertenties verwijderd die niet in overeenstemming waren met zijn beleid. Dat is een belangrijk getal. In vergelijking met 2016 is het bijna twee keer zo hoog.

Maar het verbod van Google houdt daar niet op. Volgens een blogpost vrijgegeven door James Wagner, Extensions Platform Product Manager, om gebruikers te beschermen tegen cryptojacking-aanvallen, heeft het platform besloten om cryptocurrency mining-extensies uit de Chrome Web Store te weren.

“Terwijl het ecosysteem van extensies blijft evolueren, blijven we gefocust op het versterken van ontwikkelaars om innovatieve ervaringen op te bouwen terwijl we onze gebruikers zo veilig mogelijk houden”, luidt de blog. “In de afgelopen maanden is er een toename geweest van kwaadaardige extensies die nuttige functionaliteit lijken te bieden aan de oppervlakte, terwijl ze verborgen cryptocurrency mining-scripts insluiten die op de achtergrond worden uitgevoerd zonder toestemming van de gebruiker.”

Dit soort activiteit staat bekend als cryptojacking. Een hacker installeert schadelijke software op sommige websites die een aanzienlijke hoeveelheid stroom verbruikt van de CPU’s van bezoekers. Op deze manier kunnen ze cryptocurrencies zoals Monero minen.

Facebook verbiedt Cryptocurrency-advertenties

Facebook heeft ook besloten soortgelijke maatregelen te nemen als die van Google. Facebook was inderdaad het eerste belangrijke sociale netwerk dat zijn advertentiebeleid bijwerkte. Volgens een blogpost geschreven door Rob Leathern, Product Management Director bij Facebook, misleidende of bedrieglijke advertenties horen niet thuis op Facebook.

Facebook-verbod

De vrijgegeven verklaring zegt:

“We hebben een nieuw beleid opgesteld dat advertenties verbiedt die reclame maken voor financiële producten en services die vaak worden geassocieerd met misleidende of bedrieglijke promotiepraktijken, zoals binaire opties, initiële aanbiedingen van munten en cryptocurrency.”

Tijdens de laatste maanden van 2017 kregen cryptocurrencies belangrijke aandacht van de media. Erkende nieuwsuitzendingen hebben specifieke programma’s gemaakt om over cryptocurrencies te praten en te bespreken hoe de cryptomarkten zich gedroegen. Maar met deze toegenomen interesse in de samenleving voor virtuele valuta’s, verscheen er een extreem hoog aantal oplichting in de branche.

Onder de verschillende fraudes kunnen we noemen: Initial Coin Offerings dat eigenaren niet echt waren, ICO-eigenaren die verdwenen met alle verzamelde fondsen, of ICO-ideeën die slechts eenvoudige imitaties waren van andere projecten. Aangezien veel investeerders door deze situatie werden getroffen, begonnen sociale netwerken de nodige maatregelen te nemen om de verspreiding van deze oplichting te stoppen.

“We willen dat mensen nieuwe producten en diensten blijven ontdekken en leren kennen via Facebook-advertenties zonder bang te hoeven zijn voor oplichting of misleiding”, zegt de heer Leathern. “Dat gezegd hebbende, er zijn veel bedrijven die adverteren voor binaire opties, ICO’s en cryptocurrencies die momenteel niet te goeder trouw werken.”

Dit zijn enkele van de advertentie voorbeelden die zijn verboden door Facebook:

  • Begin nu met de handel in binaire opties en ontvang een 10-risicovrije handelsbonus!
  • Klik hier voor meer informatie over risicovrije cryptocurrency waarmee directe betalingen aan iedereen ter wereld mogelijk zijn.
  • Nieuwe ICO! Koop NU munten met 15% korting!
  • Gebruik uw pensioenfondsen om Bitcoin te kopen!

Audience Network en Instagram zullen ook worden beïnvloed door het nieuwe advertentiebeleid. Facebook zegt dat het beleid zal worden gehandhaafd zodra ze verbeteringen in advertentiecampagnes zien. Zoals eerder vermeld, probeert Facebook een netwerk te creëren dat vrij is van oplichters en andere frauduleuze campagnes.

Twitter verbiedt Cryptocurrency-advertenties

Twitter staat niet buiten de discussie over cryptocurrency-gerelateerde oplichting. Facebook en Google waren de eerste twee bedrijven die dit soort oplichting verbood, en Twitter heeft besloten de trend te volgen. Het was inderdaad een voor de hand liggende stap.

Volgens Reuters, het bedrijf zal beginnen met het verbieden van cryptocurrency-gerelateerde advertenties vanaf 27 maart 2018. Het nieuwe beleid staat niet toe dat ICO’s, tokenverkoop en andere gerelateerde advertenties op het platform verschijnen.

Andere cryptocurrency-bedrijven zullen ook worden verbannen, inclusief crypto-exchanges en andere portefeuillediensten. De enige bedrijven die advertenties op het sociale netwerk mogen plaatsen, zijn beursgenoteerde bedrijven die genoteerd zijn aan grote effectenbeurzen. In Japan kunnen alleen cryptocurrency-uitwisselingen onder de bevoegdheid van de nationale financiële toezichthouder adverteren op het platform.

Directeur Zennon Kapron, van financieel adviesbureau Karponasia vertelde:

“Met het toenemende aantal ICO’s dat op de markt komt, is het voor iedereen een onmogelijke taak, laat staan ​​voor platforms zoals Twitter of Facebook, om bij te houden welke ICO’s en cryptocurrencies echt zijn versus fraude … Hoewel ICO-advertenties zeker een belangrijke bron van inkomsten voor Twitter, waren de gevolgen van frauduleuze activiteiten het risico gewoon niet waard. “

De belangrijkste bedoeling van het verbod is om gebruikers te beschermen tegen oplichting en frauduleuze activiteiten. Google en Facebook waren de eerste twee sociale netwerken die deze verboden implementeerden, en Twitter had geen andere keus dan ze te volgen.

Dat betekent niet dat Twitter tegen cryptocurrencies of andere soortgelijke projecten is. Inderdaad, Jack Dorsey, CEO van Twitter, zei dat Bitcoin de valuta van de wereld zal worden. Verder heeft hij een belangrijk bedrag gedoneerd om te helpen bij de ontwikkeling van de ultieme schaaloplossing voor Bitcoin: Lightning Network (LN).

Gevolgtrekking

De belangrijkste sociale netwerken over de hele wereld hebben besloten om cryptocurrency-gerelateerde advertenties te verbieden. Google, Facebook en Twitter strijden bijna tegelijkertijd tegen oplichting en frauduleuze cryptocurrency-schema’s. Andere bedrijven beginnen dit voorbeeld te volgen, MailChimp heeft onlangs ook besloten om het gebruik van cryptocurrency-mailinglijsten op hun platform te verbieden.

Er zijn beperkte opties voor ICO’s en nieuwe projecten om een ​​campagne op sociale medianetwerken te starten zonder de advertentievoorwaarden te overtreden, dus ICO-teams zullen ergens anders moeten gaan zoeken om interesse in hun bedrijven te wekken. Het eerste muntenaanbod zal naar verwachting blijven toenemen in aantal en de hoeveelheid geld die ze zullen verzamelen.

Er is een groeiend aantal ICO-listingplatforms die graag betaalde advertenties accepteren en ook gratis blootstelling bieden via directoryvermeldingen en promotie op sociale media op hun eigen accounts.

Hoewel dit in eerste instantie een probleem lijkt te zijn dat adoptie kan schaden, kan het een verkapte zegen blijken te zijn. Het is geen geheim dat grote hoeveelheden oplichtings-ICO’s, phishing-sites en andere kwaadaardige bedrijven betaalde advertenties gebruiken om hun plannen te verspreiden. Nu dit verbod van kracht is, kan het helpen die activiteit te beteugelen en het oprechte aanbod naar de top te laten stijgen.

Na verloop van tijd, wanneer de branche volwassener is en er regelgeving en kaders worden ingevoerd om de ergste oplichting te voorkomen, kunnen we een terugkeer naar adverteren op deze platforms zien – aan het eind van de dag zijn het bedrijven die afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten en de cryptocurrency en blockchain-ruimte genereren bergen geld, dus ze willen dit niet te lang negeren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me