Miljardair Buffett slaat Bitcoin opnieuw: beweert dat Crypto voor Charlatans is

Warren Buffett Profiel

Sinds Bitcoin (BTC) enige schijn van grip kreeg op het wereldwijde financiële toneel, aarzelde een meerderheid van de conservatieve gevestigde exploitanten van legacy-markten om de cryptocurrency te prijzen. Dit thema werd maandag gecementeerd, toen Warren Buffett, een van ‘s werelds meest welvarende mannen, zijn cynisme jegens BTC en zijn kruisvaarders verdubbelde, als je wilt. Laten we zeggen dat hij niet zo blij is met de Bitcoin.

Warren Buffett Profiel

Warren Buffett Adamant dat Bitcoin een “waanidee” is

Bitcoin is inherent een anti-establishmentbeweging. Satoshi Nakamoto, de pseudonieme maker (s) van het project, heeft opzettelijk een grote recessie uit 2008 uit de Financial Times ingebed in de muntbasis van het eerste blok van Bitcoin. Deze onopvallende oproep tot wapens heeft er al snel toe geleid dat veel libertariërs, anarchisten en actoren van een vergelijkbaar kaliber zich achter ‘s werelds eerste iteratie van gedecentraliseerd digitaal geld scharen..

De tweedeling tussen de raison d’êtres van pro-crypto-netizens en die van de grootste namen van Wall Street heeft het discours gekatalyseerd, aangezien de twee groepen er niet in zijn geslaagd om een ​​gemeenschappelijke basis te vinden over economische kwesties. Het legioen van Wall Street kreeg op 25 februari een opmerkelijke boost, toen Warren ‘Oracle of Omaha’ Buffett, gewaardeerd op een niet al te armoedige US $ 82 miljard, naar CNBC’s ‘Squawk Box’ ging om over BTC te krijsen. Buffett hield niet op met zijn vernietigende opmerkingen.

De CEO van Berkshire Hathaway, die naar verluidt nog steeds een klaptelefoon bezit die veel herinneringen ophaalt aan de millenniumwisseling, legde uit dat in zijn ogen, hoewel blockchain-technologieën ‘belangrijk’ zijn, Bitcoin helemaal geen ‘unieke waarde’ heeft. Buffett’s grap, die komt nadat hij het vlaggenschip cryptocurrency berucht ‘rat poison squared’ noemde, verwijst waarschijnlijk naar de algemene overtuiging van Joes en Jills dat niets tastbaars de waarde van BTC ondersteunt, omdat het uit het niets ‘gedrukt’ is ‘. Buffett verwees hiernaar, maar in een duidelijk misverstand over de manier waarop op Proof of Work gebaseerde blockchains werken, toen hij zei:

“Het levert niets op. Je staart er de hele dag naar en de kleine Bitcoins komen eruit of zoiets. Het is eigenlijk een waanvoorstelling. “

Grappig genoeg merkte de wereldberoemde belegger echter op dat hij medelijden heeft met Bitcoin-houders, en legde uit dat beleggers in deze opkomende activaklasse actief hopen dat cryptocurrencies hun leven zullen veranderen. Maar Buffett concludeerde dat wanneer je BTC kookt, het afgetopte aanbod en moeilijkheidsgraad misschien ‘geniaal’ is, maar het heeft niet veel waarde en trekt charlatans aan..

Niet de enige Crypto Cynic

Buffett is natuurlijk niet de eerste econoom die geboren is in het pre-internettijdperk die Bitcoin heeft verlamd. Nouriel “Dr. Doom ”Roubini heeft bijvoorbeeld bij meerdere gelegenheden beweerd dat blockchain-technologieën niet alleen niet veel beter zijn dan een“ veredelde spreadsheet ”, maar dat BTC ook nulwaarde zou moeten hebben. Op Twitter merkte hij zelfs op dat cryptocurrencies de ‘moeder (en vader) van alle bubbels’ zijn, en voegde eraan toe dat het hem niet zou verbazen als Bitcoin snel leegloopt, bijna als een ballon met een speld erin..

De CEO van JP Morgan, Jamie Dimon, heeft ook de cryptocurrency geslagen en noemde het niet veel beter dan een fraudeur. Hoewel hij die opmerking sindsdien heeft ingetrokken, legde Dimon ooit uit dat de enige digitale valuta waarvan hij verwacht dat ze zullen slagen, de valuta zijn die zijn uitgegeven door overheden of Wall Street-instellingen, zoals de zijne..

Zelfs Bill Gates heeft geworsteld met het cryptocurrency-ecosysteem. Op een panel met Buffett en de Oracle-partner in crime, Charlie Munger, legde pro-innovatie Gates uit dat Bitcoin een ‘pure ‘grotere dwaze theorie’ soort investering is,’ eraan toevoegend dat hij BTC zou shorten als hij een manier zou vinden..

Begrijpen ze het verkeerd??

Hoewel de opmerkingen van de cynici een schijn van waarde hebben, beweren veel liefhebbers van cryptocurrency dat ze het punt missen. Ze beweren dat, net als fiat-valuta’s, de waarde van Bitcoin in de ogen van de toeschouwer ligt, waardoor het onzinnig is om te beweren dat het activum nergens op is gebaseerd..

Bovendien zou een argument kunnen worden aangevoerd dat cryptocurrencies een enorme waarde hebben op de lange termijn, aangezien het goede hedges zijn tegen de oude financiële wereld. Travis Kling, de chief investment officer van het in Los Angeles gevestigde Ikigai, verklaarde onlangs dat Bitcoin een perfecte afdekking is tegen “onverantwoordelijkheid op het gebied van fiscaal en monetair beleid.” Hij voegde eraan toe dat de groei van de schuld van zowel regeringen, consumenten als instellingen ook is hoe ‘je het script zou schrijven’ voor de goedkeuring van een niet-soeverein, deflatoir en gedecentraliseerd activum dat geen banden heeft met een enkele entiteit.

Maar zullen de voorstanders van de anti-establishment uiteindelijk als beste uit de bus komen?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me