Rechtbank neemt controle over $ 21 miljoen aan geschil tussen bank en QuadrigaCX Exchange

QuadrigaCX recensie

Een rechter heeft geoordeeld dat de $ 21,6 miljoen die de basis is geweest van een geschil tussen een Canadese bank en een cryptocurrency-exchange, zal worden overgedragen aan het Ontario Superior Court, aldus een gerechtelijk document. QuadrigaCX, de grootste cryptocurrency-exchange in Canada, die toegang had tot $ 21,6 miljoen op zijn zakelijke rekening, geweigerd door de Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC) in januari 2018. De bank bevroor ook de rekeningen van Custodian Inc., de betalingsverwerker in dienst van de uitwisseling ongeveer hetzelfde.

QuadrigaCX recensie

Eigendom van fondsen

Afgelopen december meldde CIBC dat de rekeningen van Custodian Inc. getuige waren van een sterke stijging van de activiteit, met 388 individuen die tussen 4 december 2017 en 20 februari 2018 $ 51,8 miljoen stortten. Een deel van het geld werd uiteindelijk opgenomen, met ongeveer $ 21,6 miljoen over..

Rapporten van The Globe and Mail onthulde dat CIBC de rekeningen bevroren, omdat de bank was niet in staat de werkelijke eigenaren van de fondsen vast te stellen, alvorens de rechtbank te verzoeken de fondsen in de tussentijd in bezit te nemen. De bank vroeg de rechtbank ook om de rechtmatige eigenaren van de fondsen tussen Custodian Inc. en in totaal 388 personen die geld stortten op de beurs voor de aankoop van cryptocurrencies vast te stellen. QuadrigaCX bleef echter poneren dat een groot deel van het geld dat betwist werd tot de beurs behoorde en dat de bank ten onrechte een van haar rekeningen had bevroren..

Volgens een gerechtelijk document drong het handelsplatform erop aan dat de rechtbank niet zou toegeven aan de vorderingen van de bank, en verklaarde dat het niets anders was dan lasterlijke en niet-geverifieerde vermoedens dat de transacties twijfelachtig waren.

QuadrigaCX gelooft dat de CIBC opzettelijk heeft besloten de gelden van hun klanten te bevriezen. De uitwisseling beschuldigde de bank er ook van op zoek te gaan naar andere – en illegale – middelen om hun vermogen om deze fondsen aan te houden verder te verlengen, terwijl ze ook probeerde iets te doen dat aanvankelijk niet had mogen gebeuren om er rationeel uit te zien..

Bitcoin-adoptie

Het bedrijf deelde zijn klanten via e-mail mee dat verschillende Canadese banken hadden samengespannen om zijn activiteiten te bemoeilijken door zijn inspanningen te beperken om toegang te krijgen tot de fondsen die beschikbaar waren op zijn spaarrekeningen. Het beweerde dat de bende was om de reguliere acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies door verschillende spelers in de Canadese economie te voorkomen..

In een rechterlijke uitspraak van 9 november bevestigde rechter Glenn Hainey van de Ontario Superior Court het standpunt van de CIBC dat de eigenaren van de fondsen onduidelijk zijn. De rechter beval dat de geld moet worden overgemaakt van de bank naar de accountant van de Superior Court om of de rechtbank te kunnen achterhalen wie de eigenaar is van het geld. De rechter weigerde echter ook te vermelden of het optreden van de bank om de rekeningen te bevriezen ongepast was.

Rechter Hainey verklaarde in het gerechtelijk document:

“De respondenten beweren dat CIBC de rekeningen ten onrechte heeft bevroren. Ik ben niet in de positie op dit document om een ​​beslissing te nemen over de mogelijke aansprakelijkheid van CIBC om dit te doen. Daarom zou het ongepast zijn als ik enige aansprakelijkheid zou uitwissen die CIBC zou hebben voor het bevriezen van de rekeningen bij gebrek aan een bewijsstuk waaruit blijkt dat CIBC niet aansprakelijk is. “

Het besluit van de bank om de gelden van de beurs te bevriezen, heeft de beurs niet veel beïnvloed, aangezien de beslissing minder dan 1% van de klanten van de beurs trof.

Gerald Cotten, Chief Executive Officer bij QuadrigaCX, zei in een e-mailcorrespondentie met een lokaal nieuwskanaal dat het tempo waarmee de zaak zich voortzet hem ‘beviel’ en dat hij optimistisch is dat de zaak zal worden opgelost voordat de jaar.

Cotten voegde ook toe:

“Wat nog belangrijker is, de rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan over de vraag of CIBC überhaupt gepast heeft gehandeld door de gelden te bevriezen. Wat dit punt betreft, overwegen we onze volgende stappen. “

Dit geschil komt als het laatste in een golf van onderzoeken naar “gewetenloze investeringen in cryptocurrency” door toezichthouders in de Verenigde Staten en Canada dit jaar. Als onderdeel van “Operatie Cryptosweep”, die werd gestart door de North American Securities Administration Association (NASA), werden in mei meer dan 70 onderzoeken geopend en sindsdien komen er meer bij..

Julie Mix McPeak, commissaris van het Tennessee Department of Commerce and Insurance (TCDI), verklaarde:

“Frauduleuze activiteiten waarbij ICO’s en cryptocurrency-investeringen betrokken zijn, vormen een grote bedreiging voor onze Main Street-investeerders. Cryptocriminelen moeten weten dat we ons inzetten om investeerders te beschermen tegen oplichting met betrekking tot deze investeringen. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me