Stream muziek, download Crypto: Ujo met Ethereum Tech om artiesten te betalen

UJO

Micropayments zijn een uitstekende use case voor off-chain, “Layer 2” state channel-technologie.

Nu, ConsenSys-ondersteund en Ethereum-gebaseerd Ujo Music zet die use case om in realiteit door gebruik te maken van de gerelateerde betalingskanaaltechnologie van het Connext-project om muziekstreamers efficiënter in cryptocurrency te betalen.

Wat betreft de betrokken betalingen, Ujo-streamers worden betaald in de stablecoin Dai (DAI), aangezien dit de crypto-asset bij uitstek is voor het Connext Payment Network..

UJO

Het Ujo-team verklaarde dit op 28 maart Aankondiging waarin de details van hun streamingdienst Proof-of-Concept-release worden uiteengezet.

Daarin zei de muziekstartup, die vorig jaar zijn Ujo-portaal voor muziekaankopen via ether (ETH) lanceerde, dat de software van Connext hen in staat had gesteld hun streamingactiviteiten op superieure wijze tot bloei te brengen:

“We hebben de implementatie van het betalingskanaal van Connext geïntegreerd om de kosten per transactie te minimaliseren. Aangezien het streamen van betalingsevenementen frequent en goedkoop is, had het geen zin om elke transactie op Ethereum Mainnet te verwerken. Door gebruik te maken van betaalkanalen worden transactiegaskosten alleen betaald als een kanaal is gesloten en geld wordt opgenomen. ”

De op muziek gerichte meld geeft de rijping van technische vooruitgang aan, bijv. tweede-laagtechnologie, zoals betalingskanalen, die nodig zullen zijn om de algemene acceptatie van op crypto gebaseerde oplossingen te voorspellen.

Overweeg bijvoorbeeld hoe de CryptoKitties-rage in 2017 een acuut krachtige congestie van het Ethereum-netwerk veroorzaakte. Als er miljoenen meer gebruikers bij betrokken waren geweest, zou de situatie aanzienlijk problematischer zijn geweest.

De blockchain was op dat moment niet klaar voor reguliere acceptatie. Maar met de opkomst van technologie zoals de software van Connext, heeft Ethereum momenteel een betere basis voor het bedienen van de massa in de toekomst.

Mede-oprichter van Connext Arjun Bhuptani merkte dit op in zijn opmerkingen over de lancering van de streamingdienst van Ujo:

“Om dApps naar de mainstream te verplaatsen, is een snelle, gebruiksvriendelijke en economisch levensvatbare P2P-betalingsinfrastructuur nodig. We zijn van mening dat Ujo een verschuiving leidt in de manier waarop gebruikers betalen voor inhoud op internet en we zijn verheugd om samen te werken met MakerDAO en Ujo om waarde rechtstreeks van consumenten naar videomakers te genereren. “

ConsenSys stelt een uitgebreide DeFi-lijst samen

De stappen voorwaarts van Ujo Music komen nu allerlei gedecentraliseerde projecten vooruitgaan in hun visie om een ​​meer open financieel ecosysteem tot stand te brengen.

Met dat gezegd, heeft Ethereum venture studio ConsenSys nu een lijst gemaakt met meer dan 100 gedecentraliseerde financiële projecten om gebruikers in de richting van relevante en interessante services te wijzen.

Monsterlijst van #DeFi projecten samengesteld door @ConsenSys. Schreeuw naar alle teams die implementaties van stablecoins bouwen (@MakerDAO), DEX’en (@swap), investeren (@MeridioRE), derivaten (@RTLnieuws), betalingen (@poanetwork), en kredietverlening (@getnuo​.https://t.co/e9PMqV1OfZ

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 28 maart 2019

ConsenSys verdeelde de lijst in vier categorieën: betalingen, stablecoins, infrastructuur, beurzen, investeringen, identiteit, derivaten, marktplaatsen, voorspellingsmarkten, krediet en kredietverlening, verzekeringen, bewaarneming, analyse en gedecentraliseerde financiële oplossingen.

Dienovereenkomstig zei de studio dat het zich ontwikkelende Ethereum-ecosysteem de hoogtepunten in deze categorieën gebruikte om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop instellingen en individuen handel drijven:

“Aan de ene kant open financieringsplatformen die individuen over de hele wereld in staat stellen om met nieuwe en vernieuwde financiële systemen om te gaan. Anderzijds veranderen gedecentraliseerde financieringsoplossingen de benadering van gevestigde instellingen door gedecentraliseerde oplossingen in het spel te brengen. “

Enkele van de meer herkenbare projecten op de lijst waren Airswap, Connext, Gemini Dollar, OmiseGo, 0x, Raiden, Uniswap en USD Coin.

Dai ziet toenemende adoptie terwijl de gemeenschap probeert de pen te achterhalen

De afgelopen maanden is Dai steeds meer een soort stablecoin bij uitstek geworden rond Ethereum. Terwijl projecten zoals Ujo Music en Dharma Labs de stablecoin in hun activiteiten brengen, blijven de belanghebbenden proberen de 1-op-1 koppeling aan de Amerikaanse dollar aan te scherpen..

De munt, die momenteel rond de prijs van $ 0,99 schommelt, zag de MakerDAO-gemeenschap eerder deze maand de Dai-stabiliteitsvergoeding verhogen tot 3,5 procent in een poging om meer MakerDAO-gebruikers hun collateralized debt-posities (CDP’s) te laten sluiten en zo de Dai’s te pushen. peg terug naar $ 1 USD.

Vorige week stemden MKR-houders toen om een ​​nieuwe verhoging van de Dai Stability Fee te bevestigen, dit keer tot 7,5 procent. Of die vergoeding de komende maanden verder zal stijgen, valt nog te bezien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me