Het is officieel: de Duitse regering heeft nu een blockchain-strategie

Duitsland

De Duitse regering heeft officieel haar prioriteiten vastgelegd als het gaat om blockchain-technologie.

Op 18 september publiceerden het federale ministerie van Financiën en het federale ministerie van Economie en Energie hun ‘Blockchain-strategie,’Dat schetst hoe Duitsland – Europa’s leidende economie en de meest invloedrijke staat – het blockchain-ecosysteem zal omarmen en eraan zal werken onder de regering van bondskanselier Angela Merkel.

Duitsland

De ministeries zeiden inderdaad dat ze ernaar zouden streven om van het land een centrum voor blockchain-ontwikkelingsactiviteiten te maken:

“Het jonge en innovatieve blockchain-ecosysteem in Duitsland moet worden behouden en blijven groeien. Duitsland zou een aantrekkelijke locatie moeten zijn voor de ontwikkeling van blockchaintoepassingen en investeringen in schaalvergroting. Tegelijkertijd moeten grote bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen en startups, maar ook de publieke sector, landen, maatschappelijke organisaties en burgers in staat worden gesteld weloverwogen beslissingen te nemen over het gebruik van technologie. “

Het speelplan

Om haar nieuw geschetste blockchain-doelen te bereiken, zei de Duitse regering dat een van de inspanningen die ze wil ondernemen is het ontwikkelen van een ‘op investeringen en groei gericht regelgevingskader’ voor de binnenlandse crypto-economie, zodat markten ‘kunnen werken zonder tussenkomst van de staat en het principe van duurzaamheid is gegarandeerd. . “

Bovendien zeiden de ministeries dat ze een meervoudige aanpak zouden volgen om een ​​blockchain-hub te worden, namelijk door ondernemers te stimuleren, investeringen aan te moedigen, stabiliteit te garanderen, eerlijke concurrentie mogelijk te maken, internationale samenwerking te bevorderen, belanghebbenden te ondersteunen en privacy te garanderen in hun eigen hoekje. het ecosysteem.

Met name deze doelen en hun onderliggende strategie zijn tot stand gekomen door overleg met meer dan 150 belanghebbenden op het gebied van crypto-economie in de afgelopen maanden. De taak die nu voorhanden is, is om het allemaal in daden om te zetten.

We zullen ons geld verdedigen

Vorige week hebben de regeringen van Duitsland en Frankrijk golven gemaakt om samen te verklaren dat ze waren overeengekomen om het Facebook Libra-project te blokkeren.

Het was een groot schot voor de boeg voor de spraakmakende stablecoin-inspanning, waarbij de twee Europese mogendheden destijds beweerden dat “geen enkele particuliere entiteit aanspraak kan maken op monetaire macht, die inherent is aan de soevereiniteit van naties.”

Het laatste slechte nieuws voor de Weegschaal dan? Die verklaring was meer dan alleen harde praatjes voor Duitsland, als de nieuwe blockchain-strategie van het land een indicatie is.

“Op Europees en internationaal niveau zal de federale regering ervoor zorgen dat stablecoins geen alternatief worden voor staatsvaluta’s”, aldus het strategiedocument..

Dus hoewel het land vastbesloten is om in het algemeen binnenlandse blockchain-innovatie te bevorderen, verwacht niet dat de Europese macht het binnenkort rustig aan zal doen tegen de Weegschaal..

De grote vraag voor nu is dan ook of andere kleinere Europese landen de voorsprong van Duitsland en Frankrijk zullen volgen bij het innemen van zo’n strikt standpunt tegen de cryptocurrency van Facebook. Als andere Europese mogendheden uiteindelijk het voorbeeld volgen, zou Libra buiten het continent kunnen worden gereguleerd.

Interessante recente ontwikkelingen

Naast de nieuwe strategische omarming van blockchain door de overheid, heeft Duitsland zijn privésector steeds meer in de richting van de technologie zien bewegen.

Vorige maand onthulde de op een na grootste bank van het land – de in Frankfurt gevestigde Commerzbank AG – bijvoorbeeld dat het een machine-to-machine (M2M) betalingssysteem had getest dat blockchain gebruikte om betalingen tussen vrachtwagens en laadstations te automatiseren..

“Voor deze transactie heeft Commerzbank euro’s uitgegeven op een blockchain en Daimler Trucks voorzien van” cash on ledger “(d.w.z. het geld op de blockchain) om de betaling te verwerken,” zei de bank..

Een andere belangrijke ontwikkeling vond plaats in juli, toen BaFin – de belangrijkste financiële waakhond van Duitsland – een aanbieding van € 250 miljoen euro van onroerendgoedobligaties op Ethereum van de startup voor digitale investeringen Fundament Group goedkeurde..

“Het was inderdaad de eerste keer dat we een prospectus hebben goedgekeurd met betrekking tot blockchain-gebaseerde vastgoedobligaties”, reageerde een woordvoerder van BaFin op het nieuws. Als de nieuwe blockchain-strategie van het land een succes is, verwacht dan op korte termijn vergelijkbare ontwikkelingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me