Controversieel Ethereum-voorstel dood in het water maar genereert buzz

Ethereum 2.0

Een Ethereum-verbeteringsvoorstel dat vorige maand werd uitgebracht en dat de ontwikkeling van Eth1.x zou ondersteunen via block reward-financiering, vloog onder de radar tot afgelopen weekend, toen Ethereum-belanghebbenden publiekelijk over het EIP gingen debatteren.

Het voorstel, EIP-2025, werd in april geïntroduceerd door Ethereum-ontwikkelaar James Hancock. Het schetste een tijdelijk inflatoir financieringsmechanisme dat 0,0055 ether zou toevoegen aan elke Ethereum-blokbeloning (momenteel 2 ETH) gedurende 18 maanden, waarbij het ingezamelde geld zou worden besteed aan ontwikkelingsinspanningen van ETH 1.0.

Ethereum 2.0

“ETH 1.0” is de bijnaam die wordt gegeven aan de huidige op mijnbouw gebaseerde Ethereum-blockchain en aanverwante projecten. “ETH 2.0” is de nieuwe en komende Ethereum-blockchain die uitzetten zal gebruiken voor consensus en het driemanschap van Casper, Plasma en sharding voor schaalvergroting.

Hancock, die in juni de mogelijkheid voorstelde om een ​​Ethereum-netwerk voor broers en zussen te creëren, Alternateth genaamd, heeft sindsdien gezegd dat EIP-2025 voornamelijk bedoeld was om feedback van de gemeenschap te genereren.

Het voorstel komt omdat velen in de Ethereum-gemeenschap de afgelopen maanden worstelen met de kwestie van open source-financiering, en verschillende blokbeloningsschema’s zijn in die discussies verwerkt.

Nu EIP-2025 specifiek aandacht heeft gekregen, lijkt het in zijn huidige vorm geen pad voorwaarts te hebben. De nieuwe stortvloed van openbare opmerkingen tegen het EIP laat zien dat het niet verteerbaar is voor veel belanghebbenden van Ethereum. Toch bracht de aflevering, tot eer van Hancock, nog een vlaag van focus op de ontwikkelingsinspanningen van ETH 1.0.

“Absoluut absoluut!”

Het geroezemoes begon toen EthHub-bouwer, Into the Ether-host en Gnosis-teamlid Eric Conner zondag opmerkten hoe hij in de problemen zat. EIP-20205 heeft mogelijk niet-nul vooruitzichten op verdere tractie. (Opmerking: Conner verduidelijkte later dat de “0,044 ETH” hieronder een typfout was; EIP-2025 vraagt ​​om 0,0055 ETH toe te voegen per blok).

Het lezen van de laatste Ethereum Core Dev call notes en het lijkt erop dat EIP-2025 serieus wordt beschouwd als een EIP voor Istanbul.

EIP-2025 voegt 0,044 ETH per blok toe voor 3.100.000 blokken om naar een ontwikkelfonds te gaan. Dat is 136.400 ETH.

Absoluut absurd! Dit kan niet gebeuren.

– eric.eth (@econoar) 22 juli 2019

Sommigen houden van Hudson Jameson betwistte later die initiële karakterisering van de behandeling van EIP-2025 door de laatste Ethereum Core Dev-oproep, maar Conner beweerde dat het nog steeds de moeite waard was om terug te dringen tegen het voorstel om te vechten voor Ethereum om neutraal te blijven op protocolniveau.

“Het is belangrijk om een ​​precedent te scheppen dat blokbeloningen niet kunnen worden vastgelegd”, zei Conner. “Het is een waanzinnig gladde helling.”

De CEO van SpankChain en de oprichter van MolochDAO, Ameen Soleimani, sloten zich aan bij het koor van degenen die zich publiekelijk tegen EIP-2025 verzetten, terwijl hij wees op een thread die hij eerder dit jaar schreef, waarin hij betoogde: “het risico van een omstreden vork is groter dan het voordeel van [blokbeloning ] financiering. “

https://t.co/Sb2U3SPCQe

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 22 juli 2019

Een andere stuwing onder degenen die tegen EIP-2025 waren, was dat de Ethereum Foundation in mei zei dat het net $ 8 miljoen USD had gereserveerd voor ETH 1.0-projecten. Hun punt? Waarom zou je zoiets agressiefs en omstreden doen als het blokkeren van beloningsfinanciering als de Ethereum Foundation mogelijk de benodigde uitgaven kan dekken?.

Ik ben tegen EIP-2025 voor $ ETH

– Ik hou van doorlopende financiering wanneer deze is overeengekomen door belanghebbenden voor de LT, niet voor een eenmalig project (het is krankzinnig om een ​​enorme protocolwijziging te bespreken elke keer dat een groep financiering nodig heeft)

– EF besteedt $ 8 miljoen voor ETH 1.0

– Beperkte discussie erover

@MolochDAO https://t.co/HliefeBaS9

– Tom Shaughnessy&# 127876; (@ Shaughnessy119) 22 juli 2019

Zoals de Stichting een paar weken geleden opmerkte:

“Ethereum wordt tegenwoordig in de productie gebruikt om miljarden dollars aan activa veilig te stellen en als basislaag voor vele honderden live applicaties. Wij zijn van mening dat het essentieel is om deze inspanningen te blijven ondersteunen om ervoor te zorgen dat ‘Ethereum 1.0’ het dominante smart-contractplatform ter wereld blijft. ”

Mensen hebben natuurlijk hun eigen problemen met de Ethereum Foundation, en subsidies zijn geen allesomvattende financieringsoplossing. Maar $ 8 miljoen aan geoormerkte fondsen voor ETH 1.0 is voldoende als uitgangspunt om EIP-2025 voor velen in de Ethereum-gemeenschap ongegrond te laten lijken..

Als we uitzoomen, zijn er andere open-source duurzaamheidsmogelijkheden die de bouwers van Ethereum kunnen verkennen buiten de financiering van blokbeloningen.

Vrijwillige coördinatie DAO’s zoals MolochDAO en MetaCartel zijn in opkomst en kunnen naar nieuwe doelen worden gesplitst. Microdonaties zijn een andere weg; Mede-maker van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft een aantal portefeuilles bedacht die een vergoeding van 1 gwei per transactie heffen om een ​​Ethereum-ontwikkelingsfonds op te halen. Gitcoin, vergelijkbaar met een gedecentraliseerde Patreon, is ook een optie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me