Spaanse havenbeheerder APBA wendt zich tot IBM Blockchain Platform Tradelens

IBM Tradelens

Volgens Europa News, The Port Authority of the Bay of Algeciras (APBA) net een overeenkomst getekend met IBM om zijn Tradelens-verzendplatform te gebruiken. Het Tradelens-platform is gebaseerd op blockchain en is ontwikkeld met de hulp van internationaal logistiek zwaargewicht Maersk.

Blockchain is al door tal van logistieke bedrijven overgenomen. Het lijkt erop dat de trend niet vertraagt. Algeciras herbergt jaarlijks meer dan 70 miljoen ton vrachtverkeer. Het is ook een van de 10 drukste havens van Europa. Blockchain heeft het potentieel om het volgen van de 4 miljoen + containers die door de haven stromen veel gemakkelijker te maken.

IBM Tradelens

Havenbedrijven zoeken naar Blockchain voor efficiëntie

APBA hoopt dat het IBM / Maersk Tradelens-platform hen zal helpen omgaan met de enorme hoeveelheid supply chain-informatie die ze moeten beheren. Zeevracht is van vitaal belang voor de wereldeconomie, maar het systeem voor het bijhouden van gegevens is archaïsch. Er is geen gecentraliseerde database voor scheepvaartinformatie, wat voor havenbeheerders problemen oplevert.

IBM en Maersk zijn niet de enigen die de waarde zien die blockchain kan ontsluiten voor de wereldwijde logistieke sector. Afgelopen oktober werkte de haven van Rotterdam samen met ABN AMRO en een van de subsidies van Samsung om een ​​blockchain-platform voor de scheepvaart te ontwikkelen..

Het is vermeldenswaard dat de scheepvaartindustrie zich al meer dan een eeuw verzet tegen internationale normen, wat problemen kan opleveren voor de wereldwijde acceptatie van een op blockchain gebaseerd recordsysteem. Ongeacht dit potentiële probleem heeft Abu Dhabi Ports een blockchain-platform ontwikkeld dat zij Silsal noemen, via Maqta Gateway LLC..

Tradelens groeit

In hetzelfde rapport van Europa Press staat dat Tradelens eind vorig jaar meer dan 100 organisaties en 20 havenexploitanten had aangenomen. Het heeft al meer dan 20 miljoen containers verwerkt en 230 miljoen zendingen wereldwijd geregistreerd. Douanebeambten in Saoedi-Arabië maakten onlangs bekend dat ze eind vorig jaar hun FASAH internationale handelsplatform TradeLens zouden koppelen.

De Saoedische douanegouverneur Ahmed Alhakbani zei: “De pilot past in onze strategie die erop gericht is de handel te vergemakkelijken en de veiligheidsniveaus te verbeteren, terwijl we eraan werken om het koninkrijk te vestigen als een van ‘s werelds belangrijkste logistieke knooppunten”, en dat: “De recente pilot om FASAH aan het TradeLens-platform te koppelen, illustreert duidelijk dat we op de goede weg zijn. “

Canada wendt zich tot IBM voor een veelzijdige blockchain-oplossing

Tradelens werd afgelopen oktober ook geadopteerd door Canada’s Border Agency (CBSA) als pilot. Het bureau is van plan test Tradelens-technologie zowel voor goederen als voor mensen. De CBSA verwerkt meer dan 58.600 commerciële releases, 14.400 vrachtwagens, 240.000 poststukken, 127.400 koerierszendingen op een gemiddelde dag. Het int ook meer dan C $ 88.200.000 aan invoerrechten en belastingen op een gemiddelde dag.

John Ossowski, de voorzitter van de CBSA, zei: “Deze ontwikkeling is een voorbeeld van de Canadese regering die innovatieve technologie gebruikt om op een moderne, productieve manier handel gemakkelijk en veilig te vergemakkelijken en deel te nemen aan wereldwijde handelsecosystemen”, en voegde eraan toe: ” TradeLens zou een unieke, vertrouwde digitale toeleveringsketen kunnen creëren voor alle zendingen die Canada binnenkomen. De TradeLens-pilot geeft ons de mogelijkheid om niet alleen procesefficiëntie te vinden en analytische inzichten te verwerven, maar ook om de gegevensverstrekking, nauwkeurigheid en targetingmogelijkheden te verbeteren. Het eindresultaat zou een snellere en betrouwbaardere nationale toeleveringsketen kunnen zijn, die een positieve invloed zou kunnen hebben op de economische output van Canada ”, toen het proefprogramma werd aangekondigd.

Integratie tussen platforms is de sleutel

Het is vrijwel zeker dat blockchain over minder dan een decennium een ​​sleutelrol zal spelen in de wereldwijde logistiek. Het belangrijkste is dat de bedrijven die blockchain-platforms ontwikkelen, ervoor zorgen dat platformoverschrijdende integratie gemakkelijk kan worden bereikt.

Idealiter zouden logistieke platforms naadloos kunnen communiceren met de blockchain-platforms die de items volgen die worden verzonden, zodat iedereen in de supply chain realtime toegang heeft tot alle beschikbare gegevens..

Transparantie van de toeleveringsketen helpt vertrouwen te wekken. Het stelt bedrijven buiten de logistieke sector over zee ook in staat om de locatie van hun goederen snel te beoordelen, mochten ze gevaarlijke producten terugroepen of goederen omleiden terwijl ze door een ongelooflijk complex systeem stromen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me