Harvard en Levi’s bundelen hun krachten om Blockchain te gebruiken voor gezondheid en veiligheid

Blockchain van Harvard Levis

Het lijkt erop dat er in de echte wereld meer grote namen naar de wereld van blockchain-testen komen. Reuters rapporten dat Harvard University en The Levi Strauss Company gaan samenwerken om een ​​blockchain-aangedreven platform te testen waarvan zij denken dat het externe gezondheids- en veiligheidsauditors van de fabriek kan vervangen. Blockchain-zorgplatforms zijn ook in opkomst.

Harvard en Levi’s gaan samenwerken met de denktank New America en het nieuwe systeem implementeren in drie van Levi’s fabrieken in Mexico. Het doel is om een ​​solide reputatie op het gebied van gezondheid en veiligheid in industriële omgevingen te creëren en de inconsistenties weg te nemen die verband houden met menselijke auditors.

Blockchain van Harvard Levis

Blockchain-platforms voor gezondheidszorg en toezicht groeien

De directeur van Harvard T.H. Chan’s Sustainability and Health Initiative voor NetPositive Enterprise, Dr. Eileen McNeely, merkte op dat, “De afgelopen 25 jaar is het werk in toeleveringsketens voornamelijk gecontroleerd door audits … een nieuwe oplossing. “

De eerste tests zullen 5.000 werknemers omvatten en zouden kunnen leiden tot een veel breder gebruik van het systeem als het succesvol is. De blockchain die in het pilotprogramma zal worden gebruikt, wordt ontworpen door ConsenSys. Joseph Lubin heeft ConsenSys opgericht en was ook een van de oorspronkelijke ontwikkelaars van Ethereum (ETH).

Anthem, Aetna en Health Care Service Corporation wenden zich tot Blockchain Healthcare Solutions

Er zijn veel gebieden waarop blockchain kan worden toegepast in de gezondheidszorg. Het vermogen van Blockchain om onafhankelijke records te creëren, zou kunnen leiden tot meer gegevensuitwisseling, met grotere efficiëntie tussen de industrie en zorgaanbieders.

IBM en PNC Bank werken samen met Aetna, Anthem en Health Care Service Corporation om te zoeken naar manieren waarop blockchain een verschil kan maken in de gezondheidszorg.

De bedrijven verklaarden dat: “ Het doel is om een ​​inclusief blockchain-netwerk te creëren waarvan meerdere leden van het gezondheidszorgecosysteem kunnen profiteren in een veilige, gedeelde omgeving … Het doel is om het blockchain-netwerk in staat te stellen zorgbedrijven in staat te stellen oplossingen te bouwen, te delen en te implementeren die de digitale transformatie in de industrie stimuleren, ”in een recente aankondiging.

De eerste fase van hun samenwerking zal een ‘gezondheidsnetwerk’ zijn, dat zal werken om use-cases te identificeren die blockchain kan worden gebruikt om de uitwisseling van gezondheidsgegevens te beveiligen. Gezondheidszorgdossiers zijn buitengewoon belangrijk, maar de verschuiving naar elektronische gezondheidsdossiers (EPD’s) is lastig geweest.

Veel doktoren hebben geklaagd over het proces van het invoeren van gegevens en het gebrek aan efficiëntie op de EPD-platforms.

Blockchain presenteert oplossingen

Aetna is een van de grootste managed care-bedrijven in de VS. De Chief Technology Officer, Claus Jensen, zei: “We zijn vastbesloten om de ervaring van de zorgconsument te verbeteren en ons gezondheidszorgsysteem effectiever te laten werken” en ook: “Door de toepassing van blockchaintechnologie zullen we werken aan het verbeteren van de gegevensnauwkeurigheid. voor providers, toezichthouders en andere belanghebbenden, en geven onze leden meer controle over hun eigen gegevens. “

Zorgaanbieders worden geconfronteerd met stijgende kosten. De bevolking in de VS moet betere toegang tot zorg krijgen, zonder dat het meer kost dan het al doet. De vijf bedrijven die bij de onderneming betrokken zijn, hopen dat blockchain administratieve activiteiten efficiënter kan maken en ook gegevens nauwkeuriger kan maken.

Veel lof voor Blockchain

Chris Ward, het hoofd van product bij PNC Treasury Management, merkte op: “Deze alliantie zal zorggerelateerde gegevens en zakelijke transacties mogelijk maken op een manier die beantwoordt aan de marktvraag naar transparantie en veiligheid, terwijl het tegelijkertijd gemakkelijker wordt voor de patiënt, betaler en aanbieder om betalingen af ​​te handelen “en dat” Met behulp van deze technologie kunnen we wrijving, duplicatie en administratieve kosten wegnemen die de branche nog steeds teisteren. “

Het is gemakkelijk in te zien dat de ontwikkeling van blockchain op een grote manier aanslaat. Lori Steele, algemeen directeur van IBM voor Gezondheidszorg en Life Sciences, zei: “De unieke eigenschappen van Blockchain maken het geschikt voor grote netwerken van leden om snel gevoelige gegevens uit te wisselen op een geautoriseerde, gecontroleerde en transparante manier”, en dat: ” Het feit dat deze grote spelers in de gezondheidszorg zijn samengekomen om samen te werken, geeft aan dat het waardevol is om samen te werken om nieuwe modellen te verkennen waarvan we denken dat ze meer efficiëntie in het gezondheidszorgsysteem kunnen stimuleren en uiteindelijk de patiëntervaring kunnen verbeteren. “

Het is moeilijk voor te stellen dat een betere goedkeuring van een nieuwe technologie dan dat zou zijn. Hopelijk helpen deze inspanningen de industrie om betere dossiers te creëren en ook om de zorgkosten zo betaalbaar mogelijk te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me