Door JP Morgan gesteund bedrijf werkt samen met startup opgericht door Ex-Deloitte Exec

SUKU

Blockchain lijkt aan te slaan in de logistieke sector. Volgens een tweet, Smartrac net een partnerschap aangegaan met SUKU-ecosysteem, dat is een blockchain-startup onder leiding van Eric Piscini, een voormalig Deloitte-exec. Smartrac wordt ondersteund door JP Morgan, die een gemengde geschiedenis heeft met blockchain-technologie en crypto’s.

Smartrac is een in Nederland gevestigde producent van radiofrequentie-identificatie (RFID) inlegvellen. Het bedrijf zoekt hulp bij het integreren van zijn toeleveringsketen. SUKU is een blockchain-gebaseerd supply chain-platform van de technische startup Citizens Reserve, die vorig jaar de alfaversie van SUKU uitbracht. SUKU is een op blockchain gebaseerde supply chain as a service-platform.

SUKU

Dinesh Dhamija, de CTO van Smartrac, merkte op dat: “De combinatie van Smartrac’s digitale mogelijkheden en het SUKU-platform van Citizen’s Reserves zal een unieke identiteit bieden voor elk fysiek product met een transparante en toegankelijke supply chain-oplossing.”

Er zijn tal van gebieden waarop blockchain kan helpen de zorgen over de toeleveringsketen weg te nemen en de wereldwijde logistieke sector veel efficiënter kan maken. Deze aankondiging toont het potentieel voor samenwerking in de sector en wat er de komende jaren zou kunnen komen.

Blockchain ondersteund door JP Morgan

Voordat Bitcoin in 2017 zijn epische rally beleefde, ontwikkelde JP Morgan blockchainsystemen. Sommige van de mensen die invloed hadden op de ontwikkeling van blockchain-technologie voor JP Morgan vertrokken in 2016 en richtten een blockchain-bedrijf op genaamd ‘Kadena’..

Kadena net uitgekomen een nieuwe versie van blockchain waarvan ze zeggen dat het een fraudebestendig grootboeksysteem is dat op meerdere computers kan worden uitgevoerd. Hun nieuwe blockchain werd gisteren zojuist gratis aangeboden op Amazon Web Services (AWS).

De nieuwe blockchain heet ScalableBFT, en het team van Kadena zegt dat het superieur is aan de blockchains waar grotere bedrijven zoals IBM mee werken. Mede-oprichter van Kadena en ex-medewerker van JP Morgan zegt dat de huidige private blockchains te traag zijn, omdat ze niet meer dan 20 gebruikers in praktijksituaties kunnen herbergen en toch hun snelheid behouden.

Popejoy zei dat: “Nu de acceptatie van blockchaintechnologie in veel industrieën toeneemt, van overheid tot gezondheidszorg tot verzekeringen, hebben bedrijven de juiste tools nodig om beveiliging en schaalbaarheid aan te pakken”, in een verklaring nadat ScalableBFT openbaar werd op AWS..

Big Blue slaat terug

Het zou geen verrassing moeten zijn dat IBM niet blij is dat het wordt opgeroepen voor het gebruik van een zogenaamd ontoereikende blockchain.

Dat zei een woordvoerder van IBM,

“Het is algemeen bekend dat grote, middelgrote en kleine organisaties allemaal actieve netwerken runnen buiten het IBM blockchain-platform op een breed scala van gebieden, waaronder voedselveiligheid, handelsfinanciering, wereldwijde toeleveringsketens en vele andere. Er zijn een aantal redenen waarom deze organisaties zich tot IBM wenden, de top drie is omdat onze aanpak multi-cloud is (zie Red Hat), ze vertrouwen op ons vermogen om grote volumes op schaal te draaien (veel meer dan 20 nodes), en we ondersteunen beide openbare en particuliere netwerken, “

als reactie op het nieuwe, gratis blockchainaanbod.

IBM werkt samen met tal van bedrijven om blockchain-platforms in te zetten. Het was een van de meest succesvolle nieuwkomers op de blockchain-markt en heeft met succes blockchain-gebaseerde trackingplatforms zoals Tradelens en The IBM Food Trust gelanceerd..

De kracht van verbindingen

IBM gebruikt hun eigen versie van Hyperledger-fabric voor hun meest populaire blockchain-platforms. Hyperledger is een open-source blockchain, die iedereen zou kunnen gebruiken. Gezien het feit dat de bedrijven die met IBM samenwerken Hyperledger gewoon aan hun behoeften zouden kunnen aanpassen, is het merkwaardig dat ze ervoor zouden kiezen om IBM te betalen om eigen platforms met open-sourcecode te ontwikkelen.

De reden waarom bedrijven als Walmart en Maersk ervoor kozen om met IBM samen te werken, heeft waarschijnlijk te maken met de bestaande relaties die IBM heeft en hun uitgebreide netwerk van ontwikkelaars. Iedereen zou Hyperledger kunnen aanpassen aan een project, maar IBM heeft een enorm aantal mensen tot zijn beschikking. Het bedrijf heeft ook bestaande relaties met andere multinationals, wat hen helpt vertrouwen te winnen in een nieuw technologisch gebied.

In de toekomst kunnen deze voordelen bedrijven als IBM een voorsprong geven bij het vergrendelen van een onaantastbare positie in de blockchain-ruimte, net zoals Microsoft deed in de wereld van besturingssystemen. Als alternatief kan IBM gewoon vertrouwen opbouwen in een technologie die in populariteit zal toenemen en zich openstellen voor kleinere ontwikkelaars die gemakkelijk nicheproducten tegen lagere prijzen kunnen aanbieden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me