“Geen Rollbacks”: BitMEX zegt na 62% XRP Flash Crash

Red Crash Price Crypto

Eerder deze maand voegde de toonaangevende cryptocurrency-derivatenbeurs BitMEX eindelijk een financieel vehikel toe voor het paar van XRP tegen USD, de Ripple quanto swap, waarmee traders de populaire altcoin met grote hoeveelheden hefboomwerking kunnen verhandelen..

Hoewel marktdeelnemers over de hele linie best tevreden waren met deze toevoeging, werden handelaren donderdag al snel ontevreden over het product toen XRP een ‘flitscrash’ zag op de beurs, waarbij de prijs van het actief in een paar minuten tijd met 50% kelderde..

BitMEX’s XRP Market Flash crasht, wat handelaren aanmoedigt

Na een aantal dagen op rij een hogere trend te hebben bereikt, stonden XRP-traders donderdag voor een onverwachte en ongelukkige verrassing, toen de prijs van het activum met ongeveer 60% daalde van $ 0,30 naar $ 0,13, en door belangrijke ondersteuningsniveaus daalde alsof ze niets waren meer dan doorweekte stukjes papier.

61% XRP-prijs Flash-crash laat handelaren in verwarring en verdoofd 1

De prijs van XRP bleef relatief vlak op andere beurzen en daalde niet onder het belangrijkste prijsniveau van $ 0,30 zoals bij BitMEX, aangezien het activum enkele minuten later terugging naar zijn handelsbereik van $ 0,30.

Ondanks dat de activa op zijn best een paar minuten rond $ 0,13 worden verhandeld, hebben traders de tijd om de stukjes van deze flitscrash op te pikken, die in de vroegste stadia van de volgende bull-cyclus plaatsvindt..

Prominent marktcommentator en handelaar Marc de Koning schreef dat

“Dit is echt niet oké! Mijn stop is niet geactiveerd en mijn hele BitMEX-account is verdomd weg, “

voordat we anderen in de gemeenschap aanspoorden om het bewustzijn over dit debacle te vergroten. ” Met name heeft Koning geen bewijs geleverd van het verloren geld, maar veel leden van de cryptocurrency-community (ten minste 3.000 op het moment van schrijven) op Twitter hebben zijn verhaal als feit opgepikt.

Sinds zijn oorspronkelijke tweet is de investeerder blijven proberen het bewustzijn over zijn vermeende probleem te vergroten.

Blockonomi kon geen andere online handelaren identificeren die door de plotselinge beweging waren getroffen.

De verontwaardiging is herhaald door anderen in de gemeenschap, zelfs degenen die niet direct door de gebeurtenis zijn getroffen.

Prominente cryptocurrency-handelaar SmartContracter schreef dat hij na deze ‘scamwick’ niet denkt dat hij daarna ‘ooit XRP-eeuwigdurende swaps op BitMEX zal verhandelen’, eraan toevoegend dat hij hoopt dat de CEO van de exchange ‘in het verzekeringsfonds zal graven om mensen te compenseren wiens stops niet zijn afgegaan. “

Dit werd herhaald door Mohit Sorout van Bitazu Capital, die in reactie op de tweet van Koning schreef over het verlies dat “dit niet had mogen gebeuren” vanwege BitMEX’s implementatie van een systeem genaamd “Fair Price Marking”, dat “onnodige liquidaties zou moeten vermijden”. in zijn producten met een hoge hefboomwerking. “

Helaas, per bericht dat Koning deelde dat hij beweert dat het afkomstig is van BitMEX, zal de uitwisseling het geld niet terugbetalen:

“We zijn ons bewust van de prijsbeweging … Dit veroorzaakte dat een aantal stoporders van gebruikers werden uitgevoerd zoals ze waren ingesteld om te worden geactiveerd op de laatst verhandelde prijs, niet op de mark- of indexprijs … We hebben vastgesteld dat onze stops en systemen over het algemeen hebben gepresteerd zoals ontworpen. Het volume van uitgevoerde stopzettingen, in combinatie met een gebrek aan liquiditeit in het orderboek, zorgden ervoor dat de prijs liep. [… H] echter, er zullen in dit geval geen terugdraaiingen of terugbetalingen plaatsvinden, “aldus het vermeende communiqué.

Crypto-advocaat weegt

Jake Chervinsky, adviseur bij Ethereum gedecentraliseerde financieringsapplicatie Compound, heeft de situatie afgewogen.

In reactie op Koning’s vurige tweet over het onderwerp, schreef Chervinsky dat als “BitMEX een door de VS gereguleerde beurs was, dit waarschijnlijk een gesprek met iemand van de CFTC zou rechtvaardigen, zo niet een volledig intern onderzoek om te bepalen hoe de flitscrash plaatsvond. . “

Als BitMEX een door de VS gereguleerde beurs was, zou dit waarschijnlijk een gesprek met iemand bij de CFTC rechtvaardigen, zo niet een volledig intern onderzoek om te bepalen hoe de flash-crash plaatsvond.

Dat zal niet gebeuren. Ik vraag me af of BitMEX zelfs zal reageren. Dit is crypto in 2020. https://t.co/EGoRA5HMtM

– Jake Chervinsky (@jchervinsky) 13 februari 2020

Prijs crasht niet abnormaal

Met name prijscrashes zijn niet abnormaal op cryptomarkten (of zelfs niet op enorme aandelenmarkten, waar prijzen binnen enkele minuten 10% kunnen dalen als gevolg van algoritmefouten).

Volgens eerdere rapporten van Blockonomi daalde het BTCCAD-paar van Kraken in een paar seconden van CAD $ 11.200 naar CAD $ 101 in 2019.

Ook, terug in de bull-run, daalde de prijs van Ethereum met tientallen procenten in seconden in een nu beruchte flitscrash.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me