Nexo ondersteunt Binance BNB-token voor Crypto-to-cashleningen

Nexo Binance

De nieuwe en steeds populairdere crypto-backed cash-leenservice, Nexo, heeft aangekondigd dat het platform vanaf 1 juli 2018 stortingen van Binance Coin gaat accepteren voor gebruik als onderpand voor leningen en als terugbetaling van leningen. Dit is een belangrijke stap voor beide platforms, omdat het mogelijk maakt dat crypto-investeerders toegang krijgen tot contanten zonder te hoeven verkopen tijdens bearmarkten zoals die waar we nu in zitten, en Binance Coin hiervoor gebruiken..

Wat is Nexo?

Nexo is een platform voor financiële diensten dat op Ethereum draait. Het is in sommige opzichten vergelijkbaar met Salt Lending. Nexo heeft echter een paar belangrijke voordelen ten opzichte van Salt, niet de minste daarvan is dat ze momenteel bijna volledig functioneel lijken te zijn. Zout daarentegen is aan het sputteren en heeft grotendeels niets gedaan.

Dus wat zijn door crypto gedekte geldleningen??

Dit is hoe ze gewoonlijk werken. Laten we zeggen dat u crypto-activa zoals bitcoin of Ethereum bezit, maar dat u om de een of andere reden contant geld nodig heeft. U besluit echter dat u uw crypto-activa niet wilt verkopen, maar dat u ze liever behoudt.

Met een crypto-backed lening meld je je aan voor een account bij een aanbieder en stort je daar vervolgens je tegoeden. Zodra uw stortingen binnen zijn, kunt u een geldlening aanvragen die, indien goedgekeurd, binnen enkele dagen direct op uw bankrekening wordt gestort.

Kredietscores niet nodig

Er zijn een paar redenen waarom dit soort leningen superieur is aan traditionele alternatieven.

Ten eerste is dit systeem op geen enkele manier afhankelijk van traditionele kredietscores die worden gebruikt door banken en creditcardmaatschappijen. Dit komt doordat de lening die u krijgt, een gedekte lening is. Dit betekent dat de geldverstrekker geen significant risico loopt door aan jou te lenen.

Ten tweede heeft het krijgen van een cryptolening geen invloed op uw credit score. Als u een persoonlijke lening bij een bank zou afsluiten, zou dit in veel gevallen een negatief effect hebben op uw kredietwaardigheid, aangezien het uw schuldbedrag zou verhogen. Ten derde is dit soort geld wat bekend staat als ‘hard geld’. Dat wil zeggen, het zou kunnen worden gebruikt om een ​​aanbetaling voor een auto of een huis te doen. Je zou dat niet kunnen doen met een creditcard of een persoonlijke lening van een bank, omdat de banken duidelijk konden zien dat je al geld van hen hebt geleend en probeert het aan hen terug te geven om nog meer te lenen.

Ten slotte, aangezien deze leningen volledig zijn gedekt (wat betekent dat als u niet terugbetaalt, de geldschieter nog steeds al hun verloren waarde kan terugkrijgen door uw onderpand te verkopen), hebben ze doorgaans een veel hogere rentetarieven dan andere soorten leningen, vooral als u gemiddeld of slechter krediet.

Wat nog schrijnender is aan dit soort diensten, is dat wanneer de markten in een neergang verkeren, u te maken kunt krijgen met een omstandigheid waarin u gedwongen wordt uw activa onderaan te verkopen. Dit betekent dat u niet alleen moet verkopen, maar dat u alle waarde verliest die uw vermogen had kunnen hebben zodra de markt zich herstelde.

De mogelijkheid hebben om een ​​cryptolening te krijgen, betekent dat u in slechte marktomstandigheden niet langer hoeft te verkopen wanneer dit niet gunstig voor u is, alleen omdat uw levensomstandigheden contant geld vereisen.

Een overzicht van Nexo

Nu we weten hoe door cryptovaluta gedekte leningen werken, gaan we eens kijken naar enkele specifieke kenmerken van het aanbod van Nexo.

Nexo beschikt over een volledig geautomatiseerd uitleensysteem. Dit betekent dat als u eenmaal uw identiteit heeft geverifieerd, u onderpand kunt storten en vervolgens automatisch in aanmerking komt voor een lening. Nogmaals, er zijn geen kredietcontroles bij betrokken, dus het enige dat telt is dat uw ID is geverifieerd en dat uw vermogen voldoende is.

Nexo vereist minimaal $ 1000 per lening, dus houd hier rekening mee als u alleen een kleine lening voor een paar honderd dollar wilt. Nexo is misschien niet de juiste keuze voor dit type lening.

Het jaarlijkse rentepercentage (APR) begint bij 8% (bij gebruik van de NEXO-tokens als onderpand of als terugbetaling) en wordt afgetopt op 16% APR als er geen gebruik wordt gemaakt van NEXO-tokens. Er zijn geen minimale aflossingen vereist.

In het bijzonder kunnen Nexo-tokens worden gebruikt als onderpand voor de lening (geheel of gedeeltelijk) en kunnen ze ook worden gebruikt om een ​​lening zelf terug te betalen. Als Nexo wordt gebruikt als onderpand of als aflossingsmechanisme, wordt de rente verlaagd tot 8%. Hoewel dit interessant klinkt, zijn Nexo-tokens nog niet overal verkrijgbaar. Momenteel zijn ze alleen beschikbaar op een handvol beurzen.

Sommige uitwisselingen, waaronder enkele gedecentraliseerde zoals Idex, hebben Nexo expres geschrapt. De reden hiervoor is dat Nexo in feite een beveiligingstoken is, en opzettelijk.

Nexo-tokens

Nexo-tokens zijn verrassend genoeg een legaal, SEC-compatibel, geregistreerd beveiligingstoken. Dit betekent dat ze tot de eersten van dit type token behoren die een legitieme beveiligingsstatus krijgen. Als beveiligingstoken geven Nexo-tokens dividenden uit aan degenen die het bezitten, slagen voor een identiteitscontrole en storten hun tokens op hun Nexo-account en niet zomaar een Ethereum-portemonnee of -uitwisseling.

Het lijkt erop dat deze dividendfunctie nog niet is geactiveerd en dat er geen betalingen zijn gedaan. Het bedrijf stelt echter dat tokenhouders 30% van de winst van het bedrijf als dividend ontvangen.

Het is ook niet helemaal duidelijk hoe vaak deze dividenden worden uitbetaald. Er zijn aanwijzingen dat het ofwel driemaandelijks ofwel maandelijks zal zijn. Wat ook interessant is, is dat het dividend van 30% gelijkelijk wordt verdeeld over alle tokens die op het platform worden bewaard. Dit betekent dat alle tokens die buiten het Nexo-platform worden gehouden, niet in aanmerking komen voor het dividend, en dus wordt hun aandeel verdeeld over tokens die zich binnen het platform bevinden..

NEXO-tokens zijn momenteel handelend voor ongeveer $ 0,10 per stuk, met een marktkapitalisatie van iets minder dan $ 54 miljoen.

Binance-tokens en Nexo

Nexo hield onlangs een enquête onder hun gebruikers over welke ERC-20-asset ze het liefst ondersteund zouden willen zien. De winnaar met een ruime marge waren Binance BNB-tokens. Dit betekent dat vanaf 1 juli Binance-tokens op dezelfde manier kunnen worden gebruikt als Ethereum en bitcoin op het platform. Dit betekent dat het kan worden gebruikt als onderpand voor geldleningen of als een terugbetalingsmechanisme.

Hoewel de twee projecten formeel niet gerelateerd zijn, tweette de CEO van Binance er kort daarna over om je te bedanken en zijn waardering uit te spreken voor de steun..

Geen enkele associatie, en pas nu ontdekt. Maar bedankt voor het steunen van BNB, een tweet is zeker in orde.https://t.co/Bchl7AEcgX

– CZ Binance (@cz_binance) 14 juni 2018

Binance-tokens zijn de afgelopen maanden geëxplodeerd en de valuta heeft een totale marktkapitalisatie van iets minder dan $ 1,6 miljard, of ongeveer $ 14 per stuk in de huidige markt. De tokens worden gebruikt om verschillende vergoedingen op het Binance-platform te betalen en kortingen te krijgen op onder andere handelskosten.

Volle vaart vooruit

Sinds Salt Lending hun idee aankondigde (en sindsdien grotendeels lijkt te zijn verdwenen), betreedt een aantal spelers de ruimte en strijden nu om een ​​markt van meerdere miljarden dollars van door crypto gedekte geldleningen.

Celsius Network, dat van plan is ergens dit jaar te lanceren, zal bijvoorbeeld veel vergelijkbare functies bieden als Nexo, maar met een iets andere indeling van functies. Celsius vereist bijvoorbeeld dat u tokens bezit om leningen te krijgen, maar niet dat u ze gebruikt om leningen af ​​te lossen om een ​​goede rente te krijgen. Verder, in plaats van een beveiligingstoken te gebruiken om dividenden uit te geven, biedt Celsius rente op gestorte bitcoin en Ethereum.

Tot nu toe heeft Salt niet verklaard dat ze enige vorm van winstdeling, rente of dividenden zullen bieden aan zijn gebruikers. Het lijkt in plaats daarvan alleen te zijn voor het aanbieden van contante leningen aan een zeer kleine groep mensen die in slechts een handvol Amerikaanse staten wonen die in aanmerking komen voor leningen..

Zelfs Ethlend, het door Ethereum slimme contract aangedreven crypto-naar-crypto-uitleenplatform, wil in crypto-naar-fiatleningen komen en hebben kondigde hun voornemen aan om dit te doen in de nabije toekomst.

Onnodig te zeggen dat consumenten binnenkort veel keuzes zullen hebben als het gaat om waar ze een door cryptovaluta gedekte lening kunnen krijgen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me