Gone Mainstream: de Amerikaanse minister van Financiën herhaalt de zorgen over de crypto van Trump

Amerikaanse schatkist

Cryptocurrencies hebben ongetwijfeld het wereldtoneel bereikt. Sinds Facebook Libra onthulde, een kijk op een digitale asset gebaseerd op een ‘blockchain’ die wordt ondersteund door bedrijven in Silicon Valley en Wall Street, hebben wereldwijde toezichthouders, leiders, analisten en economen het gevoel gehad dat ze zich verplicht voelen om Bitcoin en zijn soortgenoten aan te pakken..

Hoewel er een paar positieve opmerkingen zijn geweest, zoals de bekentenis van de Federal Reserve-voorzitter dat Bitcoin een waardeopslag is, zijn de meeste negatieve namen op hun hoede voor crypto. Voorbeeld: Donald Trump publiceerde vorige week plotseling een reeks van drie tweets over cryptocurrencies, namelijk Bitcoin en Weegschaal, die een massa mainstream interesse wekte.

Amerikaanse schatkist

En nu lijkt het erop dat een van Trumps bondgenoten, de Amerikaanse minister van Financiën, zijn voorbeeld heeft gevolgd.

Crypto, een “probleem met de nationale veiligheid”

Tijdens een persconferentie van maandag 15 juli zorgde Steven Mnuchin ervoor dat hij de wereld liet weten dat de Schatkist zich bewust is van de problemen die gepaard gaan met de oprichting en het gebruik van cryptocurrency..

In navolging van Trumps standpunten tegen een T, merkte de Amerikaanse politicus op dat “cryptocurrencies zoals Bitcoin” zijn “uitgebuit” om illegale activiteiten ter waarde van miljarden te faciliteren. Mnuchin beweert dat de genoemde criminele activiteiten waarvan bekend is dat ze betrekking hebben op Bitcoin en andere gedecentraliseerde digitale activa, onder meer bestaan ​​uit “belastingontduiking, afpersing, ransomware, [de verkoop van] illegale drugs en mensenhandel”.

En daarom noemde de minister van Financiën cryptocurrencies een “nationale veiligheidskwestie”, terwijl hij zijn verklaring bot hield.

Inderdaad. Zoals eerder gemeld door Blockonomi, bevestigde blockchain-analysebedrijf Chainalysis vorig jaar dat bijna $ 1 miljard aan Bitcoin-transacties in heel 2019 gerelateerd zal zijn aan darkweb-markten. verdovende middelen. Bitcoin wordt ook prominent genoemd als de valuta bij uitstek voor criminelen die slachtoffers van ransomware of digitale afpersing willen uitbuiten.

Met dit in gedachten bevestigde Mnuchin opnieuw dat zowel de regelgevers als de wetgevers van de Verenigde Staten “in de voorhoede” zullen blijven van crypto-leverende entiteiten:

“We staan ​​niet toe dat aanbieders van digitale activadiensten in de schaduw opereren en tolereren het gebruik van cryptocurrencies ter ondersteuning van illegale activiteiten niet.”

Hij voegt eraan toe dat bedrijven die met deze activaklasse te maken hebben, moeten voldoen aan de regels waaraan veel “traditionele financiële instellingen” zich houden, namelijk die met betrekking tot het bestrijden van witwassen van geld, het tegengaan van de financiering van terrorisme en het overbrengen en onderhouden van geld. Mnuchin legde uit:

“De Amerikaanse schatkist is voor Facebook, Bitcoin-gebruikers en andere aanbieders van digitale financiële diensten heel duidelijk geweest dat ze dezelfde [regels] moeten toepassen als traditionele financiële instellingen. De regels voor gelddienstverleners zijn van toepassing op zowel fysieke als elektronische transacties. “

Volgens een analyse van deze verklaringen door econoom Alex Kruger, zijn deze opmerkingen optimistisch voor blockchain-analysebedrijven en gereguleerde beurzen in de Verenigde Staten, maar bearish voor gedecentraliseerde financiën, privacymunten en cryptoplatforms die internationaal opereren zonder veel aandacht voor regels..

Mijn afhaalrestaurants

▷ Bullish voor gereguleerde beurzen in de VS.

▷ Bearish voor internationale ongereguleerde beurzen

▷ Bearish voor DeFi

▷ Bullish voor blockchain-analysebedrijven die zich richten op monitoring, AML, enz.

▷ Bearish voor privacymunten

– Alex Krüger (@krugermacro) 15 juli 2019

Het hardhandig optreden is begonnen

Het harde optreden van de Verenigde Staten tegen illegale activiteiten in deze branche is schijnbaar al begonnen. Vorige week wist een belastingadviseur op het gebied van cryptocurrency een meer dan 100-delige slide-deck te bemachtigen die werd gegeven aan agenten van de Internal Revenue Service (IRS).

Volgens de presentatie is de Amerikaanse entiteit van plan om ons interviews, “open-source zoekopdrachten”, elektronische bewaking, controle op sociale media en dagvaardingen van de Grand Jury te geven om te proberen ontduikers te identificeren en aan te pakken..

Ze stelt dat de dia’s aangeven dat technologiegiganten met Amerikaanse operaties, namelijk Apple, Google en Microsoft, moeten worden gedagvaard om te informeren naar de geschiedenis van verdachten..

De IRS merkt ook op dat het ook mogelijk is om banken, creditcardaanbieders en digitale betalingsecosystemen zoals PayPal te betrekken om te zien of er transacties zijn in verband met het gebruik van Bitcoin of andere digitale valuta’s..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me