Maak kennis met Maple: een nieuw bod op “Smart Bonds” in Ethereum DeFi

Esdoorn

Er ontstaan ​​voortdurend nieuwe projecten in het gedecentraliseerde financierings- of DeFi-ecosysteem van Ethereum. De nieuwste aanwinst van de arena wil wat het noemt als ‘slimme obligaties’ tot leven brengen op het populairste slimme contractplatform.

Op 29 oktober, het in Australië gevestigde Maple-project bekend gemaakt de realisatie ervan in een inleidende post waarin het minimaal levensvatbare product (MVP) werd geschetst dat het Maple-protocol was.

De zogenaamde SmartBonds-tokens van Maple kunnen worden gebruikt om op Ethereum gebaseerde cryptobindingen met verschillende risicoprofielen te creëren, wat op zijn beurt zou kunnen leiden tot verdere onderling verbonden – en tokenized – basket-producten.

Esdoorn

Zoals de bouwers van Maple dinsdag hebben uitgelegd:

“De Maple SmartBonds zijn ERC20-tokens, betaald met Dai, die voor 100% worden gedekt door rente-verdienende cryptovaluta. Elke uitgifte van SmartBonds wordt gedekt door een uniek mandje met onderpand dat wordt ingezet door de Emittent (lener). De Emittent behoudt het eigen vermogen in het onderpand, zodat ze huid in het spel hebben (normaal 10-20%) terwijl Investeerders de SmartBonds kopen. “

Door in te spelen op de ‘geld legos’-meme die de afgelopen maanden steeds populairder is geworden in Ethereum DeFi, zal Maple’s MVP specifiek vertrouwen op Compound Finance’s cDai Munten.

“Onze MVP is geïntegreerd met Compound, dus de onderpandactiva zijn cDai, wat een digitaal activum is dat rente opbrengt voor de houder”, zei het Maple-team en voegde toe:

“Maple vervangt leningen gedekt door contanten door leningen gedekt door activa. DeFi heeft dit nodig! Het is niet efficiënt voor bedrijven om geld opzij te zetten als ze leningen willen voor groei. Maple laat bedrijven lenen tegen inkomstengenererende activa, zodat ze de schuld kunnen herinvesteren en groeien. We beginnen met digitale leningen als activa die inkomsten genereren, maar het platform en de technologie kunnen worden uitgebreid naar abonnementen, tokens voor winstdeling en nog veel meer. “

Het project merkte verder op dat het systeem zou kunnen worden gebruikt om cryptobanken te creëren, te speculeren op rentetarieven voor cryptobanden en cryptobond-ETF’s te creëren, om maar een paar mogelijkheden te noemen..

Introductie van Maple, DeFi’s nieuwste toevoeging!

SmartBonds ondersteund door crypto-activa!https://t.co/yXgCapMXWC

– @maplefinance (@maplefinance) 29 oktober 2019

Stijgende intriges van obligaties rond Ethereum in 2019

Over het algemeen zijn obligaties dit jaar een groeiend onderwerp in Ethereum.

Die dynamiek begon voor het eerst in april toen de grote Franse bank Société Generale (SocGen) voor € 100 miljoen aan obligaties uitrolde, die de instelling ‘verplichtingen de financiering van l’habitat’ noemde als beveiligingstokens op Ethereum..

“Er worden veel gebieden met toegevoegde waarde voorspeld, waaronder productschaalbaarheid en verkorte time-to-market, automatisering van computercodes, dus betere transparantie, snellere overdraagbaarheid en afwikkeling”, zei SocGen destijds..

In gerelateerd nieuws keurde de belangrijkste financiële waakhond van Duitsland, BaFin, Fundament’s aanbod van € 250 miljoen euro van onroerendgoedobligaties op Ethereum in juli formeel goed.

“Het was inderdaad de eerste keer dat we een prospectus hebben goedgekeurd met betrekking tot blockchain-gebaseerde vastgoedobligaties,” merkte BaFin op..

In september maakte de Spaanse bankgigant Banco Santander op dezelfde manier gebruik van Ethereum als openbare infrastructuur om de ‘eerste end-to-end blockchain-obligatie’ te implementeren met behulp van het slimme contractplatform..

“De bank heeft de obligatie rechtstreeks op de blockchain uitgegeven en de obligatie zal ook alleen op de blockchain blijven bestaan: een eerste stap naar een potentiële secundaire markt voor reguliere beveiligingstokens in de toekomst”, zei Banco Santander op het nieuws..

DeFi Vogue: Synthetix, on the Rise, Entices VC

DeFi lijkt zich in alle richtingen uit te breiden, en sommige investeerders merken dit schijnbaar op.

Bijvoorbeeld, op 29 oktober onthulde het Synthetix-project, dat de laatste tijd goed presteerde in de ranglijst van DeFi Pulse, dat durfkapitaalbedrijf Framework Ventures ‘het project had gesteund’ door 5.000.000 van de SNX-tokens van het platform te kopen ‘van de Synthetix. Schatkist van de Stichting. “

We zijn zeer verheugd om aan te kondigen dat Framework Ventures aan boord is gekomen om Synthetix te steunen! https://t.co/ObB0JpeNk4 @framework $ SNX

– Synthetix (@synthetix_io) 29 oktober 2019

“Het Framework-team zal ook helpen met de langetermijnvisie van het project, het oplossen van problemen op korte termijn en het verbinden van Synthetix met invloedrijke individuen en teams”, aldus het Synthetix-team.

In verband daarmee kocht het risicokapitaalbedrijf Andreessen Horowitz uit Silicon Valley eerder deze maand voor meer dan $ 200.000 USD aan SNX..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me