Ethereum-ecosysteem: open source duurzaamheidsgesprekken halen stoom op

Ethereum

Deze week gaf mede-oprichter van Gitcoin Kevin Owocki een presentatie bij CoinFund’s maandelijkse Rabbithole Talks over open source duurzaamheidsinspanningen. Daarin onderzocht hij een reeks financieringsmogelijkheden voor ontwikkeling waarvan het profiel de afgelopen maand sterk is gestegen in de Ethereum-gemeenschap, terwijl bouwers worstelden met het vinden van de beste financieringspaden..

Het wordt een steeds relevanter onderwerp. De overgrote meerderheid van de projecten in de crypto-economie zijn open-source-ondernemingen of zijn rechtstreeks afhankelijk van open-source-software, en de hoek van Ethereum is geen uitzondering.

De aard van open-sourceondernemingen is bij uitstek geschikt voor de cryptocurrency-ruimte, aangezien de release van gratis en aanpasbare software een krachtige driver en facilitator is van decentralisatie..

Ethereum

Een belangrijk nadeel van open source is echter dat het kan leiden tot de zogenaamde “tragedy of the commons” – hulpbronnen worden overbelast zonder duurzame aanvulling, ten nadele van iedereen in een bepaalde gemeenschap..

Omdat de bezorgdheid over deze dynamiek onlangs een koortsachtige hoogte begon te bereiken rond Ethereum, zijn een paar financieringsmogelijkheden snel de aandacht gaan krijgen onder de voorstanders.

Een paar opties op tafel voor het financieren van Ethereum

In zijn toespraak voor crypto-investering en onderzoeksbureau CoinFund, Owocki benadrukte een aantal mogelijkheden voor duurzame open-source Ethereum-ontwikkeling die in opkomst zijn, namelijk MolochDAO, microdonaties, block issuance funding, Gitcoin en CodeFund.

Bekijk zeker CoinFund Analyst @devinawalsh‘s live tweets als een samenvatting van de Rabbithole Talks van gisteravond met Kevin Owocki (@wocki​, @GetGitcoin #blockchainnyc #blokkering #ethereum https://t.co/Pg9OLS3fCy

– CoinFund (@coinfund_io) 27 maart 2019

Ten eerste, MolochDAO is een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die zich richt op het coördineren van de ether (ETH) van leden en vaardigheden om te helpen betalen voor waardevolle projecten in de Ethereum-arena.

Vorige maand gelanceerd door SpankChain-maestro Ameen Soleimani, groeit het lidmaatschap en de buzz van de DAO gestaag. 100 ether is het minimum eerbetoon om voorlopig lid te worden, en eenmaal binnen kunnen gebruikers relevante financieringsvoorstellen indienen en erover stemmen.

Ieder lid kan een financieringsvoorstel indienen. @ameensol heeft het eerste voorstel ter ondersteuning ingediend @kyokan_io voor hun inspanningen voor The State of ETH 2.0. De leden hebben één week om te stemmen, gewone meerderheid geen quorum.

De discussie over het rapport gaat hier verder: https://t.co/hQblpizkRv pic.twitter.com/ysDC6L3Y4A

​ &# 128121; Moloch (@MolochDAO) 14 maart 2019

De beperkte reikwijdte van MolochDAO betekent natuurlijk dat het geen catch-all is voor alle financieringsbehoeften van Ethereum, dus worden tegelijkertijd andere alternatieven onderzocht. Een microdonatiesysteem is zo’n mogelijkheid dat Ethereum-mede-maker Vitalik Buterin eerder deze maand voor het eerst dreef.

In een bijbehorende tweet-thread kwam Buterin op het idee dat Ethereum-portemonnees een 1 gwei-gasvergoeding per gebruikerstransactie zouden invoeren, met het resulterende verhoogde bedrag – naar schatting $ 2 miljoen per jaar, schat hij – dat vervolgens kon worden omgeleid naar betalen voor ontwikkelingsprojecten.

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1103997710057771009

Een meer controversieel financieringsconcept dat deze maand veel aandacht heeft gekregen, is de financiering van blokuitgiften, of het omleiden van een deel van elke Ethereum-blokbeloning (momenteel 2 ether per blok) naar een fonds voor ETH-ontwikkelaars.

Een van die opmerkelijke voorstellen voor blokuitgifte die deze maand is ingediend, is het Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1789, dat mede is geschreven door Kevin Owocki. Als het uiteindelijk is geslaagd, dit voorstel zou de Ethereum-blokbeloning met 10 procent verhogen en daarna 20 procent van de resulterende uitgiftebeloningen aan Ethereum ‘ecosysteembeheer’ geven.

Andere Ethereum-belanghebbenden zoals Eric Conner en Evan Van Ness hebben de afgelopen dagen alternatieve regelingen voor collectieve uitgifte voorgesteld. Conner’s systeem zou 0,2 ETH zien van elk blok dat naar de Ethereum Foundation (EF) -beurzen gaat, terwijl het model van Van Ness 0,1 ETH naar de EF zou zien gaan.

Gitcoin en CodeFund-opties, ook

Owocki is ouder dan recente voorstellen Gitcoin wordt gekenmerkt als een gedecentraliseerde Patreon: Ethereum-voorstanders kunnen het platform gebruiken om donaties in te dienen of betaald te worden voor het werken aan de Ethereum-projecten van hun keuze.

Net als MolochDAO zal Gitcoin waarschijnlijk geen catch-all worden voor het hele scala aan financieringsvereisten van Ethereum, maar het staat in de voorhoede van het aanpakken van het probleem van open source-duurzaamheid in Ethereum en krijgt daarom aanzienlijke steun van de gemeenschap..

CodeFund, een open-sourceproject onder de paraplu van de ConsenSys-venture studio, is een andere gerelateerde financieringsweg. Het host niet-invasieve en relevante advertenties om geld te verzamelen voor ontwikkelaars.

Of Ethereum op volle kracht vooruit gaat met een “al het bovenstaande” -benadering valt nog te bezien. Maar wat duidelijk is, is dat de belanghebbenden van de blockchain collectief meer dan ooit nadenken over ontwikkelingsduurzaamheid, terwijl ze hun ogen naar de horizon houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me