Cryptocurrency Marketplace OpenBazaar nadert ondersteuning voor Ethereum-betalingen

OpenBazaar

Gedecentraliseerde marktplaats OpenBazaar staat op het punt ondersteuning toe te voegen voor ether (ETH) -betalingen en, daarbuiten, Dai-betalingen.

Washington Sanchez, een OpenBazaar-kernontwikkelaar en mede-oprichter van het onderhouderbedrijf OB1 van de gedecentraliseerde markt, bevestigde dit donderdag op Reddit en merkte op dat de voorbereidingen voor Ethereum-ondersteuning in de “laatste fasen”En die Dai-ondersteuning zou binnenkort volgen.

OpenBazaar

Zoals Sanchez, die ook dienst doet als Chief Research Officer van OB1, het uitlegde:

“Ons slimme escrow-contract om betalingen met ETH- of ERC-20-tokens mogelijk te maken, is voltooid en wordt gecontroleerd door Open Zeppelin (dat zullen we binnenkort publiceren).

Het is een enorme inspanning geweest om OpenBazaar te refactoren om minder nauw verbonden te zijn met Bitcoin en UTXO-gebaseerde cryptocurrencies, maar we zijn zo opgewonden dat we dit ecosysteem eindelijk ondersteunen.

Ook Dai zal een van de eerste tokens zijn die beschikbaar zijn voor betalingen, waar ik persoonlijk super enthousiast over ben. “

Begonnen met alleen bitcoin (BTC) -betalingen, voegde OpenBazaar later ondersteuning toe voor verdere UTXO-transactiemodel-cryptocurrencies in bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en Zcash (ZEC). Het team van de marktplaats uitgelegd eerder dit jaar dat het “altijd een vereiste was geweest voor een ondersteunde cryptocurrency om architectonisch vergelijkbaar te zijn met Bitcoin om [integratie] correct te laten werken.”

Ethereum is met name niet UTXO-gebaseerd, maar eerder account-gebaseerd. De uitbreiding van OpenBazaar naar ether en tokens die bovenop Ethereum draaien, vertegenwoordigt dus niet alleen een groeiende visie en structuur, maar ook de waarschijnlijke letterlijke uitbreiding van de activiteit van de markt zelf, aangezien de bredere valuta-ondersteuning ongetwijfeld een toestroom van nieuwe Ethereum-gebruikers zal brengen..

Bovendien kunnen de handhavers van de markt nu vermoedelijk overwegen om andere op accounts gebaseerde cryptocurrencies te integreren, zoals de lumen (XLM) van het Stellar-netwerk..

De wortels van OpenBazaar gaan terug tot 2014, toen een groep ontwikkelaars op de Bitcoin Hackathon in Toronto een proof-of-concept gedecentraliseerde marktplaats ontwikkelde die ze DarkMarket noemden. Die technologie werd later opgepikt en ontwikkeld door een andere groep programmeurs, en maakte uiteindelijk plaats voor de lancering van OpenBazaar in het voorjaar van 2016..

Momenteel is de marktplaats biedt aanbiedingen variërend van handgemaakte verzamelobjecten tot elektronica. Om te beginnen met het verkopen van artikelen op OpenBazaar, moeten verkopers een ‘winkel’ openen in de bijbehorende desktop-app, althans voorlopig – ondersteuning voor web- en mobiele verkoop komt naar verluidt binnenkort.

De grote vraag: is ethergeld?

Het is gemakkelijk te stellen, maar moeilijker om precies te beantwoorden, en het is een open vraag waar de Ethereum-gemeenschap de afgelopen weken mee worstelt. Het gesprek is uiteraard veelzijdig en heeft filosofische, sociologische en economische dimensies.

In de afgelopen weken heeft Ethereum Foundation-onderzoeker en CBC Casper-maestro Vlad Zamfir argumenten aangedragen tegen bijvoorbeeld dat ether geld is. Sommigen zijn het erover eens, terwijl anderen hartstochtelijk hebben geredeneerd van de andere kant, d.w.z. ether is geld.

Er zijn goede economische, juridische en politieke argumenten voor en tegen het aanroepen van ether "geld"

De balans komt sterk tegen

@ mij, vecht tegen mij

– Vlad (–support-dao-fork) Zamfir (@VladZamfir) 4 mei 2019

De resulterende debatten hebben geleid tot een meme in Ethereum’s hoekje van de cryptoverse: “ether is geld.” De toevoeging ervan aan een e-commerce-spel als OpenBazaar geeft natuurlijk de balans in die richting.

Interessant is dat die meme een nieuwe validatieronde lijkt te hebben gekregen van de nieuwe rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Kik’s verwant-token ICO. In de rechtszaak voerde de SEC de facto aan dat ether als geld werd gebruikt in dat aanbod:

“De aankopen van Kin door investeerders waren een investering van geld, in een gewone onderneming, met een verwachting van winst voor zowel Kik als de aanvallers. […] Kik’s verkoop van KIN in september 2017 aan het grote publiek was uitgedrukt in Ether, en Kik ontving ongeveer $ 50 miljoen van dit digitale activum. “

Op zijn minst veranderen de opvattingen van de samenleving over geld in de loop van de tijd. Als ether nog geen geld is, zal het misschien ooit een dag zijn. Zoals Stephen Breyer, rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, vorig jaar in een afwijkende mening zei: “Misschien zullen werknemers ooit in Bitcoin of een ander soort cryptocurrency worden betaald.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me