Federal Reserve verlaagt tarieven in beweging waar Bitcoin Bulls van houden

Federale Reserve

Woensdag bracht het Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve, de entiteit die moet beslissen in welke richting de beleidsrentetarieven moeten gaan, zijn laatste besluit uit.

Zoals de markt verwachtte, besloot de Amerikaanse centrale bank de rente met 25 basispunten (0,25%) te verlagen, wat de tweede verlaging dit jaar markeert.

Hoewel deze stap verwaarloosbaar lijkt, wat is dan eigenlijk 0,25%? – Bitcoin-stieren brulden en zagen deze monetairbeleidsbeslissing als een duidelijk teken dat de fundamentele behoefte aan een gedecentraliseerde, schaarse cryptocurrency alleen maar toeneemt met de tijd.

Federale Reserve

Bitcoin Bulls In Love With Rate Cut

Dus waarom gaat een renteverlaging door de Fed Bitcoin helpen??

Nou, het heeft veel te maken met inflatie en geldhoeveelheid. Travis Kling, een voormalig portefeuillemanager bij een toonaangevend Wall Street-fonds dat naar beneden dook in de “Bitcoin rabbithole”, schreef in een tweet over een soortgelijke stap van de monetaire autoriteit van de EU dat renteverlagingen in feite een bod zijn “onder centrale bankiers om te devalueren. hun valuta ASAP “.

Hij schrijft dat met de “hele wereld die racet” om te zien wie hun fiat-valuta het snelst kan devalueren, activa met “AANWEZIGE SCHAARSTE” zouden moeten gaan schitteren. Hiermee verwijst hij duidelijk naar zoiets als Bitcoin. Zoals Kling zei tijdens een recent evenement in Los Angeles:

“Bitcoin is momenteel een risicovolle asset. Maar het is een risicovol actief met een specifieke reeks beleggingskenmerken die alleen maar aantrekkelijker worden naarmate het monetaire en fiscale beleid onverantwoordelijker wordt. “

Bitcoin Rocket Fuel (n): de combinatie van ingrediënten, meestal renteverlagingen & geld drukken, wat leidt tot de voortdurende prijsstijging van Bitcoin.

Gebruikt in een zin: de Fed bleef Bitcoin Rocket Fuel op de markt gieten om te zien hoe hoog de nieuwe valuta kon gaan.

&# 128640;

Pomp &# 127786; (@APompliano) 18 september 2019

Het wordt beter…

Hoewel het verlagen van de beleidsrentetarieven al het bloed van Bitcoin-stieren doet pompen, beweren sommigen dat de Federal Reserve niet stopt bij het verlagen van de rente om een ​​recessie te voorkomen. In feite zijn er overal op Wall Street analisten en zijn wereldwijde equivalenten die verwachten dat de monetaire autoriteit een beleid activeert dat Bitcoin alleen maar hoger laat schieten. Dit beleid is kwantitatieve versoepeling (QE), die Investopedia als volgt definieert:

“Kwantitatieve versoepeling is een onconventioneel monetair beleid waarbij een centrale bank overheidseffecten of andere effecten van de markt koopt om de geldhoeveelheid te vergroten en kredietverlening en investeringen aan te moedigen.”

Met andere woorden, het is de handeling van een centrale bank die geld drukt en het in de economie dwingt om groei te stimuleren en recessie te voorkomen, wat een beweging is die de geldhoeveelheid vergroot, en dus de behoefte aan schaarse gelden zoals Bitcoin zo veel groter maakt..

Hoewel Investopedia QE “onconventioneel” noemt, is het een trend geworden na de Grote Recessie van 2008. Sindsdien hebben centrale banken over de hele linie – namelijk de Fed, de People’s Bank of China, de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan – massaal activa op de open markt gekocht om een ​​van de grootste financiële cycli in de geschiedenis te bestendigen..

De Fed heeft momenteel haar QE-operaties onderbroken en maakt in feite gebruik van het tegenovergestelde – de toepasselijk genaamde kwantitatieve aanscherping (QT) – om vermoedelijk “munitie te sparen” wanneer het opnieuw verdere groei moet stimuleren..

Maar QE van de Federal Reserve kan binnenkort worden voortgezet. Woensdag met CNN, Tony Campione, investeringsadviseur bij Julius Baer, ​​zei dat de Fed QE opnieuw zal moeten activeren, omdat hij ziet dat de activamarkten ‘gerustgesteld’ moeten worden..

Jeff Gundlach, CEO van DoubleLine, herhaalt deze analyse en zegt dat de Fed binnenkort “QE lite” kan activeren, “wat betekent dat ze hun balans weer uitbreiden in lijn met de toename van de valuta om de vrije reserves in het systeem hoger te krijgen.”

Wat gek is, is dat het (een beetje) al is begonnen. Op dinsdag en woensdag vond de New Yorkse tak van de Federal Reserve het logisch om bijna $ 130 miljard in de repo-sector te injecteren – een obligatiemarkt waar banken en investeerders van de ene op de andere dag contant geld kunnen lenen bij Treasuries. Dit is de eerste keer dat de Amerikaanse centrale bank dergelijke maatregelen moet nemen sinds de Grote Recessie van 2008. Au.

Wat gek is, is dat deze methode van kapitaalinjectie donderdag wordt verwacht. De regionale tak van de Fed kondigde eind woensdag aan dat het nog eens $ 75 miljard in dezelfde markt zal pompen.

Vandaag injecteert de federale reserve honderden miljarden fiat in corrupt fractioneel reservebankieren.

Als dat allemaal mislukt, begint het het erin te injecteren #bitcoin in plaats daarvan. Degenen die fiat houden, dag koopkracht! &# 128075;

– A tegen B (@ArminVanBitcoin) 18 september 2019

Analisten, zoals de voormalige internationale derivatenmakelaar Michael Mackenzie, zeggen dat deze wet een voorbode is van de heractivering door de Federal Reserve van een volledig opgeblazen QE-strategie die de balans van de centrale bank met honderden miljarden zou kunnen doen toenemen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me