De Japanse centrale bank heeft geen plan om digitale valuta uit te geven

Japanse cryptocurrency

De plaatsvervangend gouverneur van de Bank of Japan Masayoshi Amamiya heeft herhaalde zijn scepsis over de mogelijke relevantie van het gebruik van door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC) in het bestaande monetaire systeem.

Zijn negatieve kijk op de kwestie werd voor het eerst bekendgemaakt in zijn slotopmerkingen bij de IMF-JFSA-BOJ Conferentie over FinTech op 16 april 2018. Amamiya bracht de kwestie opnieuw naar voren tijdens een bijeenkomst op zaterdag in Nagoya, centraal Japan. Hij maakte verder bekend dat de Bank of Japan geen plannen had om digitale valuta uit te geven.

Japanse cryptocurrency

Door de centrale bank uitgegeven digitale valuta’s

Terwijl Amamiya de kwestie in het artikel belichtte, begon Amamiya met verwijzingen naar financiële experts die door de centrale bank uitgegeven digitale valuta beschouwen als een instrument dat door centrale banken kan worden gebruikt om de economie te beheersen zodra de rentetarieven op nul staan..

Voorstanders van deze stroming zijn van mening dat CBDC een hefboomwerking biedt voor centraal banken om de economie te stimuleren door de rentetarieven voor zowel particulieren als bedrijven te verhogen. Hierdoor zal de neiging van bedrijven en individuen om geld uit te geven toenemen.

Amamiya vindt echter dat de theorie ter discussie moet worden gesteld. Volgens hem is de mogelijkheid om hoge rente in rekening te brengen op door de centrale banken uitgegeven valuta’s afhankelijk van de bereidheid van centrale banken om fiatvaluta’s uit het financiële systeem te verwijderen. Zolang dit hoogst onwaarschijnlijk is, zal het publiek nog steeds de gewoonte hebben om contant geld te krijgen in ruil voor digitale valuta om de betaling van rente te voorkomen.

“Als centrale banken de ondergrens van nul op de nominale rentetarieven willen omzeilen, moeten ze contant geld uit de samenleving verwijderen.”

Volgens Amamiya overweegt de Japanse centrale bank echter niet de optie om fiatgeld te elimineren door de aanvaardbaarheid van contant geld als een populaire betaalmethode onder de bevolking..

Een hoge hindernis

De vice-gouverneur ging verder in op het beleid van de centrale bank ten aanzien van CBDC en merkte op dat de bank geen plan heeft om een ​​wettig betaalmiddel in de vorm van een CBDC te creëren. Amamiya parafraseert zijn standpunt over de kwestie en ziet het idee om zijn toevlucht te nemen tot door de bank uitgegeven cryptovaluta uit de bestaande soevereine valuta als “een vrij hoge hindernis”.

Hij ondersteunde zijn positie door het speculatieve karakter van investeringen in crypto-activa die vanuit een analytisch perspectief niet als een stabiel betaalmiddel gelden..

Waarnemers dachten misschien dat Amamiya in de toekomst open zou staan ​​voor de toepassing van ontluikende economische technologieën zoals crypto, toen hij de slotopmerkingen soms in april presenteerde.

Na de onwaarschijnlijkheid dat crypto-activa een door de centrale bank gecertificeerd wettig betaalmiddel worden, is het onwaarschijnlijk dat de verkenning van blockchain-applicaties in theorie alleen scherp kan concurreren met traditionele financiële instellingen.

Belastingrapportage over cryptovaluta

Gedurende de week inspanningen om de cryptocurrency te vergemakkelijken belastingaangifte het proces werd besproken door een Japanse commissie voor belastingbeleid, waarbij deelnemers het relevant vonden om het complexe regime voor belastingaangifte te verzachten.

De belastingprocedure van digitale valuta’s is over het algemeen wereldwijd een punt van discussie geweest, waarbij de wet niet duidelijk bepaalt of het een eigendom of een valuta is. De volatiliteit van de wisselkoersen maakt het enigszins moeilijk om voor hen een gedefinieerde belastingperiode vast te stellen.

Sommige cryptocurrencies zijn zo ontworpen dat de eigenaar anoniem blijft, en dit maakt het voor de overheid nog moeilijker om belasting te heffen op dergelijke personen of bedrijven. Met zijn ontluikende slagkracht beginnen belastingregelgevers de markt voor cryptocurrency serieus te nemen.

Line Corporation

De cryptocurrency-markt is een groot probleem in Japan, omdat veel bedrijven blockchain-technologieën blijven opnemen en ontwikkelen in hun systeem. Op 16 oktober, Line Corporation maakte zijn nieuw ontwikkelde LINK (ln) -token verhandelbaar op zijn eigen BITBOX cryptocurrency-uitwisseling. De messaging-app-provider introduceerde zijn nieuwe token om het aantal op de BITBOX-centrale op dertig te brengen.

Line Corporation hoopt nog steeds gebruik te kunnen maken van blockchain-applicaties, omdat het ook een gedecentraliseerde applicatie (DApp) ontwikkelt om LN-houders de mogelijkheid te geven hun token in het systeem te besteden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me