Het in het VK gevestigde fondsnetwerk Calastone zal in 2019 overschakelen naar de Blockchain

Calastone Blockchain

Calastone, een wereldwijd fondsennetwerk gevestigd in Londen, heeft aangekondigd dat het zijn hele systeem voor clearingdiensten voor fondsenhandel in 2019 volledig zal overschakelen naar blockchain., Reuters meldt.

De overstap naar blockchain zal naar verwachting de huidige services transformeren door gebruik te maken van een gedeeld grootboek om miljoenen berichten te automatiseren die maandelijks tussen tegenpartijen worden verzonden, met een totale waarde van ongeveer $ 217 miljard. Calastone is verantwoordelijk voor het verwerken van transacties in beleggingsfondsen voor honderden financiële bedrijven, waaronder Invesco, Schroders en J.P. Morgan Asset Management.

Calastone Blockchain

Snellere processen

Volgens het rapport zijn er volgens het huidige systeem drie berichten vereist die digitaal tussen ondernemingen moeten worden verzonden wanneer ze een fonds kopen. Het eerste bericht is om een ​​bestelling te plaatsen, het tweede is om als ontvangst van een aanbieding te dienen en het derde bericht is een bevestiging van de prijs. De overstap naar blockchain zal naar verwachting het proces versnellen en de communicatiekosten voor Calastone verlagen.

Andrew Tomlinson, Chief Marketing Officer bij Calastone, vertelde Reuters in het rapport:

“Hoe meer u kunt automatiseren, hoe meer risico u loopt, hoe meer u stroomlijnt en hoe sneller u werkt.”

Onder verwijzing naar gegevens van Deloitte gelooft Calastone dat de acceptatie van de blockchain-technologie de wereldwijde fondsensector op jaarbasis ongeveer $ 4,3 miljard zou kunnen besparen door optimalisatie van verschillende afwikkelings- en handelsprocessen. Het is echter opmerkelijk dat zijn cijfer geen rekening houdt met de Amerikaanse markt, waar de Depository Trust & Clearing Corporation heeft al een gecentraliseerd systeem voor handelsafwikkeling ontwikkeld.

De fondsenmarkt kampt met stijgende kosten, die gedeeltelijk te wijten zijn aan de strengere regelgevende maatregelen die werden opgelegd na de wereldwijde financiële crisis van 2008.

Blockchain-verkenning

Hoewel blockchain-technologie naar voren kwam als een middel om het eigendom van Bitcoin en andere crypto-activa te helpen bewaken, hebben reguliere financiële bedrijven het potentieel van de technologie kunnen verkennen om kosten te verlagen en vereenvoudigde financiële processen tot stand te brengen..

Bij een traditionele financiële transactie zullen bedrijven – variërend van vermogensbeheerders tot transferagenten – dezelfde soort informatie moeten invoeren. In de loop van de tijd is dit systeem duur, tijdrovend en zeer foutgevoelig gebleken. De meeste van deze foutieve en inspannende praktijken kunnen worden verminderd of op zijn minst verbeterd door de toepassing van blockchain-technologie.

Calastone zei ook dat het nog te vroeg was om te weten of de overstap naar blockchain een verandering zou brengen in de prijsstructuur, vooral omdat de acceptatie van de blockchain-technologie zou leiden tot veranderingen in de manier waarop transacties worden uitgevoerd..

In een apart interview, Calastone CEO Julien Hammerson, sprekend over waarom de overstap naar de gedistribueerde grootboektechnologie nodig was, zei dat momenteel fondsen zijn

“Gehinderd door voortdurend stijgende kosten en de dreiging van concurrentie, waardoor het huidige systeem uiteindelijk economisch en operationeel onhoudbaar is.”

Andere fondsbeheerders die druk bezig zijn geweest met het implementeren van de blockchain in hun processen zijn onder meer BNP Paribas Asset Management en Ostrum Asset Management – beide fondsen hebben eerder dit jaar een end-to-end blockchain-transactietest uitgevoerd..

Standard Life Aberdeen en Columbia Threadneedle hebben ook de oprichting aangekondigd van een retailfondsplatform voor impactfondsen die gebruikmaken van de opkomende technologie. Dit ondanks de voortdurende discussies over de vraag of blockchain al dan niet risico’s voor veiligheid en privacy zal opleveren. In een eerder rapport van “Big Four” -accountantskantoor KPMG, getiteld ‘Realisatie van het potentieel van Blockchain’, wees op enkele van de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het integreren van de technologie in hun processen..

“De snelle groei van de technologie en het groeiende menu van blockchain-platforms in combinatie met de verschillen met traditionele technologie hebben het voor bedrijven een uitdaging gemaakt om te begrijpen hoe ze de waarde van blockchain het beste kunnen toepassen, gebruiken en benutten, terwijl ze de bijbehorende risico’s beheersen – risico’s die ze misschien niet volledig zijn. let op, ”luidt het rapport.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me