Maqta Gateway van Abu Dhabi Ports werkt in België aan Blockchain Pilot

Vracht Blockchain

Internationale zeevracht lijkt een perfecte match voor blockchain. Enkele van de grootste havenbedrijven ter wereld werken aan op blockchain gebaseerde platforms om de activiteiten te stroomlijnen. Maqta Gateway, dochteronderneming van Abu Dhabi Ports kondigde zojuist aan dat ze een internationale blockchain-pilot gaan lanceren in België, met de haven van Antwerpen.

De haven van Antwerpen en Maqta Gateway hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend waarmee de twee bedrijven het Silsal-systeem van Maqta op beperkte basis kunnen implementeren. In het kader van het pilootprogramma zullen de twee havens het Silsal-platform gebruiken om goederen te volgen die worden verhandeld tussen België en Abu Dhabi. Ze zijn van mening dat het volgen van vracht en het opzetten van chain-of-custody gemakkelijker zal zijn met blockchain-technologie.

Vracht Blockchain

Voor een nieuw platform is Silsal snel overgeschakeld van ontwikkeling naar real-world testen. Het blockchain-platform werd in juni van dit jaar aan het publiek aangekondigd. Het doel van het platform is om voorbij dit pilotprogramma te groeien en wereldwijd een bredere rol te gaan spelen.

Abu Dhabi Ports is een enorme logistieke dienstverlener die 11 grote havens in twee landen beheert. Hun CEO, Mohamed Juma Al, denkt dat de pilot “snelle, betrouwbare en veilige” diensten voor hun klanten zal creëren. Hij zei ook dat Abu Dhabi Ports, in samenwerking met andere geavanceerde technologie, zal blijven werken aan het gebruik van blockchain, zodat ze de handels- en logistieke sectoren van het emiraat kunnen transformeren.

Logistieke dienstverleners omarmen Blockchain

De haven van Valencia is ook op zoek naar manieren om nieuwe technologie te integreren in een bedrijf dat notoir resistent is tegen verandering.

Jose Garcia de la Guía, die aan het hoofd staat van nieuwe technologieën in de haven van Valencia, zei: “ Beginnend vanuit Valencia bieden we aan om blockchain te gebruiken als een strategische optie om transparantie van de logistieke keten te bieden, van begin tot eind, verdergaand. dan onze haven zelf. Dat betekent dat we van plan zijn om cloudtechnologieën niet alleen toe te passen met onze partners van Port Community Systems, maar ook met alle anderen ”, op een brancheconferentie in Nederland.

A, “poort zonder papieren”, is het doel van het programma dat De haven van Valencia is toonaangevend, wat de transportkosten aanzienlijk zou drukken. Deze programma’s kunnen waarschijnlijk worden geïntegreerd in handelsfinancieringsprogramma’s met vergelijkbare doelstellingen. De banken die handelsfinanciering verstrekken, kunnen profiteren van een transparant blockchain-volgsysteem, dat in bijna realtime informatie levert aan een gecentraliseerde database.

Blockchain Supply Chain Management

Lees: Blockchain & Voorraadketenbeheer

Als de op een na grootste haven van Spanje zal Valencia een goede testrun zijn van een havensysteem van de volgende generatie dat blockchain gebruikt om onnodige rompslomp uit het verzendproces te verwijderen. Rotterdam heeft de grootste haven van Europa en ze hebben BlockLab gelanceerd. De nieuwe groep zal zich richten op blockchain-gestuurde realtime dataleveringssystemen, die toegankelijk zijn voor iedereen in hun logistieke ecosysteem.

FedEx wil ook Blockchain gebruiken

Het bedrijfsmodel van een havenbedrijf verschilt van een particuliere pakketdienst, maar ze lijken allebei waarde te zien in blockchain. Sleutelfiguren bij UPS en FedEX hebben zich de afgelopen maanden uitgesproken voor blockchain.

FedEx is lid van zowel Hyperledger als Blockchain in Transport Alliance (BiTA). Hun Senior Vice President voor IT, Kevin Humphries, zei dat blockchain “grote implicaties” heeft voor een aantal essentiële diensten, waaronder toeleveringsketens, logistiek en transport. Hyperledger is niet specifiek voor logistiek, en ondanks het feit dat het een open source-platform is, heeft het bedrijven als Intel, JP Morgan en Deutsche Boerse als leden aangetrokken.

Vorige maand zei Robert Carter, Chief Information Officer van FedEx: “Ik denk dat er een mogelijkheid is om twee behoorlijk fundamentele veranderingen in logistieke ketens door te voeren met behulp van blockchain-technologie,” op een inkomstenoproep.

De heer Carter ging verder met het bespreken van hoe smart-contract een revolutie teweeg zou kunnen brengen in bezorgsystemen: “ Het tweede grote gebied van potentiële impact is de mogelijkheid van blockchain voor slimme contracten. Blockchains hebben de mogelijkheid om contractuele begrippen in die bewaarketen in te bedden. Zaken als specifieke leveringsverplichtingen, geschillenbeslechting. Al dat soort dingen kunnen worden ingebed in een blockchain om te voldoen aan de extra transacties die plaatsvinden in de ruimte van een zending. “

De mogelijkheden die blockchain biedt aan logistieke dienstverleners zijn legio. Hoewel het lijkt alsof andere industrieën sneller aandringen op acceptatie van blockchain in de echte wereld dan de wereldwijde scheepvaartsector, zou blockchain in de nabije toekomst de havens van de wereld kunnen raken..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me