Groot nieuws voor Chainlink (LINK) nu Google Cloud ‘hybride’ blockchain-apps toont

Chainlink & amp; Google

Een mashup van Google en Chainlink (LINK)? Geen grapje.

Donderdag publiceerde het Google Cloud-team een ​​artikel met de titel “Hybride blockchain / cloud-applicaties bouwen met Ethereum en Google Cloud.” Daarin pleit de ontwikkelaar van de cloud computing-suite Allen Day schetste hoe Chainlink’s middleware oracle-technologie kan worden gebruikt om gegevens van BigQuery, het serverloze platform-as-a-service-datawarehouse van Google, naar de Ethereum-blockchain te pingen.

Chainlink & amp; Google

De drievoudige versmelting kan leiden tot wat het Google Cloud-team hybride cloud-blockchain-applicaties heeft genoemd, zoals Day benadrukte:

“Mogelijke toepassingen zijn ontelbaar, maar we hebben dit bericht gericht op een paar waarvan we denken dat ze van groot en onmiddellijk nut zijn: voorspellingsmarktplaatsen, futurescontracten en transactieprivacy.”

De voorstander van de ontwikkelaar gaf vervolgens een korte technische uitleg over hoe Ethereum gedecentraliseerde applicaties, of dapps, precies gegevens uit BigQuery konden ophalen via een Chainlink-orakelcontract, wat dienovereenkomstig de ‘uitvoering van downstream Dapp-specifieke bedrijfslogica’ zou kunnen activeren.

We zijn verheugd te kunnen delen dat Google een van de geweldige bedrijven is die integreren #Kettingschakel in hun benadering van slimme contractacceptatie. Hier is hoe @GCPcloud gebruikers kunnen Chainlink gebruiken om verbinding te maken met BigQuery, een van de populairste cloudservices van Google. https://t.co/TfaGPP5TlS

– Chainlink – Officieel kanaal (@chainlink) 13 juni 2019

Met name zou een dergelijk systeem dapps de mogelijkheid geven om blockchain-gegevens op te roepen uit het Google Cloud Public Datasets-programma, dat de verzameling gegevens van het cloudplatform van acht openbare blockchains host. Zoals mede-oprichter van Coinmetrics.io, Nic Carter, afzonderlijk op Twitter uitlegde, betekende de ontwikkeling dat blockchains nu ‘dingen over zichzelf konden weten’, om zo te zeggen.

Fascinerende ontwikkeling. Betrouwbare orakels die in staat zijn om gegevens in contracten op de keten in te voegen, stellen blockchains in staat om dingen over zichzelf te weten, waardoor allerlei complexe weddenschappen kunnen worden afgehandeld. https://t.co/avejIjAJDz

– nic carter (@nic__carter) 13 juni 2019

Zoals Carter suggereerde, zou die dynamiek kunnen worden gebruikt om hedges en weddenschappen te creëren tegen allerlei dingen die verband houden met blockchain-technologie. Day gebruikte het voorbeeld van Ethereum-gasprijzen in zijn eigen uitleg:

“Financiële contracten zoals futures en opties werden oorspronkelijk ontwikkeld om ondernemingen in staat te stellen hun risico met betrekking tot middelen die essentieel zijn voor hun bedrijfsvoering te verminderen / af te dekken. Evenzo kunnen gegevens over on-chain activiteit, zoals gemiddelde gasprijzen, worden gebruikt om eenvoudige financiële instrumenten te creëren die hun houders uitbetalen in gevallen waarin de gasprijzen te hoog oplopen. “

De voorstander van de ontwikkelaar merkte ook op dat het BigQuery Chainlink-orakel kan worden gebruikt om de privacy- en voorspellingsmarkten in de keten te verbeteren. Day zei dat hij en zijn collega’s verwachtten dat de geschetste ‘interoperabiliteitstechniek’ in het algemeen zou leiden tot de ontwikkeling van ‘hybride applicaties die het beste gebruiken van wat slimme contractplatforms en cloudplatforms te bieden hebben’.

LINK Prijsstijgingen in het nieuws

Die veronderstelde mogelijkheid dat er nog grotere dingen zouden komen, ging ook niet verloren aan LINK-handelaren. Koopdruk explodeerde acuut rond het token van het gedecentraliseerde Oracle-project naarmate het nieuws over het werk van Google Cloud zich verspreidde, met LINK die maar liefst $ 1,94 bereikte, terwijl de prijs op een gegeven moment meer dan 60 procent op de dag steeg.

Het nieuws komt omdat het Chainlink-project de afgelopen weken op een traan zit. Ten eerste is het LINK-token een van de grootste stijgers van het jaar geweest, aangezien de prijs nu meer dan 150 procent hoger is dan de maand en sinds begin januari meer dan 760 procent hoger is..

Waarom? Het optimisme is in de gemeenschap van het project gezwollen voor en na de lancering van het Chainlink-mainnet op Ethereum, dat eind mei te veel ophef vond. Bij de vrijlating bedankte projectmeester Sergey Nazarov de belanghebbenden die onderweg hadden geholpen:

“Het hele team en ik zijn erg dankbaar dat we een opgewonden, inzichtelijke en oprecht geïnteresseerde gemeenschap hebben die de waarde op lange termijn ziet van wat we aan het bouwen zijn. Bedankt voor al je steun. “

Het orakelspel heeft ook stoom opgebouwd na recente samenwerkingen. Vorige maand sloot Chainlink een partnerschap met Hedera Hashgraph om het gedistribueerde grootboek van dat project te onderhouden met gedecentraliseerde orakels.

Die deal bracht het aantal crypto-economische partnerschappen dat Chainlink heeft gehamerd op ongeveer 30. Meer recentelijk heeft het Matic Network – een proof of stake sidechain-project – deze week aangekondigd dat het zou zijn integreren Chainlink’s technologie in zijn systeem. Het is waarschijnlijk pas de laatste van nog veel meer van dergelijke partnerschappen die nog komen.

Lees meer over Chainlink in onze handleidingen:

  • Wat is Chainlink?
  • Wat zijn Oracles?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me