Maleisisch parlementslid duwt crypto-voorschriften naarmate Harapan Coin zijn debuut nadert

Harapan-munt

De aanstaande lancering van Harapan-munt (HRP) ligt onder vuur in het Maleisische parlement. De lokale Engelstalige nieuwszender The Star meldde dat parlementslid Fahmi Fadzil, die de directeur is van de People’s Justice Party (PKR) van Maleisië, geuit zorgen over wat HRP zou kunnen betekenen voor het Maleisische politieke landschap.

In tegenstelling tot de meeste crypto’s is Harapan Coin ontworpen om de huidige Maleisische oppositiepartij te ondersteunen. Met zo’n missie is het gemakkelijk te begrijpen waarom velen in de Maleisische regering meer over het project willen weten.

Harapan-munt

Maleisië is de afgelopen maanden een broeinest van corruptieschandalen geweest, omdat het regime van de vertrekkende president plaats heeft gemaakt voor een enorme hoeveelheid gegevens die wijzen op corrupte praktijken.

Kamerlid Fahmi Fadzil verklaarde dat,

“De anonieme aard van cryptocurrency kan ons voor een aantal problemen stellen en we moeten wachten op richtlijnen van Bank Negara Malaysia (BNM of de nationale centrale bank) met betrekking tot cryptocurrency.”

Harapan Coin is uniek

Het zou geen verrassing moeten zijn dat parlementslid Fahmi Fadzil lid is van de regerende partij in Maleisië, en bezorgdheid heeft geuit over “de anonieme aard van cryptocurrency.”

Het exacte mechanisme waarmee Harapan Coin in een bruikbare valuta zou worden omgezet, moet nog worden beschreven. Vrijwel iedereen kan een crypto maken, maar mensen ertoe brengen hun BTC, ETH en andere liquide crypto’s te verhandelen, is een ander verhaal.

Volgens de groep die eraan werkt om Harapan Coin in te zetten, wordt het project gesteund door “een groep patriottische en bezorgde Maleisische burgers, binnen en buiten Maleisië”, wat volgens de huidige KYC-normen vrij vaag is..

Een interessant financieringsinstrument

Wie er ook achter Harapan Coin zit, de machtsstructuur in Maleisië let zeker op.

Het is ironisch dat nu in strijd de voormalige Maleisische premier Datuk Seri Najib Razak wees op de risico’s van Harapan Coin, aangezien hij nu wordt beschuldigd van talloze gevallen van witwaspraktijken.

Tot op zekere hoogte zijn er risico’s verbonden aan elk soort waardevol afwikkelingsinstrument, en de bankwetten in Maleisië hebben niets gedaan om de golf van corruptie in de voormalige regering van Razak te stoppen..

Harapan Coin opent nieuwe mogelijkheden voor oppositiegroepen in Maleisië, een land dat voortdurend wordt geplaagd door een vorm van corruptie bij de overheid.

Door politieke donaties anoniem te maken, wordt het speelveld min of meer gelijkgetrokken voor gewone Maleisiërs, wiens politieke klasse al weet hoe ze donker geld in een politiek systeem moeten pompen dat het opslokt.

Nationale valuta kunnen een betere optie zijn

Politiek geladen crypto’s hebben misschien niet de brede aantrekkingskracht waar hun makers op hopen. De Marshalleilanden benaderen het ontwikkelen van crypto’s op een andere manier, maar het lijkt erop dat het net zo politiek geladen is.

De huidige president van de kleine eilandstaat heeft zojuist een stemming overleefd die haar het voorzitterschap zou hebben ontnomen, op grond van de beschuldiging dat haar keuze om de vorming van een nationale crypto te steunen de reputatie van de natie zou hebben geschaad.

President Heine vindt dat de Marshalleilanden een nieuwe cryptovaluta moeten adopteren, de soeverein (SOV) genaamd, die rechtstreeks zou concurreren met de Amerikaanse dollar.

Volgens de Nikkei Asian Review, Marshallese Financiën Minister Brenson Wase verklaarde dat zijn regering door zou gaan met de soeverein en is van plan om de helft van het aanvankelijke aanbod aan offshore-investeerders te verkopen. De resterende helft zou in bewaring worden gehouden en zou aan de Marshallese kunnen worden gegeven.

Waarschuwingen van bovenaf

Tot op heden is er geen tijdschema gegeven voor de ICO van de soeverein, maar het IMF heeft geen tijd verspild met het waarschuwen van de Marshallese over de risico’s die gepaard gaan met het breken van de rijen met het wereldwijde bankenkartel..

Ondanks het feit dat volgens de minister-in-assistentie van de Marshallese president, David Paul, de soeverein wettig betaalmiddel is, IMF vertelde de wereld dat,”De Marshallese autoriteiten zijn zich er terdege van bewust dat het uitgeven van een wettig betaalmiddel cryptocurrency RMI in onbekende wateren brengt en dat er veel risico’s zijn verbonden aan het uitgeven van de SOV”, aldus een rapport van de entiteit.

Ze zeiden verder: “Ze geloven echter dat ze deze problemen kunnen oplossen. Ze hebben een hooggeplaatste commissie opgericht om alle risico’s te onderzoeken, inclusief de risico’s die aan de orde zijn gesteld door het IMF en de Amerikaanse schatkist, en die besproken tijdens de openbare hoorzittingen over de wetgeving. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me